In het midden van de indrukwekkende Passage in het centrum van Den Haag zit Gallery61. Een plek waar je kunstwerken zowel aan de muur als op je bord terugvindt.
In het midden van de indrukwekkende Passage in het centrum van Den Haag zit Gallery61. Een plek waar je kunstwerken zowel aan de muur als op je bord terugvindt.
Bij binnenkomst komen wij erachter dat deze brasserie hoort bij het Novotel hotel. Dat zien we ook aan het publiek. Een aantal zakenmannen eet zowel alleen als in gezelschap, maar er zijn ook verliefde stelletjes die een weekend Den Haag bezoeken. De sfeer is gemoedelijk en wij beginnen met twee amaretto sour cocktails. Hoewel deze niet op de kaart stonden, gaf onze gastheer direct aan dat hij alles waar wij zin in hadden wel kon maken. Aangezien deze cocktail onze favoriet is, was de keuze snel gemaakt.
Terwijl wij met warm zuurdesembrood van Meneer Leffers uit Delft beginnen, met gezouten boter, komen we op de menukaart nog een hoop andere lokale producten tegen. Onder andere MRIJ-vlees van Piet van den Berg (uit Berkel en Rodenrijs), een biertje van het Haagse Kompaan en een gin-tonic van Hermit (uit Amsterdam) staan hier op de kaart.
De eerste gerechten arriveren, de tonijntartaar en de burrata. De tonijntartaar wordt geserveerd in twee gefrituurde wontonvellen en liggen op een bedje van wakame (zeewier). De tonijn is verser dan vers en krijgt door de sesam-sojamayonaise een Aziatische twist.
Wij worden enorm verrast door de burrata, die gerookt blijkt te zijn. Hij ligt in een kruidenolie en wordt geserveerd met verschillende soorten en kleuren tomaten. De burrata proeft alsof hij zo van de barbecue komt, zonder dat het overheersend is. Een bijzondere en vooral heel lekkere manier om burrata te bereiden.
Onze gastheer geeft aan dat wij zelf mogen aangeven wanneer we klaar zijn voor het hoofdgerecht. Hierdoor voelt het niet gehaast en kunnen wij lekker tafelen. We bestellen octopus en de hamburger. Bij het benoemen van de burger wordt onze gastheer wild en geeft hij aan dat dit absoluut de beste keus is.
Het enthousiasme van de gastheer blijkt terecht. De burger is van MRIJ-vlees, wat staat voor Maas, Rijn en IJssel. De koeien worden grootgebracht op een plek waar deze drie rivieren samenkomen. Het vlees komt op een brioche broodje met onder andere spek en gekarameliseerde uien. Waanzinnig. Perfect medium-rare gegaard, goed op smaak en met geen mogelijkheid netjes te eten. Precies zoals het hoort bij een goede hamburger. De friet met parmezaanse kaas en een flinke lading truffelmayo maken het helemaal af.
De octopus ziet eruit als een waar kunstwerkje op het bord. De vis komt met kappertjes, een crumble van zwarte olijf en gekonfijte aardappel. De octopus is gegrilld en is hierdoor vol en rijk van smaak. Het zoutige van de kappertjes en olijven zorgt voor een goede balans.
Na de ruime porties en heerlijke gerechten geven wij aan dat wij geen dessert meer hoeven en graag willen afsluiten met een espresso martini. Dat ging er absoluut niet in bij Renzo, onze barman. Hij wilde ons graag verrassen met zijn geheime cocktailrecept. Persoonlijk houd ik hier heel erg van; toen ik nog in de horeca werkte, vond ik het ook leuk om gasten te verrassen.
Even later komt Renzo aan met twee roomachtig uitziende cocktails – inclusief roze glitters – en mogen wij raden wat erin zit. Ook heeft hij een warm lavataartje van chocolade bij zich met vanille-ijs en chocoladesaus. Het lavataartje is lekker maar had niet gehoeven, wij hebben genoeg gegeten en verder dan twee happen komen wij uiteindelijk niet. De cocktail daarentegen gaat op tot de laatste druppel. Wat erin zit? Dat is en blijft helaas geheim.
De Buik ging langs om het culinaire en muzikale spektakel te ervaren bij het indrukwekkend futuristische gebouw in Scheveningen waar EVE zich bevindt.
Op een zwoele zomeravond, op een sfeervol terras en met een glas wijn in de hand bezoekt de Buik de Pizza Beppe vestiging aan de Denneweg.
De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als derde de rode, coole wijn uit Frankrijk: Midnight Fever Rouge.
Geniet van de volgende voordelen: