Met Paloma brengen Domenique en zijn compagnon Magnus Magnusson kleur en nieuwe smaken naar de stad. "We wilden iets brengen wat écht miste in Den Haag," zegt Domenique enthousiast. Paloma, dat begin september haar deuren opende, is een levendig restaurant dat zich laat inspireren door de smaken van Chili, Peru, Mexico en Argentinië.
Luxere Mexicaan
“We kennen elkaar van de hotelschool,” vertelt Domenique over zijn samenwerking met Magnus. “Daar organiseerden we samen feestjes voor studenten en zo raakten we bevriend”, vertelt hij. Het samen ondernemen zat er dus al snel in. Na hun studie startten ze Medi in de Torenstraat, een zaak met een Mediterraanse keuken. “Toen al vonden we dat een wat luxere Mexicaan miste in de stad.” Met dat idee, om ook een Mexicaanse zaak te openen, bleven ze drie jaar spelen, tot nu.
Una Paloma...

"We wilden het ‘Mexi’ noemen”, lacht Domenique. Dat zou goed bij Medi passen en zette de brandidentiteit voort. Maar toen ze drie jaar later op een pand stuitte dat aan alle verwachtingen voldeed: een mooi pand, ruimte voor vergaderingen en feesten én een groot terras – wat Medi niet heeft, konden ze niet anders dan een andere naam kiezen.
Paloma was gewoon té perfect. Het is een drieluik...ten eerste zitten we op het Anna Paulownaplein...daarnaast is de Paloma dé nationale cocktail van Mexico, én het betekent 'duif', wat perfect past bij Den Haag, de stad van Vrede en Recht.Domenique
“Paloma was gewoon té perfect. Het is een drieluik”, legt Domenique uit. "Ten eerste zitten we op het Anna Paulownaplein”, somt hij op. “Daarnaast is de Paloma dé nationale cocktail van Mexico, én het betekent 'duif', wat perfect past bij Den Haag, de stad van Vrede en Recht." Eenmaal aan de tekentafel besloten ze het concept wel wat breder te trekken dan alleen Mexico. “We vonden het zonde om maar één land te laten spreken, dus de focus ligt op de diverse Latin keukens, met voornamelijk invloeden uit Chili, Peru, Mexico en Argentinië,” zegt Domenique. "Er zijn hier zoveel prachtige, intense smaken die mensen nog niet goed kennen, zoals tomatillo’s [kleine tomaatjes, red.] of salmorejo.”
Spannende cocktails en art-deco sfeer

De gerechten zijn dus allemaal gebaseerd op smaken uit het Zuid-Amerikaanse en zijn supermooi en kleurrijk opgemaakt. Dat valt trouwens sowieso op: het interieur! De twee wilden de zaak inrichten, zodat het nog past bij het oude bankgebouw in de stad, maar dat het ook nog past bij de keuken die ze voeren. “Zo kwamen we uit op een art-deco sfeer, met een knipoog naar het Havana van de jaren dertig. "Het gebouw was vroeger een oude verzekeringsbank, en we wilden dat karakter echt respecteren. De Havana-invloed zorgt voor die funky, maar stijlvolle vibe."
De cocktails van Paloma zijn minstens zo spannend (en fotogeniek) als het menu. “We hebben vier verschillende versies van de Paloma-cocktail, en natuurlijk mogen margarita’s niet ontbreken,” zegt Domenique lachend. “Maar we serveren ook klassiekers, want dat willen de mensen nou eenmaal.”
Zintuigen prikkelen

Paloma heeft begin september een sterke start gemaakt. "De verse tonijn tartaar is een grote favoriet," vertelt Domenique trots. "’s Avonds steken we de BBQ aan, en dan gaan vooral de aquachile van rundvlees en andere gegrilde gerechten als een trein. Mensen waarderen die pure, intense smaken echt."
Paloma biedt niet alleen een levendige eet- en drinkervaring op de begane grond, maar heeft ook twee privéruimtes voor speciale gelegenheden. “Ideaal voor private dining, verjaardagen of vergaderingen,” vertelt Domenique. “De kleine kamer zit zelfs in de oude kluis van het pand, hoe gaaf is dat? Die wordt vaak afgehuurd voor bachelor parties en babyshowers.” Hij hoopt dat hij het zakelijke publiek binnenkort nog wat meer weet te trekken. “Het uitzicht over het Anna Paulownaplein zorgt voor een inspirerende setting, ideaal voor creatieve meetings.”
Met Paloma hebben Domenique en Magnus een plek gecreëerd die de zintuigen prikkelt. "We wilden iets neerzetten waar Den Haag echt trots op kan zijn, en volgens mij is dat aardig gelukt," lacht Domenique.
’s Avonds steken we de BBQ aan, en dan gaan vooral de aquachile van rundvlees en andere gegrilde gerechten als een trein. Mensen waarderen die pure, intense smaken echt.Domenique