Wolf Atelier's Culinary Fullmoon Party: volle maan, volle buikjes en volle glazen

Wolf Atelier organiseerde een Culinary Full Moon Party: de ruimte werd vrijgemaakt voor verschillende eet-, drink- en cocktailstands met een live DJ.

12 Mrt 2024 China Choy

blogger Als kleindochter van de uitvinder van de Bamie-hap en eigenaar van een van de eerste Chinese restaurants in Nederland heeft ze de Aziatische eetcultuur van wieg uit meegekregen.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Wolf Atelier

Westerdoksplein 20, Amsterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Amsterdam West Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant
  • 12 Mrt 2024

Wolf Atelier's Culinary Fullmoon Party: volle maan, volle buikjes en volle glazen

Waar Wolf Atelier doorgaans bekend staat als strak ingericht, fine-dining restaurant was de monumentale spoorbrug voor een avond omgetoverd tot één groot feest. Tijdens de Culinary Full Moon Party is de restaurant ruimte dan ook vrijgemaakt om langs verschillende eet-, drink- en cocktailstands te flaneren, met een live DJ die er zelfs voor zorgt dat dit dansend gebeurt. De kleurrijke neon versiering, flikkerende lampjes, een vuurspuwende act en lichtgevende shutter shades maken het plaatje compleet.

​Generatiekloof


Al ben ik de dertig nog niet gepasseerd, maakt mijn omgeving mij vaak belachelijk met het feit dat ik een enorm oude ziel heb. Een vier jaar jongere vriendin sprak laatst zelfs van een “enorme generatiekloof”. Zo zie je maar, van je vrienden moet je het hebben…

Toen restaurant Wolf Atelier met de uitnodiging kwam voor hun eerste Culinary Full Moon Party maakte ik echter gráág een uitzondering. Want dansen onder het licht van de volle maan, met volle buikjes én volle glazen klonk, zelfs bij mij, als muziek in mijn oren.

Next level party snacks


De open keuken, die centraal staat in het restaurant, leent zich perfect als één grote food truck waarin de culinaire gerechtjes verzorgd worden door zowel de keukenjongens van Wolf als gast-chef Jaimie van Heije. Samen zorgen zij voor de perfecte combinatie van klassieke Wolf smaken en de signatures van Van Heije

Een luchtig, zoete brioche getoast in truffelboter en rijkelijk belegd met flinterdunne pata negra, waar ik er nog wel dertig van had op gekund. Maar ook de krachtige bisque-achtige smaak van gamba in de tom yum met mango en radijs was een van onze favorieten en deed ons smachten naar Thailand en Frankrijk in één. 

En bij gebrek aan zon en hoge temperaturen, trapten we de lang verwachte zomer al vroeg af met de frisse smaken van gemarineerde tomaatjes in een frisse vinaigrette van aardbei en basilicum: dit noemen wij next level party snacks. Gepaard met bijzondere cocktail combinaties met onder andere Japanse whisky of gin, yuzu of lychee kwam de sfeer al snel op gang.

​The morning after...


En alhoewel ik de ochtend erop wakker werd met een lichtelijk zwaar hoofd, heeft mijn oude ziel onwijs genoten van dit jeugdig avondje uit. Ik zal het dan ook samenvatten als de perfecte avond uit voor generatie Boomer tot Millennial. En voor Gen Z? Een heerlijke start van nog een lange nacht te gaan…

Wanneer de volgende editie gepland staat is nog niet precies bekend. Wel hopen wij stiekem nog op een vervolg die zich buiten zal afspelen, tijdens de echte zomer, onder het licht van de volle maan.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
The SIREN is heerlijk hysterisch

Bij The SIREN gooien ze het menu nu over een andere boeg. De Buik mocht het nieuwe menu komen proeven tijdens de feestelijke lancering.

Rijsttafelen bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal

We weten dat de rijsttafel hier altijd een goed idee is, maar hoe zit het met de andere gerechten? De Buik ging langs bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal.

Onze Kerstlijst 2025 voor de vroege vogels

Voor de vroege vogels hebben we wel alvast een lijstje met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.