Voor ontbijt of lunch in de Reinkenstraat kun je niet om Haver heen. Haver heeft een prettig karakter, veel vegetarische gerechten op de kaart en beheerst koken met eitjes tot in de puntjes.
Voor ontbijt of lunch in de Reinkenstraat kun je niet om Haver heen. Haver heeft een prettig karakter, veel vegetarische gerechten op de kaart en beheerst koken met eitjes tot in de puntjes.
De Reinkenstraat heeft een unieke dorpse vibe. Waar bijvoorbeeld de Fred zijn eigenheid een beetje verloren heeft aan alle keten- en formulezaken, heb je hier nog dat buurtgevoel. Je vindt er nog slagers die trots op hun worst zijn. Of bakkers en delicatessenwinkels met baguettes en tartelettes. Kortom, zaken met karakter. Haver, hét ontbijt- en lunchadres van de Reinkenstraat, past daar perfect bij.
Haver opende in 2016 haar deuren. Het werd onmiddellijk een succes. De relaxte atmosfeer, het vintage industriële decor, het speelhoekje voor de kids en een menukaart met alle klassiekers die een yogamoeder zich kan wensen. Ook nu is Haver nog steeds een geliefd adres voor ontbijt en lunch, omdat er lekker en met een bijzondere twist wordt gekookt.
Wie veel koffietentjes en lunchzaken bezoekt, zal niet opkijken van Haver. Het blijft frappant dat dit type anonieme inrichtingsstijl zoveel navolging heeft gekregen. Of je nu in Berlijn, Istanbul of Londen aanschuift voor een latte macchiato en een toast smashed avocado, overal zie je hetzelfde Airbnb of Funda-interieur-lingo terug.
Ook bij Haver vinken we onze hippe zaakjes-bingokaart zo af. Loop maar even mee langs onze hippe hitlijst van pannenkoekplanten en ‘tijdloze stalen taatsdeuren’. We zien bij Haver ruw metselwerk, schoolstoeltjes, Edison gloeilampen, stalen wand-etagères, een La Marzocco Linea espressomachine en natuurlijk het obligate Sans Serif lettertype op de menukaart.
Toch is er een duidelijk waarneembaar verschil met dit soort ketenzaken die hun formule tot in de puntjes beheersen. Haver heeft nog steeds eigenheid. Dat karaktermuntje valt grotendeels naar de goede kant. De rommeligheid van de zaak is charmant en de bediening heeft zeker geen plastic fantastic smile. Wel mogen de barista’s iets meer poetsen; stof onder de espressomachine en spinnenwebben op lampen oogt net iets te veel vintage.
Of je nu voor ontbijt (tot 12.00 uur) of lunch (tot 16.00 uur) aanschuift, Haver heeft voor beide momenten een gevarieerd aanbod, waaronder veel veganistische en vegetarische gerechten. En als we zeggen gevarieerd, denk dan aan een croissant, een bietenflens met geitenkaas of een briochebol met spinazie en hollandaisesaus en een biefstuk met rucola en truffel-mayo. Op onze bingokaart kunnen we vinkjes zetten bij de toast smashed avocado en de clubsandwich.
Onze keuze valt op een croque madame en een van de hardlopers op de kaart: Turkish eggs. De croque madame – we geven toe, typisch zo’n gerecht waar je lekker hardcore culinair principieel over kunt zijn – mist de wow-factor. De bechamel is wat melig en het contrast in mondgevoel – een knapperige bite en het romige lopende van de kaas – ontbreekt. Het eitje van deze Franse madame is overigens wel perfect gebakken.
Met eieren kunnen ze in de keuken van Haver sowieso goed overweg. Want de Turkish eggs – een presentatie-pannetje met geroosterde zoete aardappel, labneh (hangop), gepocheerd ei, Szechuan-olie en pita brood – zit heel goed in elkaar. Een perfect gepocheerd ei waarvan het eigeel mooi loopt en waarbij de rijke romigheid een mooi tegenspel krijgt in het lichtzure van de labneh, het pittige van olie en het fris-kruidige van dille.
Haver heeft sinds dag één succes als een fijne plek voor ontbijt en lunch, maar ook voor een koffie met een taartje. De menukaart biedt opvallend veel keuze voor veganisten en vegetariërs. Daarmee is het een ideale plek voor iedereen die in een relaxte sfeer wil genieten van betaalbaar en karaktervol eten.
De Buik ging langs om het culinaire en muzikale spektakel te ervaren bij het indrukwekkend futuristische gebouw in Scheveningen waar EVE zich bevindt.
Op een zwoele zomeravond, op een sfeervol terras en met een glas wijn in de hand bezoekt de Buik de Pizza Beppe vestiging aan de Denneweg.
De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als derde de rode, coole wijn uit Frankrijk: Midnight Fever Rouge.
Geniet van de volgende voordelen: