In het historische Sluiswachtershuis uit 1880 in de haven van Scheveningen vind je Gastrovino La Liguria. Sinds 2017 is het vrijstaande gebouw in gebruik als restaurant, winkel en traiteur. Hier moet je zijn voor de Italiaanse ervaring van A tot Z.
In het historische Sluiswachtershuis uit 1880 in de haven van Scheveningen vind je Gastrovino La Liguria. Sinds 2017 is het vrijstaande gebouw in gebruik als restaurant, winkel en traiteur. Hier moet je zijn voor de Italiaanse ervaring van A tot Z.
Als je aan komt wandelen valt het pand met ruim terras direct op. Inclusief chique ramen om de wind tegen te houden, want we zitten toch aan de kust. We nemen plaats in de serre en krijgen een kaart met open wijnen en een QR-code die ons naar de uitgebreide online wijnkaart leidt.
Hier staan alle wijnen op die La Liguria verkoopt in hun wijnwinkel. Je koopt hier een fles wijn voor de inkoopprijs. Wil je hier meteen van genieten? Dan komt er kurkgeld bij. De fles wordt enkele minuten in een speciale wijnkoeler geplaatst en zo genoten wij even later van een (goed koude) Spaanse Albariño voor een leuke prijs.
Vanaf het eerste moment laat onze gastvrouw haar enthousiasme en kunde zien. Nadat zij ons netjes wees op het kurkgeld van de bestelde fles wijn krijgen we na het proeven en inschenken de menukaart.
De sfeer is ongedwongen en goed in dit restaurant. Het is leuk om een mengelmoes aan andere gasten te zien, van vriendinnengroepen tot aan zakelijke meetings en gezinnen. Ondanks dat het terras en de serre druk zijn, merken wij daar onder het personeel niets van.
Wij beginnen met gamba’s aioli en een pinsa met mortadella, stracciatella en pistachenoten. De gamba’s zijn een klassieker, ze liggen te pruttelen in een heerlijke licht pittige knoflookolie. Wat vers citroensap eroverheen en je hebt alles wat je nodig hebt. Zolang je met je geliefde gaat of niet meer hoeft te zoenen die avond zit je helemaal goed.
Een pinsa is een soort kruising tussen een pizza en een foccacia. Het deeg is luchtig en de vorm is vaak ovaal. Ook zijn pinsa’s vaak wat knapperiger dan een pizza of foccacia. Die van Gastrovino La Liguria is rijkelijk belegd en kwam inclusief een pizzasnijder. De crunch van de pistachenoten maakte het af. Tip van ons: doop de korstjes van de pinsa in de olie van de gamba’s!
We gaan verder met fregola ai frutti di mare en polpo. Fregola is een pastasoort die lijkt op parelcouscous qua structuur. Maar zeg dit vooral niet hardop, want dat is natuurlijk vloeken in de kerk. Het pastagerecht is perfect op smaak en bevat onder andere garnalen, mosselen en octopus. Heerlijk en heel rijk. Wij zijn fan en dit is zonder twijfel ons favoriete gerecht van de avond.
De polpo (octopus) met olijven, kappertjes en tomaten (ofwel: alla Luciana) is lekker, maar niet bijzonder. Eerlijk gezegd is dit voor ons ook niet zo erg. De porties zijn groot en na de pasta kon het al niet veel beter.
We sluiten af met een klassieke cheesecake zonder bodem. Dit enorme stuk is zoet, romig en in combinatie met de lichtzure compote van rood fruit de perfecte afsluiter van ons diner.
Verderop in het restaurant vind je de mercato. Hier kun je alle leuke borden waar je van gegeten hebt aanschaffen. Ook kun je hier terecht voor de uitgebreide collectie wijn, Italiaanse kazen en worst. Alles om het La Liguria-gevoel thuis opnieuw te beleven.
Op een zwoele zomeravond, op een sfeervol terras en met een glas wijn in de hand bezoekt de Buik de Pizza Beppe vestiging aan de Denneweg.
De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als derde de rode, coole wijn uit Frankrijk: Midnight Fever Rouge.
Kookaburra Beach, van de eigenaren van de Kwartel, voelt als een kleine ontdekking. De Buik is langsgegaan en deelt graag met je waarom.
Geniet van de volgende voordelen: