Op een zomerse donderdagavond werd de Buik van Den Haag verwelkomd bij restobar Moos. Moos is nog maar iets langer dan een half jaar open, maar lijkt nu al in het hart gesloten door de buren in het Statenkwartier.
Aan het einde van de Frederik Hendriklaan, ook wel de Fred, heeft Moos een heerlijk plekje veroverd. Niet alleen het fijne hoekpand, maar ook het zonnige terras maken dit een echte go-to plek in de buurt.
Een combinatie van statig en hip

De roze oranje bar met vriendelijke serveersters is het eerste wat je ziet zodra je binnenkomt door de groene gordijnen, die je tegelijk het gevoel geven dat je een knusse bruine kroeg binnenstapt.
Moos heeft de uitstraling van een chique restaurant met kroonluchters, glas in lood en velours banken. De hippe bar en de gouden palmboomlampen zorgen dan weer voor een luchtige en speelse sfeer. Alles samen maakt het een restaurant dat bedoeld is voor een zo divers mogelijk publiek.
Een mix van de Spaanse, Italiaanse en de Franse keuken

We krijgen een fijn tafeltje aangewezen en, net als alle andere gasten, een glas perzikcider van het huis. Dan volgt meteen een amuse: een Spaans garnalenkroketje.
Daarmee is de toon van de avond gezet. De kaart is breed en verrassend, zonder dat er een specifieke keuken aan te koppelen is. Alles draait om shared dining en er staat echt voor ieder wat wils op: borrelhappen voor bij de vrijdagmiddagborrel aan de bar, maar ook een mooie selectie van Spaanse, Italiaanse en Franse gerechten om te delen.
De wijnkaart sluit daar perfect op aan, met zowel klassieke als moderne wijnlanden. Van een stevige Aligoté tot een soepele Pinot Grigio.
Spaanse kaas uit de oven
Dan het eten zelf. We starten met een oester gevuld met een frisse gel van citroen, honing en tijm. Het zachte van de oester en honing in combinatie met het frisse en kruidige van citroen en tijm bleek een perfecte eerste hap.
Op de borrelkaart stond iets wat meteen mijn aandacht trok en wat we dus niet konden laten liggen: kaas uit de oven. Dit bleek absoluut een next level kaasfondue, geserveerd met gekarameliseerde ui, walnoten en honing.
Een perfecte balans tussen zoet en hartig, en een gerecht dat elke borrel beter maakt.
Gegrilde oesterzwammen met geitenkaascrème

Verder proefden we onder andere polentafrietjes, asperges met Parmezaan en ibericoham met pastinaakpuree.
Maar onze favoriet was toch echt het gerecht met oesterzwammen. Gegrilde oesterzwammen met warme geitenkaascrème, pijnboompitjes en artisjok. Een prachtige combinatie van zilt, zacht en vlezig.
Een toetjesreis door Europa

Hoewel we eigenlijk al vol zaten, kon de dessertkaart natuurlijk niet overgeslagen worden.
Ook hier weer een culinaire reis door Europa: een stevige brownie met Tony’s Chocolonely chocolade, een knapperige pistachecannoli en een klassieke pastel de nata. Zoet, rijk en een perfecte afsluiter van een heerlijke avond bij Moos.
Thuis bij Moos

Kortom, de marmeren tafels, de roze bar en het zonnige hoekpand laten je je direct thuis voelen.
Bij Moos kun je terecht voor een biertje op zaterdagmiddag, maar net zo makkelijk blijf je hangen tot het diner met de veelzijdige gerechten die uit verschillende Zuid-Europese landen komen.