Heeren aan de Haven: het hippe stadse in de polder

Bij de Heeren aan de Haven in Streefkerk geniet je van goed eten en een sensationele smaakbeleving met een vleugje glamour, net buiten Rotterdam.

19 Okt 2021 Flora Bakker

blogger Flora is een geboren Rotterdamse en echte Bourgondiër. Haar liefde voor eten & drinken én de stad deelt zij graag met anderen en kan zij perfect combineren bij de Buik..

  • 19 Okt 2021

Heeren aan de Haven: het hippe stadse in de polder

Eind september is Heeren aan de Haven geopend in de jachthaven van Streefkerk. Broers Marcel en Patrick Baanen, tevens van Bon Bon catering & events, hebben samen met Rob Daalhuizen de oude Limonadefabriek helemaal opgeknapt en er een mooi toevluchtsoord van gemaakt. Heeren aan de Haven is een fijne toevoeging op hun al bestaande 'imperium' met Heeren in Sliedrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Groot-Ammers, maar verwacht absoluut geen kopie. 

Kleurrijk maar strak  


Foto: IK BEN LEONARD

Heeren aan de Haven ligt net iets buiten Rotterdam en heeft een groot overdekt terras direct aan de Lek, wat ze nog verder gaan verbouwen tot een terras van bijna 200m². Je kunt bij Heeren aan de Haven aanleggen met een bootje, maar het restaurant heeft ook voldoende parkeergelegenheid voor als je met de auto komt. In tegenstelling tot zijn voorganger De Limonadefabriek, is het interieur kleurrijk, maar behoudt het een strak karakter. De bediening is in prachtige wijnrode pakken gestoken die het interieur complimenteren. Ondanks de luxere uitstraling, moet het restaurant juist laagdrempelig zijn; iedereen is hier welkom. Dit merk je aan het interieur en aan het eten. Het concept is ingericht op shared dining, maar je kunt ook terecht voor barbites met een glas wijn uit de klimaatkamer.

Sushi Boat 


De keuken bij Heeren aan de Haven wordt omgeschreven als Nederlands-Frans met een Aziatische twist. Chef Sven Heeneman: "We brengen het hippe stadse naar de polder." Op de kaart gyoza's met kip, kleine taco's met tonijn, zalm en biefstuk en een assortiment sushi. Leuk detail: je kunt een Sushi Boat bestellen. Je krijgt een houten boot (die ze zelf hebben laten maken), gevuld met de selectie van de chef bestaande uit 64 stuks. Op de kaart ook voor- en hoofdgerechten die zo geserveerd worden dat ze ook gedeeld kunnen worden, maar het hoeft niet. De steak tartare 'asianstyle' en ceviche van zeebaars worden prachtig gepresenteerd en wakkeren de trek verder aan. We sluiten af met Peking eend, gamba's, tournedos met chimichurri en sticky ribfingers. Die laatste zijn heerlijk mals en worden geserveerd met kleverige honing-teriyakisaus. Mocht je met een gezelschap van 4 personen of meer zijn, bestel dan The Golden Bar als dessert. We verklappen niets, maar zorg dat je je camera paraat hebt!

Onverbloemd smaakvol 


Ondanks de bloemen die de gerechtjes opfleuren, verbloemen ze bij de Heeren aan de Haven niets. De smaken zijn niet enorm uitgesproken, maar alles is smaakvol, in balans en kraakvers. Het uitgebreide wijnaanbod biedt voldoende keuze voor de liefhebber en ze hebben ook verschillende gin tonics en cocktails op de kaart staan. In het weekend kun je hier terecht voor een dansje op de beats van de DJ, of vier er je bruiloft of verjaardag. Aansluitend kun je blijven slapen in een van de zes luxe kamer in het boutique hotel op de benedenverdieping, met uitzicht op de haven.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Herfstsfeer in de Markthal: 10 x comfort food plekjes voor de koudere dagen

We delen een top 10 van comfort food plekjes tijdens de herfst in de Markthal: rijke bouillons, kruidige wereldkeukens en knusse plekken voor warme dranken.

Kunst op de golven: ontdek de juweeltjes aan boord van de ss Rotterdam

Tijdens de nieuwe rondleiding bij ss Rotterdam, de kunsttour, maak je een culturele reis langs deze kunstwerken en de verhalen die zij vertellen.

9 tips voor Antwerpen

Binnen een paar uur sta je in Antwerpen, waar je heerlijk een weekendje kan vertoeven. De Buik geeft een paar goede tips voor en alomvattend weekend.