Nu ook Aussie-style diner bij Box Sociaal

Box Sociaal is al jaren favoriet in de Plantagebuurt. De Buik ging langs het tweede filiaal in de Jordaan, waar we kennis maken met het nieuwe diner concept.

20 Mrt 2024 Fleur Maat

blogger Fleur studeert in Utrecht en creëert graag gezonde en heerlijke receptjes voor haar blog The ModelFood Diary. Kaas is haar lievelingseten, reizen en koken haar grootste passies.

  • 20 Mrt 2024

Nu ook Aussie-style diner bij Box Sociaal

Er is niemand die ik meer vertrouw wat brunch betreft dan een aussie uit down under. Dat weten ook Alex en Yudhi – de geniën achter Box Sociaal. Deze Australische brunch hotspot is al menig jaar favoriet in de Plantagebuurt. De Buik ging langs het tweede filiaal van Box Sociaal in de Jordaan, waar we kennis maken met het nieuwe diner concept. Aye mate!

​Brunch en nu ook diner voor de buurt


Community based restaurant” Box Sociaal zit al een ruime zes jaar in de Plantagebuurt. De Buik ging hier eerder al eens langs voor brunch. En ook bij de tweede, jongere vestiging aan de Bloemgracht gingen we langs.

Box Sociaal wil een “easy place” zijn die echt een “addition” is voor de lokale gemeenschap. Met haar nieuwe diner concept, hebben Alex en Yudhi de ambitie om de brunch ervaring door te vertalen naar diner: “Really good quality without crazy prices”. Voor 35 euro heb je een voor- en hoofdgerecht.

What's on my plate, mate?


Box Sociaal is niet vies van een “boozy brunch”, dit zie je terug in cocktailkaart. Dit leent zich natuurlijk ook perfect voor diner. Een goed begin van de avond! De diner kaart haalt, net zoals het brunch menu, haar inspiratie vanuit verschillende keukens, zo zie je veel Aziatische en Midden Oosterse smaken op verrassende wijze terugkomen.

Het voorgerecht is sharing, daarom delen we verschillende kleine voorgerechtjes. Favoriet zijn de met honing geglazuurde wortels met munt yoghurt, harissa en hazelnoot. Ook de caponata op getoast zuurdesembrood met burrata doet het goed.

Voor het hoofd kies ik voor de tteokbokki (nee, uw Buik’er kende dit ook eerder niet): Koreaanse “rijstcaketjes’’ met wilde paddestoel, zwarte knoflookboter, broccolini, gochujang (pittige, gefermenteerde rode pepersaus) en een in soja gemarineerd eitje. Een heerlijk, hartverwarmend gerecht. 

Mijn tafelgenoot kiest voor de Goan viscurry, gevuld met garnalen, mosselen en die komt met huisgemaakt flatbread. Wij zijn verkocht.

​Dessert shout-out


Over naar de desserts, het hoogtepunt: warme chocolademouse, met paranoot en krokante van cashew, guajillo chili ijs en karamel. Maar ook de pumpkin spice cheesecake en witte chocolade crumble met bramen compote en crème patisserie verdienen een shout-out.

We sluiten de avond af zoals we hem begonnen: cocktails. Dit keer kiezen we de Stroopwafel Espresso Martini (we delen hem netjes, het is immers een maandagavond) met huisgemaakte stroopwafel vodka, koffielikeur, espresso en Licor 43 – mooi afgetopt met een mini stroopwafel. Zo is onze avond weer rond.

Benieuwd geworden? Box Sociaal is on a roll en binnenkort volgt haar eerste vestiging buiten de hoofdstad, namelijk in Blijdorp, voor onze vrienden in 010. Gaat dat zien!

Foto's: Box Sociaal Jordaan - Food Todays Brew​

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De feestelijke comeback van Ron Gastrobar Oriental bij Soulkitchen

De Buik nam plaats aan tafel tijdens de try-out avond van chef Ron Blaauws take-over bij Soulkitchen van 27 oktober t/m 16 november aan de Amstelstraat.

Uit ons magazine: keukenprinses Julia Nona brengt Sicilië naar Den Haag

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met de Siciliaanse eigenaresse en chef van Nona in Den Haag.

Hop hop naar Chop Chop in de Voetboogstraat

De Buik ging langs bij Chop Chop Asia, de hotspot in de Voetboogstraat waar je geniet van sashimi plates, pekingeend en cocktails in chique, Aziatische sfeer.