Pazze e Pizze op het Rabbijn Maarsenplein heeft iets nieuws. Naast pizza, pasta, flatbread en supplì zijn er nu drie lekkere panini. De Buik mocht komen proeven.
Pazze e Pizze op het Rabbijn Maarsenplein heeft iets nieuws. Naast pizza, pasta, flatbread en supplì zijn er nu drie lekkere panini. De Buik mocht komen proeven.
Het is lunchtijd op zaterdagmiddag. De koks, of pizzaiolo’s, van Pazze e Pizze draaien bolletjes deeg, beleggen pizza’s en stallen die uit in de glazen vitrine. Die zien er heerlijk uit, maar wij komen voor de nieuwe broodjes: drie panini die nu tijdens de lunch verkrijgbaar zijn.
Een is met mortadella, avocado en knapperige sla, een ander met caprese (met pesto, tomaten, rucola, mozzarella en Parmezaanse kaas) en de derde met cotoletta, tomaat, mozzarella en Parmezaanse kaas. Cotoletta lijkt op een schnitzel, maar is wat dikker en vaak gemaakt van kalfsvlees.
Stuk voor stuk lekkere toppings. De mortadella is goed zout en vet en maakt samen met avocado een fijn overdadig broodje. De cotoletta is mals en lekker knapperig, waarbij mozzarella voor wat romige afwisseling zorgt.
Wie de pizza al taglio (letterlijk vertaald “per stuk”) van Pazze e Pizze weleens geproefd heeft, weet dat ze wel raad weten met deeg. Voor de panini wordt een vergelijkbaar deeg als voor de pizza’s gebruikt, wat zorgt voor een luchtig en knapperig broodje. Een sprenkel olijfolie onder de toppings geeft extra smaak.
De pizza’s en supplì (gefrituurde Italiaanse snacks, hier met risotto of lasagne) waren al een reden om naar Pazze e Pizze te gaan, de panini zijn er nog eentje.
De Buik spreekt met Daan van Munster, die samen met Edmée van Zwieten de Blom restaurant Houbolt opent: een plek waar eenvoud weer bijzonder smaakt.
De groei die Daniel Duijster Gomero en zijn team bij Novaela bereikten, is de inspecteurs van Michelin niet ontgaan.
Bokbier heeft een volle, zacht zoete smaak met een fris en pittig karakter. Wij delen fijne Haagse cafés waar bokbier wordt getapt.
Geniet van de volgende voordelen: