De verwengids van Vermeyden Delicatessen

Vermeyden Delicatessen in Rotterdam-West heeft heerlijke lekkernijen, kwaliteitsproducten en borrelplanken. Deze producten moet je zeker proberen.

18 Mei 2022 Thomas Klouwens

blogger Thomas kon eten voordat hij kon lopen, koken voordat hij kon praten, en sinds hij wel kan praten doet hij dat in principe alleen maar over eten. Als stagiair op de redactie van de Buik kan Thomas zijn ei kwijt.

De verwengids van Vermeyden Delicatessen

Soms moet je jezelf even verwennen en waarmee kan dat beter dan met eten en drinken van de bovenste plank. Bij Vermeyden Delicatessen kun je jezelf flink in de watten leggen met alle heerlijke producten de ze verkopen. De grote winkel is overdadig gevuld met lekkernijen; ze hebben zoveel dat je wel een gids kunt gebruiken. Eigenaresse Daphne laat ons proeven en vertelt over hun producten.

Van alle markten thuis 


Sinds 2020 zijn Daphne en Larissa de nieuwe eigenaressen van Vermeyden. Larissa staat aan de achterkant en Daphne regelt alles aan de voorkant. Vermeyden bestaat uit een winkel met charcuterie, kazen en wijnen. Ze hebben alles voor een borrelplank en zeer speciale producten die je nergens anders kunt krijgen. In de winkel bevindt zich ook een horecahoek waar je wat kunt drinken een broodje of wat later borrelhapjes kunt eten. We krijgen een broodje huisgemaakte pastrami. Het zachte vlees wordt gecombineerd met mosterd en rucola voor wat pit en afgemaakt met het zuurtje van cornichons. 

Exclusieve selectie 

"Het assortiment hebben we deels overgenomen en deels zelf opnieuw geselecteerd. Dit doen we onafhankelijk, maar ook in samenwerking met onze inkooporganisatie Gastrovino waardoor we producten exclusief in onze winkel kunnen aanbieden. Bijvoorbeeld onze Momentum-kaas, die kun je in Rotterdam alleen bij ons krijgen", vertelt Daphne. "We verkopen ook een hele fijne olijfolie van ROI, die wordt gemaakt van Taggiasche olijven. Hij is vol van smaak maar zonder het bittere of de stroefheid, heel lekker." En ze importeren noga uit Iran, dat is de beste, volgens Daphne. Niks gelogen: de noga is zacht van textuur en smaak door het gebruik van rozenwater in plaats van suiker, en het feit dat het met veertig procent pistache is gemaakt. "Ook bijzonder zijn de chocolaatjes van Friandries, een prachtig doosje gevuld met kleine kunstwerkjes. Er zit zelfs een menukaartje bij met de uitleg over de smaken die in de bonbons verborgen zitten." 

Serieus borrelen 


Foto: Vermeyden Delicatessen

Bij Vermeyden zijn ze borrelexperts en ze stellen dan ook met alle liefde een met borrelplank op niveau voor je samen. "Larissa houdt erg van kaas en zij selecteert deze met liefde; de eerder genoemde Momentum is speciaal ontwikkeld voor Gastrovino. De kaas begint lichtzoet en aan het eind komt een prettig zoutje. Blu di Tonka is ook een bijzondere kaas, een blauwader van rauwe koemelk, gewassen in Moscato d'Asti en Tonkabonen.  De vleeswaren die ik kan aanbevelen zijn de de huisgemaakte pastrami en Culatello di Zibello. Allebei een waardige toevoeging voor op de plank." 

Fijne wijnen 


Een hele hoek van de grote winkel is besteed aan de wijnselectie. Meer dan driehonderd verschillende wijnen variërend van € 7,95 tot € 150,-. We proeven een superieure wijn: de Amarone van Bolla le Poiane, het oudste wijnhuis dat Amarone maakt. Deze unieke soort wordt alleen in Verona in Noord-Italië gemaakt door de druiven te laten indrogen voordat ze geperst worden. Hierdoor krijgt de wijn een hoog alcoholpercentage van boven de 15%, en een intense smaak van kersen en jam. "We schenken bijna alle wijnen hier per glas, middels de Coravin. Een systeem waardoor je de wijn zonder de fles te ontkurken ook kunt proeven." De winkel van Vermeyden bewijst zich een plek bij uitstek om al je verlangens naar heerlijk eten en drinken te stillen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
8 tips om eens bij Vermeyden te gaan shoppen

Rob en Anja Sies zijn sinds 2006 de trotse eigenaren van Vermeyden Delicatessen aan de Nieuwe Binnenweg. Je haalt er de lekkerste kazen, broodjes en wijnen

7x vrouwelijke ondernemers uit de Rotterdamse foodcultuur

Zeven zaken gerund door vrouwen in Rotterdam, ter ere van internationale vrouwendag. Vrouwelijke ondernemers in Rotterdam met een eigen zaak.

De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.