The Meets heeft na de verhuizing uit De Pijp zijn deuren geopend in Oost, op de hoek van de Javastraat. De huiselijke sfeer valt meteen op bij The Meets. Het eetcafé richt zich op plantaardig eten waar groenten centraal staan. En bovenal op een goed gevulde Buik.
Niet zo netjes en strak

Bij binnenkomst voelen we ons welkom door de gedimde lichten en het kaarslicht. De verschillende stoelen geven een grappig effect: het hoeft hier allemaal niet zo netjes en strak te zijn. Ook zien we banken staan waar je in weg kunt zakken na een lange dag. Bovenal geeft de inrichting een huiselijke sfeer.
Het eetcafé werkt vanuit een open keuken. We kunnen zien hoe het eten wordt bereid, iets wat wij altijd kunnen waarderen en eveneens bijdragen aan de warme uitstraling.
Geen poespas, gewoon een gevulde Buik
Chef en eigenaar Federico ontvangt ons meteen bij binnenkomst. Hij vertelt ons dat het menu geïnspireerd is op de Italiaanse keuken met de focus op plantaardige ingrediënten en zo veel mogelijk biologisch. ‘Vegan’ wil hij echter niet van de daken afschreeuwen, omdat hij zich niet wil beperken tot één doelgroep.
Hij vertelt dat hij graag goed en voldoende eten wil aanbieden. Dus geen poespas, maar hij wil je naar huis laten vertrekken met een goed gevulde Buik.
Een tafel vol voorgerechten

Dan wordt de proeverij van voorgerechten op tafel gezet. Een echte uitblinker tijdens het voorgerecht was de melanzane, wij waren in onze sas met de volle smaak. De wijn die ons hierbij werd aangeraden is de biologische rode wijn ‘Lou Masset’. Deze Franse wijn uit de Provence bestaat uit een blend van druiven en viel meteen goed in de smaak. Na de voorgerechten kregen we de gnocchi met een ragu van linzen, gekonfijte kerstomaat en “cashew-parmezaan” voorgeschoteld. "Cashew-parmezaan" zien we niet vaak, het is een plantaardige kaas gemaakt van, je raadt het al, cashews. Naar onze voorkeur had hier wat meer zout en pit bij gemogen. Maar dat mocht het pret niet drukken.
Het dessert overtrof alles: vanillecrème met gebakken vijg met walnootcrumble en balsamico. De zoute smaak van de balsamico was een mooie tegenhanger van de zoete smaak van de vanillecrème, niet té zoet, maar juist mooi in balans.
Gouden lezerstip

The Meets is een echte aanrader. De wijnen zijn top en wij komen terug voor het dessert. Federico heeft woord gehouden, toen we de deur uitstapten, was onze Buik zeker goed gevuld.
Tot slot onze gouden lezerstip: ben je van plan om een date mee te nemen naar dit eetcafé? Reserveer dan de love-seats die een sfeervolle avond garanderen.