Strandhuis Maví is voor de vakantiegangers in eigen stad

Strandhuis Maví, ter hoogte van strandslag 7, heeft alles – het zit op een prachtig en rustig stuk strand, er is vermaak en ook heerlijk eten en drinken.

29 Mei 2024 Louise Linssen

blogger Louise is een geboren Haagse en heeft de horeca van allerlei kanten gezien, onder meer als gepassioneerde pizzabakker en enthousiaste gastvrouw.

Strandhuis Maví is voor de vakantiegangers in eigen stad

Strandhuis Maví, ter hoogte van strandslag 7, heeft alles – het zit op een prachtig en rustig stuk strand, er is vermaak voor jong en oud en vooral heerlijk eten en drinken uit alle uithoeken van de wereld. Een fijn toevluchtsoord vol rust en plezier, en je hoeft er alleen maar een duin voor over.

Vakantiegevoel


We nemen het pad over het duin bij strandslag 7 en gaan dan op het strand naar links, een mooie fiets- en wandelroute waardoor je al even van het stadse leven loskomt. Het vakantiegevoel volgt al snel, want de surfplanken staan nog uitgestald, ons kind rent naar de enorme trampoline en wij worden warm onthaald door Martine, samen met haar man Bram eigenaar van deze oase.

Wat een wereld van verschil met het volle Scheveningen; het uitzicht is weids en je voelt hier dat je in de natuur bent. Ook een verschil met de gemiddelde strandtent is de persoonlijke en gemakkelijke sfeer die hier heerst. “Je hoeft je niet op te doffen om naar Maví te komen”, lacht Martine, die ons heeft uitgenodigd voor een diner. “We willen een plek bieden waar je komt voor een kop koffie, maar waar je 5 uur later nog steeds zit, omdat het zo gezellig is.”

Mengelmoesmenu


Op de kaart valt een aantal gerechten direct op, waaronder een warm broodje ijs – wat ons zowel een zalig idee lijkt bij de ochtend koffie als na het avondeten. Ook nieuw voor ons is de ‘hotdoctopus’, een brioche broodje met pulpo en bieslook-jalapeno mayonaise. Dan loert er nog een bord naar ons waarop oesters met drie soorten exotische toppings staan; gin en limoen, forelkuit en dille en passievrucht en koriander. We willen het allemaal proeven, dus dat doen we.

Bram en Martine hebben met hun kinderen de hele wereld over gereisd en ze hebben hun favoriete gerechten mee naar huis genomen. Dat leidt tot een leuke mengelmoes op het menu. Ook de Australische chef en een Mexicaanse souschef dragen bij aan die diversiteit. En dan hebben ze in het weekend ook nog eens pizza’s uit de steenoven.

Malse vis


Na het spannende bordje met alle varianten oesters, delen we de hotdog met super malse pulpo (inktvis) en bieslook-jalapeno mayonaise die pittig is en wat zuurs heeft. Daarnaast eten we op aanraden van de bediening de viskoekjes. Die zijn krokant en stevig van structuur en hebben iets heel lekker fris. Een goed bord spaghetti met tomatensaus lokt ons kind van de trampoline, die direct aangeeft dat dit z’n nieuwe favoriete plek is.

Een restaurant op het strand


Bij de hoofdgerechten wordt nog meer duidelijk dat Maví goed eten van restaurantkwaliteit weet te serveren op het strand. We eten gamba’s in pernod met gremolata, venkel en groene asperges. De huisgemaakte gremolata, een mengsel van groene kruiden, citroen en knoflook, is smaakvol maar niet overheersend. De pernod waarin de gamba’s zijn geflambeerd steelt namelijk de show, met z’n stevige, frisse anijssmaak.

Het andere hoofdgerecht is in een totaal ander straatje ook een winnaar – gebakken oesterzwam met baba ganoush en gegrilde groenten. De baba ganoush is heel zacht en je proeft iets van houtskool van de geblakerde aubergine. De oesterzwammen zijn als een steak gebakken en combineren goed met de frissere groenten. Het bruine uiterlijk van het gerecht is misleidend, want de smaak is kleurrijk.

Warm broodje ijs


De warme en persoonlijke benadering van de eigenaren slaat ook terug op de bediening, waarvan enkelen nog oude bekenden zijn van een eerdere zaak van Martine en Bram op de Dunne Bierkade, waar ze vroeger een restaurant runden. We merken dat het personeel er graag werkt en zelf ook enthousiast is over wat Maví is geworden. En terecht.

De avond eindigen we natuurlijk met dat warme broodje ijs, daar waren we al de hele avond nieuwsgierig naar. En het blijkt fantastisch. Wij komen zeker terug, want we willen hem ook nog bij dat kopje koffie na het surfen proberen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Het Puntje is een duurzame oase

Wie het camping- of vakantiegevoel wil ervaren in Den Haag, moet naar het Puntje in Scheveningen. Daar heerst een fijne sfeer en eet je duurzame gerechten.

Beleef de Vietnamese cultuur bij BanhMi & Caphe

De Buik ging langs bij Banhmi & Caphe aan de Prinsestraat voor de bánh mì, de Vietnamese baguette.

Selene: een nieuwe sterrenplek aan zee, op het ritme van de maan

Aan de rand van de zee opent eind september een plek waar koken en beleving samensmelten: Selene. Het geesteskind van chef Lorenzo.