Full Moon City in Chinatown staat bekend om twee dingen: de roltrap en de dim sum. Die eerste is er nog altijd, die laatste zijn inderdaad uitstekend, maar dat geldt net zo goed voor de pekingeend en de kipvleugels. Full Moon City is zonder twijfel een van de beste Chinese restaurants in Den Haag.
Roltrap-Chinees
In Den Haag zijn er in ieder geval twee roltrappen die onlosmakelijk verbonden zijn met de Chinese keuken. De eerste zit in de Grote Markstraat en brengt je naar Amazing Oriental, een grote Aziatische supermarkt met veel Chinese producten en een kraampje waar je allerlei heerlijke Chinese en andere Aziatische snacks kunt halen.
De tweede roltrap is nog bekender: die van Full Moon City in de Achter Raamstraat. Nadat je daar de deur geopend hebt, doemt onmiddellijk een hoge roltrap voor je op. Die leidt ons naar het op de eerste verdieping gelegen Full Moon City, in Den Haag beter bekend als de “roltrap-Chinees”. Nog voordat we boven zijn, walmen de uitnodigende geuren ons tegemoet.
Ouderwets en gezellig

Full Moon City heeft een grote eetzaal die tamelijk ouderwets, maar gezellig is ingericht. Aan een grote rode wand prijken twee gouden draken, geflankeerd door kleurrijke bloemen. Gezinnen en groepjes vrienden zitten aan grote ronde tafels, met in het midden een schijf die je rond kunt draaien waardoor de gerechten gemakkelijk te delen zijn. We hoopten daar te kunnen zitten, maar tot onze verbazing zit Full Moon City op een vroege zaterdagmiddag stampvol. Gelukkig is er nog een tafeltje vrij in de hoek, waar de ober ons al snel een pot jasmijnthee brengt.
Verse dumplings en knapperige pekingeend

Het bekendste gerecht van Full Moon City zijn zonder meer de dumplings. Onze, gevuld met varkensvlees en garnalen (zowel los als gecombineerd) stellen niet teleur: het deeg is zacht, maar net stevig genoeg, ze zitten propvol met mooi gegaard, glanzend (vis)vlees en een drupje zwarte azijn geeft ze net wat zuur en extra zout.
De pekingeend is al even goed. We krijgen een grote schaal met knapperig eendenvel en zacht vlees op een laag kroepoek. Erbij komen een mandje gevuld met dunne, stevige pannenkoekjes, goede, niet te zoete hoisinsaus en reepjes komkommer en bosui.
Pittige kipvleugels met knapperige bosui

Zodra de kipvleugels en de Sichuan-stijl aubergine op tafel komen, realiseren we ons dat we iets te veel besteld hebben. De pittige aubergine met dunne, beetgare champignons erdoorheen bevat wat al teveel olie en nemen we na afloop in een bakje mee naar huis, waar het afgegoten een dag later heerlijk smaakt.
De kipvleugels daarentegen gaan direct schoon op. Het kippenvlees is eenvoudig gekruid met peper en zout en is goed mals. Een rood pepertje, knapperige bosui en dunne flinters ijsbergsla zorgen voor pit, zoet en frisheid.
Chinese egg tarts
Aan een dessert komen we deze keer niet toe, hoewel we goede verhalen hebben gehoord over de Chinese patisserie van Full Moon City. Denkend aan Chinese egg tarts plannen we al in de lift naar beneden ons volgende bezoek aan dit fijne restaurant.