Meisjes aan de Maas gaan op stap: bier drinken bij De Pelgrim

Meisjes aan de Maas doen een vrijmibo bij Stadsbrouwerij De Pelgrim, een plek waar je vrienden van buiten de stad mee naartoe neemt.

5 Mei 2016 Liza Karsemeijer

blogger Liza is oprichter van online lifestylemagazine Meisjes aan de Maas en freelance journalist. Ze werkt onder andere voor Elsevier, Algemeen Dagblad en Uitagenda Rotterdam.

Meisjes aan de Maas gaan op stap: bier drinken bij De Pelgrim

Geen idee waar je dit weekend nu weer naartoe moet en beland je uit gewoonte in je stamcafé? Liza, oprichter en hoofdredacteur van online lifestylemagazine Meisjes aan de Maas, licht samen met de andere Meisjes maandelijks een van de betere bars, cafés, lounges en andere drinkgelegenheden van Rotterdam uit. Deze maand ging Meisjes aan de Maas langs bij stadsbrouwerij De Pelgrim in Delfshaven.

Sinds ik aan de Aelbrechtskade woon met uitzicht op Delfshaven ben ik regelmatig te vinden in dit historische stukje Rotterdam. Kwam ik voorheen nooit in de mooiste haven van de stad, is het afgelopen jaar mijn favoriete plek geworden om de nodige zonnestralen op te vangen met een biertje in de hand. En dat kan uitermate goed bij Stadsbrouwerij De Pelgrim. 

De Pelgrim bestaat uit een brouwerij en een restaurant/proeflokaal. Kom je het restaurantgedeelte binnen, dan waan je je in een ouderwetse kroeg zoals die zou moeten zijn: robuuste houten steunbalken, een lange bruine bar en overal grote en kleine flessen bier. Midden tussen de tafeltjes staan grote houten fusten met er bovenop oude bierflessen met kaarsen erin. De drang om een nonchalante en industrieel ingerichte horecagelegenheid te zijn heeft hier nog niet toegeslagen: als je me had verteld dat ik een kroeg van dertig jaar terug was binnengelopen, had ik het ook geloofd.


Als er vrienden van buiten de stad komen neem ik ze graag mee naar De Pelgrim: wat is er nu leuker dan te vertellen dat alle biertjes die je hier kunt bestellen tussen deze zelfde vier muren gebrouwen zijn? Laatst nam ik bijvoorbeeld nog een vriendin uit Duitsland mee. Toen we gingen zitten, concludeerde ik dat ik niet echt kon uitleggen wat het verschil was tussen al die verschillende biertjes: Stoombier, Mayflower, Weizen, Zonnelief… Ik heb ze allemaal al eens geprobeerd, maar de smaak beschrijven is een ander verhaal. Gelukkig schoot een van de bierkenners (want het personeel van De Pelgrim weet waar ze over praten) ons te hulp. Mijn gezelschap koos voor een proefplankje (een Proeveke): je krijgt dan vijf glaasjes met verschillende bieren zodat je daarna een weloverwogen beslissing kunt nemen. Zelf wist ik al wat mijn favorieten zijn: het Stoombier (lekker fris) en Lammetjesbier (een echt lentebiertje). 


Op de foto: Lammetjesbier

Bij De Pelgrim zit je heerlijk rustig: geen harde muziek, geen overmatige drukte, gewoon een rustige en gezellige sfeer. Ideaal om met die ene vriend of vriendin die je al te lang niet hebt gesproken eens goed bij te praten. Of om het weekend te beginnen met een goed glas bier, voordat je de avond voortzet in het centrum. Als het mooi weer is kun je ook op het terras aan het water gaan zitten, met uitzicht op de oude boten in de Aelbrechtskolk, of in de tuin achter het pand. Ook leuk: behalve bier drinken kun je er natuurlijk eten en veel van de gerechten zijn klaargemaakt met bier.

Wie neem je mee?

Die ene vriend of vriendin van buiten de stad die je een mooi stukje van Rotterdam wilt laten zien én een echt Rotterdams biertje wilt laten proeven.

Prijs

Normaal. Een paar euro voor een speciaalbiertje en voor € 5,- heb je een proefplankje waarmee je vijf verschillende bieren kunt proeven.

Kortom?

De Pelgrim is een ideale plek voor een borrel na het werk (als het weer het toelaat op het terras of in de tuin) of een gezellig biertje voordat je de avond voortzet in het centrum (en ja, het is het omfietsen of tramritje naar Delfshaven waard).
Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Ian van Eck over de geuren van wijn: ‘puur parfum’

Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het geuren en welke invloed die kunnen hebben op je smaakpapillen.

Bentō Café, een oase van rust op het Weena

Bentō Café heeft sinds de renovatie een vernieuwde plek met open koken, huisgemaakte onigiri en binnenkort ook merchandise.

Tim by Harries: dineren met lef en vakmanschap

De Buik ging langs bij restaurant Tim by Harries aan de Hoogstraat: gedurfde gerechten, verrassende wijnen en je wordt uitgedaagd en verrast.