Ken je het niet, dan loop je Kaa Lun Palace in de Wagenstraat misschien zo voorbij. Maar met goede dim sum en andere lekkere gerechten komen liefhebbers van de Chinese keuken hier bijzonder goed aan hun trekken.
Ken je het niet, dan loop je Kaa Lun Palace in de Wagenstraat misschien zo voorbij. Maar met goede dim sum en andere lekkere gerechten komen liefhebbers van de Chinese keuken hier bijzonder goed aan hun trekken.
De meeste nieuwe, jonge zaken plaatsen op Instagram fleurige foto’s en spetterende filmpjes vol prachtig ogende gerechten. Logisch: daarmee trek je een hoop potentiële (jonge) gasten en kun je goed je eten en restaurant laten zien.
Leuk natuurlijk, om lekker door foto’s te scrollen en verlekkerd te kiezen waar je gaat eten. Maar ook verraderlijk, omdat een goede fotograaf een nogal gemiddeld gerecht op een foto kan laten stralen. Andersom kan het natuurlijk zijn dat een restaurant heel lekker eten heeft, maar er niet zo goed is in om dat (online) te presenteren. Baseer je je op Instagram, dan loop je voor je het weet een goed zaakje mis.
Aan de andere kant van het spectrum zijn er zaken die zich nadrukkelijk afficheren als “instagrammable”, in de hoop dat vrolijke influencers met getuite lipjes foto’s komen maken voor de wand met planten, of een filmpje schieten van de kleurrijke bordjes eten. Dan kan je zomaar de indruk krijgen dat je te maken hebt met een goed restaurant, maar een kek filmpje zegt in de regel weinig over de kwaliteit van het eten, de gezellige sfeer of de attente bediening.
Gelukkig zijn er ook zaken die helemaal niet meegaan met dit soort fratsen, maar gewoon doen wat ze altijd al doen: goed eten serveren waarvoor gasten terugkomen. Precies daarvoor stappen we op een regenachtige vrijdagmiddag binnen bij Kaa Lun Palace. Op de vloer ligt hoogpolig tapijt, over de stoelen hangen loszittende hoezen in een onbestemde goud-bruin-oranje kleur. Met een vriendelijk knikje wijst de ober ons een tafeltje aan, waarna we op een papiertje de nummers van onze bestelling schrijven.
Onze gerechten komen hop, allemaal tegelijk op tafel. We beginnen met een serie strak gevouwen, gestoomde dim sum. We proeven chiu chau fan koo (bootvormig, met een vulling van varkensvlees en pinda), chen fan koo (dun deeg gevuld met garnalen) en nai wong bao (dikker, in een rondje gevouwen deeg gevuld met custard).
Ook de maissoep gevuld met zoetige krab smaakt goed. De taro cake (gemaakt van de knol taro) en durian (een zoete vrucht, hier in knapperig deeg) zijn prima en leuk weer eens te proeven.
Hoogtepunt is een grote schaal vol fried shrimp pepper salt – zo’n heerlijke naam is al reden genoeg om het te bestellen. De garnalen zijn van een eenvoudige perfectie: deinzend visvlees in krokant beslag, met eroverheen zoetzachte lente-ui en grof gesneden rode peper. Ook als we al lang en breed vol zitten, blijven we de garnalen een voor een van het bord afpikken.
Mocht je benieuwd geworden zijn naar Kaa Lun Palace, en het gelijk even opzoeken op Instagram: hun laatste bericht dateert van ruim twee jaar geleden. Al te uitnodigend zien de foto’s er niet uit.
Maar in Haags Chinatown loont het wel vaker om gewoon eens een zaakje binnen te lopen. Kaa Lun Palace is daar het levende bewijs van. Want neem van ons aan: je kunt er bijzonder goed eten.
De Buik bracht een bezoekje aan Restobar Moos in het Statenkwartier en proefde van de veelzijdige gerechten uit verschillende Zuid-Europese landen.
De Buik ging langs bij de Scheveningse boulevard voor Xiringuito, waar ze met inspiratie uit Barcelona en Mexico kwaliteit en een intieme sfeer laten zien.
In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.
Geniet van de volgende voordelen: