Sushi op Scheveningen: beachclub Manta verrast

Beachclub Manta combineert smaken van de Noordzee en Aziatische lekkernijen: Sushi, mosselen met kokosmelk en curry en rijk aanbod aan cocktails en wijnen.

18 Sep 2025 Philippine Koburg

blogger Philippine is een gekke, enthousiaste en optimistische meid uit Amsterdam. Ze houdt van reizen en is intens gek op eten in alle soorten en maten.

Sushi op Scheveningen: beachclub Manta verrast

De zomer is bijna ten einde, maar gelukkig kunnen we nog ruim 1,5 maand genieten van de tijdelijke strandtenten op Scheveningen. Zo gingen wij proeven bij beachclub Manta.

Begin van het Zwarte Pad


Manta bevindt zich aan het begin van het Zwarte Pad en ligt op een toplocatie voor zowel bekende als onbekende Hagenaars. De club kenmerkt zich door het enorm grote terras. 

Daar kun je kiezen uit allerlei zitjes: hoog of laag, met een warm vuurtje of zonder. Wij kozen voor een plekje op het strand. Eten met je voeten in het zand, wat wil je nog meer?

Van alles wat op het menu van Manta


De kaart van Manta verrast ons positief; de keuze is enorm. Een van de serveersters vertelt dat ze bij Manta een zo breed mogelijk publiek willen aanspreken. Op de kaart vind je vast en zeker iets wat je lekker vindt. 

Het motto van Manta is dan ook ‘Vers, lokaal en eerlijk’, en dat proef je. Er is bovendien een grote hoeveelheid vegetarische en veganistische opties, allemaal met een Aziatische touch. 

Zo vind je er veel authentieke Thaise gerechten, gemaakt door een van de chefs die zelf Thais is, maar ook de Japanse en Italiaanse keuken komen voorbij. Daarnaast is de drankkaart uitgebreid en wordt er aan iedereen gedacht: van cocktails tot wijn en een ruime keuze aan alcoholvrije biertjes.

Sushi met je voeten in het zand


Onze ogen worden direct naar een gerecht op de kaart getrokken: de sushi. Visgerechten en schaaldieren staan bij bijna elke strandtent wel op het menu – logisch, met zo’n zee voor de deur. Maar sushi zie je bijna nooit. 

Bij Manta wel, ze hebben drie verschillende rolls. Wij proefden ze alledrie: met garnaal, met zalm en een veganistische variant met tofu. Je proeft meteen de versheid van de ingrediënten, en de bordjes waren dan ook in no-time leeg.

Gamba’s en mosselen


Daarna is het tijd voor het hoofdgerecht. Op aanraden van het personeel proefden wij meerdere gerechten, te beginnen met de kipspies: de kai ping. Een langzaam gegrilde kipspies met pindasaus en komkommer-atjar, geserveerd met rijst. De kip is perfect gegrild en doet denken aan een barbecue na een warme zomerdag. 

Daarnaast proefden we de gamba’s, gewokt met knoflook, peterselie en citroen. Die brengen ons direct bij een ander sterk punt van Manta: de prijs-kwaliteitverhouding. ‘We willen goed eten op tafel zetten en mensen waar voor hun geld geven door eerlijke porties te serveren’, vertelt het personeel. En dat merk je: de porties zijn rijkelijk gevuld, wat bijdraagt aan de positieve ervaring. 

Ook de mosselen met kokosmelk en curry waren uitstekend. De mosselen hadden het juiste formaat en de combinatie van de lichte scherpte van de curry met de zachtheid van de kokosmelk zorgde voor een perfecte balans.

Lekker plekje in de kas, bij de open haard of in het zand


De avond gaat verder en met onze voeten in het zand zien we de zon ondergaan. Bij Manta kun je altijd een gezellig hoekje vinden: in het zand, in de glazen kas of bij de open haard. 

De smaken zijn goed op elkaar afgestemd en op de kaart is voor iedereen wel wat lekkers te vinden. Wij komen zeker nog eens terug, al is het om de rijkelijk gevulde ontbijt- of lunchkaart te proberen, of gewoon voor nog een keer die heerlijke Manta-sushirol.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Atithi Indian Restaurant: kleurrijke en smakelijke ode aan India

De Buik at bij Atithi om de gastvrijheid te ervaren en vooral om te proeven hoe deze zaak aan de Herengracht prettig dicht bij de Indiase originelen blijft.

Stem nu op jouw Haagse Favoriete Nieuwkomer van 2025!

Het beste nieuwe restaurant van Den Haag? Dat bepaal jij! Er kan nu gestemd worden op de Favoriete Nieuwkomer van 2025.

Uit ons magazine: tussen Arubaanse pastechi en Peruaanse empanadas

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met François Geurds en Daniella Jáuregui Jeri.