Pazze e Pizze zet panini op de kaart

Pazze e Pizze op het Rabbijn Maarsenplein heeft iets nieuws. Naast pizza, pasta, flatbread en supplì zijn er nu drie lekkere panini met verschillend beleg.

19 Jan 2024 Jelle van der Meulen

blogger Culinair journalist en voormalig kok

Restaurant toevoegen aan favorieten

Pazze e Pizze

Rabbijn Maarsenplein 7, Den Haag Maaltijd: LunchBorrelenDiner Stadsdeel: Den Haag Centrum Keuken: Italiaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Pazze e Pizze zet panini op de kaart

Pazze e Pizze op het Rabbijn Maarsenplein heeft iets nieuws. Naast pizza, pasta, flatbread en supplì zijn er nu drie lekkere panini. De Buik mocht komen proeven.

Panini voor de lunch


Het is lunchtijd op zaterdagmiddag. De koks, of pizzaiolo’s, van Pazze e Pizze draaien bolletjes deeg, beleggen pizza’s en stallen die uit in de glazen vitrine. Die zien er heerlijk uit, maar wij komen voor de nieuwe broodjes: drie panini die nu tijdens de lunch verkrijgbaar zijn.

Goed brood, goede toppings


Een is met mortadella, avocado en knapperige sla, een ander met caprese (met pesto, tomaten, rucola, mozzarella en Parmezaanse kaas) en de derde met cotoletta, tomaat, mozzarella en Parmezaanse kaas. Cotoletta lijkt op een schnitzel, maar is wat dikker en vaak gemaakt van kalfsvlees.

Stuk voor stuk lekkere toppings. De mortadella is goed zout en vet en maakt samen met avocado een fijn overdadig broodje. De cotoletta is mals en lekker knapperig, waarbij mozzarella voor wat romige afwisseling zorgt.

Heerlijk deeg


Wie de pizza al taglio (letterlijk vertaald “per stuk”) van Pazze e Pizze weleens geproefd heeft, weet dat ze wel raad weten met deeg. Voor de panini wordt een vergelijkbaar deeg als voor de pizza’s gebruikt, wat zorgt voor een luchtig en knapperig broodje. Een sprenkel olijfolie onder de toppings geeft extra smaak.

De pizza’s en supplì (gefrituurde Italiaanse snacks, hier met risotto of lasagne) waren al een reden om naar Pazze e Pizze te gaan, de panini zijn er nog eentje.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Houbolt: een nieuwe plek waar eenvoud weer bijzonder smaakt

De Buik spreekt met Daan van Munster, die samen met Edmée van Zwieten de Blom restaurant Houbolt opent: een plek waar eenvoud weer bijzonder smaakt.

Novaela zet Delft op de kaart: eerste Michelinster in het Bagijnhof

De groei die Daniel Duijster Gomero en zijn team bij Novaela bereikten, is de inspecteurs van Michelin niet ontgaan.

Proost op de herfst, op deze plekken in Den Haag drink je dit heerlijke bokbier

Bokbier heeft een volle, zacht zoete smaak met een fris en pittig karakter. Wij delen fijne Haagse cafés waar bokbier wordt getapt.