Dat goed eten niet ingewikkeld hoeft te zijn, bewijst Indian Curry House op de Thomsonlaan. Wat streetfood, een paar gerechten uit de tandoor en een Indiaas biertje erbij zorgen voor een fijne avond met comfort food deluxe.
Dat goed eten niet ingewikkeld hoeft te zijn, bewijst Indian Curry House op de Thomsonlaan. Wat streetfood, een paar gerechten uit de tandoor en een Indiaas biertje erbij zorgen voor een fijne avond met comfort food deluxe.
Het was lang geleden dat ik Indiaas at. De laatse keer moet in Londen geweest zijn, maar dat is zeker 20 jaar terug. Een keer in Leiden waar ik vindaloo bestelde, zo’n beetje het meest pittige dat je kunt bedenken. Vergeet je ook nooit meer. En een keer eerder in Den Haag. Tegenover de parkeergarage achter de Grote Markt, maar dat zit er al heel lang niet meer. Bij Indian Curry House komen we er weer achter hoe goed Indiaas eten kan zijn.
Het was een zwoele zaterdagavond en het buitenleven was aangenaam. Tot onze opluchting was er een terras, waar we een tafel naast de deur kregen. Gastheer Arvind introduceerde ons in de Indiase keuken en de achtergrond van zijn restaurant.
De hele crew komt uit het noorden van India, grofweg de regio New Delhi en Punjab, en in die noordelijke stijl wordt dus ook gekookt. Inmiddels al twaalf jaar op deze plek. De chef heeft echter ook zijn sporen verdiend in de grotere hotelketens van de wereld en weet dus hoe hij de Nederlandse gast de Indiase keuken in moet trekken. Zo bleek.
We startten met twee appetizers. De eerste diende om je smaakpapillen in de default setting te krijgen: pani puri, een borrelglaasje met water waarin een mix van groene kruiden zweefde. Erop een bolvormig crackertje dat je met het drankje vult en in één hap naar binnen werkt. Typisch streetfood uit Delhi, verzekerde de chef ons. Koriander, frisheid, een crunch. En fijn dat we er ieder twee kregen. Ernaast vers gefrituurde uienringen in een paneerlaagje. Een zoet-pittige dip maakt het af. Hoe goed eenvoudig kan zijn.
Maar wat te drinken bij deze keuken? Als wijntijger hoef je in dit soort gevallen niet lang na te denken. Bier. Maar wel uit India, graag. We besloten er op advies van Arvind twee te proberen zodat we zelf konden bepalen welke beter was. Hij had gelijk. Kingfisher had net wat meer bite en ballen dan Cobra. Maar op zo’n avond waar temperatuur en spiciness hand in hand gingen, was dat wel de minste reden tot zorg.
Ook de klassieke tandoor (kleioven) beheerste chef Devendra Kumar tot in de puntjes. We vervolgden met een tandoori prawn salad en tandoori chicken. De salade mooi in zijn koelte versus de geroosterde garnalen, de kipstukjes precies sappig van binnen en met zo’n nét-niet-geblakerd krokant grillrandje. Perfect.
Wees trouwens niet bang dat het te pittig voor je is. De keuken levert maatwerk. Wij vroegen voorzichtig iets onder medium, dat had best meer mogen zijn. Maar net wat je gewend bent.
Volgende gang: butter chicken (met en zonder bot) met fried rice en papadum. Uit het standaardrepertoire, maar wat zou dat? Comfort food deluxe.
Erbij twee vegetarische gerechten: een van bloemkool in een roodbruine kruidenmix genaamd aloo gobi, en dahl makhani, van zwarte linzen met ui, tomaat, diverse kruiden, room en boter. Mooie mix.
In de finale laat de chef zijn internationale hotelervaring op hoog niveau terugkomen. Een meer haute cuisine-ingestoken nagerecht dat zijn Indiase roots trouw blijft. Rasmalai met mango-confit is een compositie van Indiase cottage cheese gesmoord in saffraan- en kardemommelk met gepekelde mango op een laagje koekkruim. En dan zal je net zien, dat we daar geen foto van hebben…
Dus zit er maar één ding op. Zelf ontdekken en proeven. Arvind, Devendra en hun team nemen je graag mee op reis.
Weingut dönnhoff presenteert zijn mooiste wijnen en Bouzy restaurant zorgt voor een smakelijk, bijpassend menu voor de wijnmakerslunch aan de Mauritskade.
De Buik bracht een bezoekje aan Restobar Moos in het Statenkwartier en proefde van de veelzijdige gerechten uit verschillende Zuid-Europese landen.
De Buik ging langs bij de Scheveningse boulevard voor Xiringuito, waar ze met inspiratie uit Barcelona en Mexico kwaliteit en een intieme sfeer laten zien.
Geniet van de volgende voordelen: