Xian Rougamo serveert verslavend street food

Xian Rougamo is het nieuwe restaurant van Xi’an Delicious Foods, een bekende Chinese spot in Den Haag. Bij Rougamo eet je gevulde broodjes en dumplings.

2 Nov 2023 Louise Linssen

blogger Louise is een geboren Haagse en heeft de horeca van allerlei kanten gezien, onder meer als gepassioneerde pizzabakker en enthousiaste gastvrouw.

Xian Rougamo serveert verslavend street food

Xian Rougamo is het nieuwe restaurant van Xi’an Delicious Foods, een bekende spot onder Haagse liefhebbers van de Chinese keuken. Met rougamo brengt Xi'an Delicious Foods de "Chinese hamburger" naar Den Haag.

Omrijden


Net geopend, en we zijn al drie keer omgereden om er iets te eten: dan is wel duidelijk dat Xian Rougamo iets bijzonders doet.

Van de gekookte dumplings met lamsvlees moesten we bijna huilen, zo lekker. Maar de signature dish is de rougamo, waar de zaak naar vernoemd is. De letterlijke vertaling van rougamo is “vlees in een broodje”.

Chinese hamburger


In Xi’an, een stad in Noordwest-China, is rougamo een bekend broodje. De dame in de keuken legt uit dat ze het hier maar een Chinese hamburger noemen, zodat Nederlanders het snappen.

Ons broodje wordt vers gemaakt op een hete bakplaat, waardoor het knapperig van buiten en luchtig van binnen is. In de broodjes gaat fantastisch gekruid stoofvlees, dat een van de koks in kleine stukjes hakt voordat het in het broodje gaat.

Noedels en dumplings


Verderop op de Korte Poten zit de welbekende grotere broer, Xi’an Delicious Foods, waar je Chinese maaltijden eet met kraakverse noedels en onvergetelijk lekker varkensvlees. Met dezelfde kwaliteit maar een veel kleiner assortiment, openden ze zo’n anderhalve week geleden deze tweede vestiging.

We hangen lekker aan de plastic statafel en zien hoe buiten heel Den Haag aan ons voorbijloopt. Na een uurtje hebben we alles wel geproefd. Het kan niet anders of bij Xian Rougamo staan straks lange rijen rond lunchtijd.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Uit ons magazine: broodjes zijn de nieuwe trend in Amsterdam

We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over de beste broodjes in Amsterdam.

Van rechtsgeleerde tot pretzelbakker: het verhaal achter Warme Pretzel

De Buik ging op bezoek bij Warme Pretzel aan de Weimarstraat, daar waar Poolse Joanna achter het geheim van de perfecte pretzel kwam.

Uit ons magazine: interview met Maksut Aşkar

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Anatolische chef Maksut Aşkar.