Kom je graag in de horeca op en rondom Het Plein in hartje Den Haag dan is er sinds afgelopen december weer een mooie optie bij. Catch-up is een bistro met een urban uitstraling en een kaart vol populaire klassiekers.
Kom je graag in de horeca op en rondom Het Plein in hartje Den Haag dan is er sinds afgelopen december weer een mooie optie bij. Catch-up is een bistro met een urban uitstraling en een kaart vol populaire klassiekers.
In de Lange Houtstraat op een steenworp afstand van Het Plein, openden Marieke von Holtz en Milan van Melsen afgelopen december de tweede vestiging van bistro Catch-up. Aan het Goudenregenplein draait Catch-up al succesvol sinds 2017, het werd tijd voor een nieuwe stap. Het nieuwe broertje is duidelijk de grotere van de twee. Precies zoals ze voor ogen hadden. Iets groters met dezelfde vibe, zegt Marieke.
Ober Thijmen neemt de jassen aan en wijst ons een tafel. We zijn hier op uitnodiging en een bordje ‘De Buik van Den Haag’ staat op ons te wachten.
Marieke biedt ons oesters aan om mee te beginnen, daar zeggen wij geen nee tegen. Deze Engelse Colchesters blijken minstens zo goed als de populaire Franse familieleden. Bij de licht zoete jodiumsmaak van de oester drinken we een witte, frisse biologische Green Trail wijn uit La Mancha, Spanje.
De zaak is groot en lang, maar zeker geen pijpenla, want er is ook genoeg breedte. De bar en de open keuken zijn prominent aanwezig, zo ook een mooie olijfboom. Die breekt de zaak op in intieme secties. De zaak heeft een warme welkome sfeer door de vele lampen, planten en accessoires. Achterin ligt nog een verrassing, een ommuurd terras. Laat de zomer maar komen.
Op de kaart vind je geen nieuw ontdekte smaaksensaties, maar vooral bekende klassiekers. Denk aan carpaccio, côte du boeuf, truffelrisotto, kaasfondue en burgers. Voor deze laatste hebben ze zelfgemaakte Catch-up sauzen, waaronder ketchup. Wij kiezen vandaag voor de Franse klassieker steak tartare en als hoofdgerecht gamba’s.
De handgesneden steak tartare is mooi van structuur en goed op temperatuur. De smaak is zacht, de stukjes augurk geven een lekkere beet en een zuurtje. Andere smaakmakers zoals bijvoorbeeld kappertjes hadden iets steviger aanwezig mogen zijn. Het kwarteleitje is de eye-catcher en maakt de tartare smeuïg. Met een knapperige crostini en romige mosterdmayonaise heeft het geheel het juiste mondgevoel.
Thijmen schenkt wederom een biologische wijn in. Een Chileense carmenère van wijnhuis Miguel Torres. Een elegante wijn met fruitige aroma’s die ook wat kruidig is, maar niet te zwaar.
Als de gamba’s uit de keuken komen ruiken we de gremolata (een mengsel van peterselie, citroen en knoflook), een Italiaanse smaakmaker die een frisse aromatische smaakboost geeft. De Italianen weten wat lekker is en het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Wat ons betreft, is de aioli bij de sappige gamba’s niet nodig. Bistro Catch-up serveert de gamba’s met opengesneden rug, wat het pellen makkelijk maakt.
Bij de gamba’s krijgen we krokante frites en een kleine komkommersalade, deze maken het gerecht bijna compleet; het is pas echt compleet met de Fleur du Cap, unfiltered. Een volle romige chardonnay met tropische indrukken. Als het voor jou niet compleet is zonder een goede portie groente dan zijn er verschillende opties te bestellen als bijgerecht.
Ons dessert is een Eton mess, waarbij de naam verwijst naar het Eton College. Tot zover zijn alle verhalen gelijk. Over het Engelse woord mess gaan verschillende verhalen de ronde. De leukste vinden wij dat er een overenthousiaste hond op de picknickmand ging zitten en daarmee de aardbeienpavlova die erin zat tot een mess maakte.
Inmiddels wordt een Eton mess niet meer altijd traditioneel met aardbeien bereid. Hier is het passievrucht, een prima combinatie. De zoete merengue en room worden opgelicht door de fris zoetzure, tropische passievrucht. De vanillewodka uit een pornstar martini kunnen we niet ontdekken, wel is er een bolletje vanille-ijs.
Na een fijne avond uit, slaan we voldaan de koffie af en stappen op de fiets terug naar huis. We komen graag nog een keer terug, hier in het centrum of misschien op de andere locatie aan het Goudenregenplein. Die zaak is weliswaar iets kleiner, aldus Marieke, maar het menu en de ambiance zijn hetzelfde.
Het was een goed jaar voor de Haagse horecaliefhebbers: een hoop nieuwe, goede en leuke restaurants openden hun deuren. De Buik zet ze op een rijtje.
De Buik spreekt Lisa en Nicole, ook wel de Sushimeisjes, die met Café Su een nieuwe weg inslaan met een lunchconcept in het Valkenboskwartier.
We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Timo de Beurs van Café Wu en Kaji But van Sea Palace.
Geniet van de volgende voordelen: