The Meets: huiselijke sfeer voor een goed gevulde Buik

The Meets heeft een huiselijke sfeer en richt zich op een goed gevulde Buik. Hier staat plantaardig eten en groenten centraal.

24 Okt 2023 Tessa Hoogenboezem

blogger Tessa gaat graag op culinaire ontdekkingstocht met haar camera om haar creativiteit te delen.

The Meets: huiselijke sfeer voor een goed gevulde Buik

The Meets heeft na de verhuizing uit De Pijp zijn deuren geopend in Oost, op de hoek van de Javastraat. De huiselijke sfeer valt meteen op bij The Meets. Het eetcafé richt zich op plantaardig eten waar groenten centraal staan. En bovenal op een goed gevulde Buik.

Niet zo netjes en strak


Bij binnenkomst voelen we ons welkom door de gedimde lichten en het kaarslicht. De verschillende stoelen geven een grappig effect: het hoeft hier allemaal niet zo netjes en strak te zijn. Ook zien we banken staan waar je in weg kunt zakken na een lange dag. Bovenal geeft de inrichting een huiselijke sfeer.

Het eetcafé werkt vanuit een open keuken. We kunnen zien hoe het eten wordt bereid, iets wat wij altijd kunnen waarderen en eveneens bijdragen aan de warme uitstraling.

Geen poespas, gewoon een gevulde Buik

Chef en eigenaar Federico ontvangt ons meteen bij binnenkomst. Hij vertelt ons dat het menu geïnspireerd is op de Italiaanse keuken met de focus op plantaardige ingrediënten en zo veel mogelijk biologisch. ‘Vegan’ wil hij echter niet van de daken afschreeuwen, omdat hij zich niet wil beperken tot één doelgroep.

Hij vertelt dat hij graag goed en voldoende eten wil aanbieden. Dus geen poespas, maar hij wil je naar huis laten vertrekken met een goed gevulde Buik.

Een tafel vol voorgerechten


Dan wordt de proeverij van voorgerechten op tafel gezet. Een echte uitblinker tijdens het voorgerecht was de melanzane, wij waren in onze sas met de volle smaak. De wijn die ons hierbij werd aangeraden is de biologische rode wijn ‘Lou Masset’. Deze Franse wijn uit de Provence bestaat uit een blend van druiven en viel meteen goed in de smaak. Na de voorgerechten kregen we de gnocchi met een ragu van linzen, gekonfijte kerstomaat en “cashew-parmezaan” voorgeschoteld. "Cashew-parmezaan" zien we niet vaak, het is een plantaardige kaas gemaakt van, je raadt het al, cashews. Naar onze voorkeur had hier wat meer zout en pit bij gemogen. Maar dat mocht het pret niet drukken.

Het dessert overtrof alles: vanillecrème met gebakken vijg met walnootcrumble en balsamico. De zoute smaak van de balsamico was een mooie tegenhanger van de zoete smaak van de vanillecrème, niet té zoet, maar juist mooi in balans.

Gouden lezerstip


The Meets is een echte aanrader. De wijnen zijn top en wij komen terug voor het dessert. Federico heeft woord gehouden, toen we de deur uitstapten, was onze Buik zeker goed gevuld.

Tot slot onze gouden lezerstip: ben je van plan om een date mee te nemen naar dit eetcafé? Reserveer dan de love-seats die een sfeervolle avond garanderen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Onze Kerstlijst 2025 voor de vroege vogels

Voor de vroege vogels hebben we wel alvast een lijstje met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.

Nieuw vuur in Het Broeker Huis

Chef Thijs Steur veranderde Het Broeker Huis aan de Leeteinde in een leuk restaurant. Tijd voor de Buik om een kijkje te nemen.

Kleuren van de herfst bij restaurant Omber

De Buik ging weer eens op bezoek bij restaurant Omber, in het Tivoli Doelen Hotel. Op papier het oudste hotel van de stad en een plek met bijzondere historie.