Op steenworp afstand van Rotterdam Centraal Station vind je sinds 2017 de neo-tikibar Amehoela. De plek voor smaakvolle cocktails waar je je tot in de late uurtjes kunt vermaken.
Waar je aan het begin van de avond in deze cocktailbar aan de Mauritsweg geniet van een cocktail aan de bar of een tafeltje, kun je in het weekend na twaalven ook nog met je voetjes van de vloer voor de dj-booth. Dit alles in gezellige jungle vibes die aanvoelen of je je waant ergens op de Carribean.
Tropische sferen

Het drukke terras aan de Mauritsweg nodigt uit om plaats te nemen, maar wanneer we naar binnen gluren, lijkt de bar onze naam al te roepen. Een ieder die bij Amehoela binnenstapt zal verwonderd om zich heen staren naar het vrolijke, tropische interieur. Planten, kleur, groen en verlichte letters laten je direct geloven dat dit weleens een heel gezellige avond kan worden.
De mascotte van Amehoela, de roze flamingo, zie je op meerdere plekken terug. Aan de bar, aan tafel of op het terras dat met bamboe is omheind: overal word je overspoeld met Caribische vibes.
De cocktailkaart

De kaart is speels opgebouwd en met meer dan vijftien verschillende cocktails is er voor ieder moment van de avond een passende cocktail. Onder elke cocktail staat welke smaaksensatie je beleeft bij je cocktail. Denk aan kruidig, fruitig, fris of hartig. De cocktails zijn allemaal eigen creaties en dus helemaal Amehoela.
De liefde voor rum en tequila zit er goed in bij Amehoela. Deze spirits vind je dan ook veelvuldig terug op de menukaart, zoals in de June Bug waar naast tequila ook Union Coconut in terugkomt, een botanische rum die door getoaste kokos en vanille de tropische sferen Amehoela eer aan doet.
Een frisse start

We starten met een palomita, een friszure cocktail op basis van tequila. Bij Amehoela gebruiken ze hiervoor Don Julio Blanco, gekenmerkt door citrusaroma´s. Een interessante toevoeging hier is Nixta, een maislikeur uit Mexico die zorgt voor romigheid en een lichte toets van karamel.
Ancho Reyes, een likeur op basis van Ancho chilipeper geeft de cocktail lekkere pit. Een toevoeging van popcorngarnering geeft de cocktail de juiste finish. Al met al een perfecte keus om je avond mee te beginnen.
Van smaak naar cocktail

De menukaart van Amehoela wordt mede samengesteld door Dico Amende, manager van Amehoela. Dico: "Bij Amehoela zorgen we ervoor dat cocktails worden gecreëerd vanuit een smaakprofiel. Vanuit daar bouwen we verder. Bij ons krijg je cocktails die je nergens ander kunt drinken."
Voor het smaakprofiel 'vol, fris en kruidig' is gebruik gemaakt van Makers Mark, een volle bourbon die een wat zoetige afdronk heeft en tonen van vanille. Het frisse van de cocktail komt van de tepache siroop, een gefermenteerde siroop op basis van ananasschillen. Door de salie en munt krijgt het een kruidige touch en zo is Amehoela’s Makers Julep geboren.
Your Amehoela Cocktail

Voor de beginnende cocktaildrinker of juist de durfal is de mogelijkheid om Your Amehoela Cocktail te bestellen. Hier daag je het internationale team van bartenders uit om een cocktail te maken op basis van de smaken die je zelf kiest. Wij kiezen voor een frisse cocktail die niet al te boozy is. Dico maakt de Don Melon, tevens een van de creaties van de nieuwe menukaart. Een gin-based cocktail met onder andere meloenlikeur en Italicus, een bergamotlikeur.
Bergamot laat zich het best omschrijven als een kruising tussen limoen en sinaasappel en zorgt voor een citrusachtige, kruidige smaak. Hierdoor krijgt de cocktail een licht bittere afdronk. Samen met citroen, komkommer, munt, matcha en een huisgemaakte siroop past deze cocktail precies in onze ‘frisse-niet-te-boozy’ cocktail vraag. Terwijl de muziek een tikje harder gaat, nippen wij nog even verder. Een avond bij Amehoela kan worden samengevat als fun, kwaliteit en island vibes in het centrum Rotterdam.