Bij Mr. Bap aan de Driehoekjes kun je allerlei heerlijke Koreaanse gerechten eten. We proeven onder meer een mooi rijstgerecht met gestoofd rundvlees en Koreaanse pannenkoeken waar we van blijven eten.
Bij Mr. Bap aan de Driehoekjes kun je allerlei heerlijke Koreaanse gerechten eten. We proeven onder meer een mooi rijstgerecht met gestoofd rundvlees en Koreaanse pannenkoeken waar we van blijven eten.
Van alle Aziatische keukens is in Nederland die van Korea vrij onbekend. Waar de saté, de babi pangang en de sushi gemeengoed zijn geworden, zal bibimbap alleen bij de kenners en fijnproevers belletjes doen rinkelen. Veel Koreaanse restaurants grijpen een Nederlands-Koreaanse traditie aan om de Nederlandse restaurantganger te trekken: de barbecue. De Koreaanse keuken is echter uitgebreider dan de grill en dat bewijst Mr. Bap. Met een veelzijdige menukaart leer je hier de Koreaanse keuken pas echt kennen.
Aan de Driehoekjes tussen de gezelligste straatjes van Den Haag (de Oude Molstraat, de Prinsestraat en de Nobelstraat) zit een klein tentje verscholen tussen Milú en Knossos: Mr. Bap. We zijn de eerste gasten en worden vriendelijk ontvangen door het echtpaar dat hier de scepter zwaait. Op de menukaart lezen we dat alle gerechten dagelijks vers worden bereid met “love, time and attention”. Dat wordt meteen in de praktijk gebracht, want nadat de bestelling is opgenomen begint meneer in het keukentje direct te hakken en te braden.
Dat Mr. Bap klein en authentiek is, is een understatement. Op deze zaterdagavond zijn slechts twee tafeltjes bezet. Meneer en mevrouw spreken geen woord Nederlands, slechts gebrekkig Engels. Er is geen toilet en je kunt er niet pinnen. Verder is de menukaart handgeschreven. Voordeel is dat alle aandacht hier naar het eten lijkt te gaan.
De avond begint met een kort lesje Koreaans voor beginners. “Bap” betekent namelijk rijst of gerecht in het Koreaans. Wij bestellen ook een bap: bulgogi bap. Dit is een rijstgerecht met gestoofd rundvlees, sojasaus, wortel, lente-ui, champignons, ui en knoflook. Het vlees heeft een volle smaak en is lekker mals. De sojasaus is verrassend zoet en geeft het gerecht een unieke smaak. Het zou ook kunnen dat de uitjes in rijstwijn zijn aangefruit en afgeblust, wat voor de bijzondere bijsmaak zorgt.
Lente-ui komt in veel van de gerechten op de menukaart terug. Zo ook in de hémul pajeon die we als voorgerecht alias side dish bestellen. Dit is een Koreaanse pannenkoek met garnalen en lente-ui. En dit gerecht is echt een reden voor ons om vaker terug te gaan naar Mr. Bap.
De pannenkoek is overheerlijk! Het is een dunne pannenkoek met een heerlijke garnalensmaak en vol met lente-ui. We bespeuren ook rode peper en prei. Je kunt deze pajeon zien als niet-krokante kroepoek en een soort Koreaanse variant van de flammkuchen, maar dan met pannenkoekendeeg. De pannenkoek is luchtig, waardoor je er maar geen genoeg van krijgt.
Naast de bap-gerechten en de Koreaanse pannenkoeken kun je bij Mr. Bap ook Koreaanse sushi, noedelgerechten, rijstcake en verschillende nagerechten krijgen. Vandaag staat er als dessert rijstcake met rode bonen op het menu. Wij slaan die even over en halen een ijsje bij het nabijgelegen Florencia. De locatie van Mr. Bap is ideaal voor het maken van dit soort combinaties en daarmee ook uitstekend te combineren met een lange stadswandeling op een zomerse avond.
De Buik ging langs bij de Scheveningse boulevard voor Xiringuito, waar ze met inspiratie uit Barcelona en Mexico kwaliteit en een intieme sfeer laten zien.
In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.
De Buik schoof aan bij De Vrije Tafel van regeneratieve Tuinderij De WIJdehorst waar je een unieke ervaring beleeft met ingrediënten uit de moestuin.
Geniet van de volgende voordelen: