Klassiek met een ruig randje: Restaurant Harper gaat open

Deze donderdag opent Harper officieel haar deuren in het hart van Den Haag, op de Plaats. Harper wil klassiek met een ruig randje zijn.

22 Apr 2024 Lieke van Wilpen

blogger Als hospitality consultant maakt Lieke van haar grootste passie haar werk. Inspiratie opdoen, de trends volgen en concepten ontwikkelen waarbij gastvrijheid de belangrijkste waarde is.

Klassiek met een ruig randje: Restaurant Harper gaat open

Deze donderdag opent Harper officieel haar deuren in het hart van Den Haag. Op een steenworp afstand van de Hofvijver introduceren Kevin, Michael, Melvin en Pieter na 1,5 jaar verbouwen verwachtingsvol hun horecazaak aan de Plaats. “Er zijn kosten noch moeite gespaard om aan alles te voldoen.”

Foto's: Sharman Media

Ervaren Haagse horecaondernemers


Al langere tijd droomde Kevin Gerrits van een eigen zaak. Na 22 jaar werkzaam te zijn geweest in veel verschillende functies in de Haagse horeca, maakt hij de overstap van zijn leidinggevende rol bij Dekxels naar die van horecaondernemer.

Hij voegt zich bij twee andere ‘veteranen’ in het vak; Michael Tilkema van Barlow en Melvin van der Meer, bekend van Jamey Bennet. Al eerder kruiste het voormalige pand van Yoghurt Barn het pad van laatstgenoemden, maar pas toen het voor een tweede keer werd aangeboden besloot het duo ervoor te gaan. Kevin werd erbij betrokken en kort voor opening sluit met Pieter Scholtes ook de voormalig executive chef van Jamey Bennet aan.

Van soft naar grand opening

Eerder deze maand zette Harper de deuren al stiekem op een kiertje. Met zicht op het goede weer, en om het team aan de locatie en elkaar te laten wennen, hebben verschillende gasten al van de sfeer mogen proeven. Helemaal af was de zaak nog niet, zo ontbrak de luifel nog en werd hier en daar nog een laatste hand gelegd aan de afwerking. Wanneer het restaurant officieel haar deuren opent op donderdag 25 april staan alle puntjes op de i.

Onderscheiden


Harper wil zich onderscheiden van andere grote Haagse horeca, door “het grote pand juist als een klein restaurant te beschouwen”, legt Kevin uit. De locatie en de omvang van de zaak kunnen op voorhand al invloed hebben op de verwachting van de gast.

Aan ieder detail is aandacht gegeven, en door het restaurant als kleinschalige horeca te behandelen, zullen het personeel, hun kleding, de kaart en het interieur zorgen voor een knusse, open en klassieke zaak.

Klassieke basis met wereldse smaken


Zeven dagen per week kun je bij Harper terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Doordat chef Pieter ‘klassiek is opgeleid’ zijn er gerechten op de kaart te vinden met Franse invloeden. Toch is de kaart allesbehalve klassiek. Meebewegen met de seizoenen is de basis voor het aanbod en doordat de gerechten worden aangepast met allerlei invloeden uit de wereldkeuken komen verrassende combinaties tot stand.

Zo staat er een kippenrouleau met Mexicaanse mole en salsa verde op het menu, maar ook gegratineerde mosselen met kerrie Hollandaise of rauwe ‘beef de lima’ met Tomasu soja en quinoa. De gerechten worden geserveerd in porties geschikt voor circa drie personen. Zo wordt het delen van gerechten aan tafel gestimuleerd en kunnen gasten meerdere opties van de kaart ervaren.

Oost-Europese wijnen

Harper heeft een uitgebreide drankenkaart, passend bij de verscheidenheid aan gerechten. “Zowel de wijnen als de gerechten laten zich door elkaar versterken”, zegt Kevin. Naast wijnen uit de meer bekende landen als Italië, Frankrijk en Argentinië zijn er zowel open wijnen als wijnen op fles uit Oost-Europese landen als Tsjechië en Georgië die zeer de moeite waard zijn om te proberen. 

Ook de cocktails zijn de moeite waard. Wat denk je bijvoorbeeld van de ‘Tokio’ met Japanse shochu, yuzu en kruidige gember of een ‘Frenche Blonde’ met Lillet, Monkey 47 gin, St. Germain likeur en citroen?

Monumentaal met karakter


Harper zet met het brede aanbod in op het bedienen van zoveel mogelijk verschillende gasten. Deze gedachte komt zelfs terug in de zonering van het restaurant. Op een aantal elementen na (zoals de monumentale trap), heeft het pand een volledige metamorfose ondergaan.

De entree, vide en entresol hebben ieder een eigen karakter. Ze zijn los van elkaar gestyled, met allen een andere ‘blik’ op het restaurant of gericht naar de open keuken. Ook aan privégezelschappen is gedacht, met een private dining ruimte voor ongeveer 30 gasten op de bovenste verdieping.

Harper wil dus breed toegankelijk zijn, maar wel met een ruig randje. “We vinden het belangrijk dat iedereen zich hier thuis voelt,” legt Kevin uit. “En dat vooral de drempel laag blijft om op ieder moment van de dag binnen te kunnen stappen.”

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Vijf nieuwe restaurants in Den Haag in maart 2024

De afgelopen maand openden vijf nieuwe restaurants hun deuren in Den Haag. Een Libanees, een lunchroom, een club, een bar om te borrelen en een strandtent.

De lekkerste haring achter de duinè!

Ontdek waar je in Den Haag de lekkerste Hollandse Nieuwe vindt en leer van experts hoe je haring van topkwaliteit herkent.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.