Dennis van der Werf en zijn keuken in de Euromast

Dennis van der Werf is sinds een paar maanden chef-kok bij de Euromast. De Buik vroeg hem het hemd van het lijf tijdens een proeverij.

17 Feb 2016 Maxime Paulis

blogger Maxime is een 18-jarige studente journalistiek uit Tilburg. Als stagiaire bij De Buik gaat ze de komende drie maanden Rotterdam op culinair gebied ontdekken.

Dennis van der Werf en zijn keuken in de Euromast

De Euromast heeft sinds een paar maanden een nieuwe chef-kok: Dennis van der Werf. Tijdens een proeverij die een paar weken geleden plaatsvond, was er tijd om hem het hemd van het lijf te vragen over hem zelf en zijn keuken in de Euromast.

Hoe is jouw baan in de horeca begonnen?

Mijn ouders hebben vroeger een restaurant gehad, dus ik denk dat daar de passie is ontstaan. Ik heb de koksopleiding in Nieuwegein gevolgd en daarna nog doorgeleerd voor 'gespecialiseerd restaurant kok' op het Albeda College, hier in Rotterdam. Negen jaar lang heb ik een eigen restaurant met een Frans/Italiaanse keuken gehad in Waddinxveen, Het Baarsje. Die heb ik helaas moeten sluiten. Ook heb ik bij Parkheuvel gewerkt onder leiding van Cees Helder. Hij heeft alle grote jongens in zijn keuken gehad. Vanaf juni vorig jaar ben ik werkzaam bij de Euromast. Eerst als sous-chef en sinds oktober ben ik chef-kok. 

Wat kook je zoal bij de Euromast?

De keuken van de Euromast is modern Aziatisch. Tijdens de proeverij heb je dat ook wel kunnen merken. Ik vind pure smaken erg belangrijk en dat laat ik terugkomen in mijn gerechten. Zo min mogelijk poespas, dat is mijn twist. Graag gebruik ik zoveel mogelijk omgevingsproducten en wil ik er voor zorgen dat smaken goed gecombineerd kunnen worden met de wijnen die Anita in ’t Veld uitkiest.


De winterkaart is net ingegaan. Hoe heb je die samengesteld?

Door veel te kijken naar seizoensproducten, veel te proeven en te experimenteren met mijn keukenbrigade. Uiteindelijk zijn gerechten als eendenborst, zuurkool, mousseline en zoethoutsaus en gamba’s met pistache, schuim van truffel, noedels en spinazie op het menu gekomen. Deze kaart blijft tot en met april. Daarna is het tijd voor de zomerkaart, waar we overigens al druk mee bezig zijn.

Een zomerkaart...? Vertel!

Natuurlijk kan ik er niet te veel over zeggen, ha ha. Maar gerechten als kwartelfilet met ravioli gevuld met truffel en een triffle panna cotta met rood fruit komen er hoogstwaarschijnlijk op te staan. 

Kan er nog meer in de Euromast naast dineren?

Jazeker! Veel toeristen komen alleen naar de Euromast voor het uitzicht in de Euroscoop, maar ook de high tea is erg populair. Die willen we trouwens gaan uitbreiden met petit-fours, macarons en andere lekkernijen. Ook kunnen gasten hier een zaaltje afhuren voor besloten feesten of vergaderingen. Als je wakker wilt worden met een formidabel uitzicht over Rotterdam, kun je overnachten in een van onze twee luxe suites boven de brasserie.


Wat maakt eten bij de Euromast volgens jou zo speciaal?

Daar zijn drie redenen voor: het uitzicht natuurlijk, de wijnen en wijnkennis van Anita en het bourgondische eten. Helaas houdt de entreeprijs mensen vaak tegen, want die komt nog eens bovenop de prijs van het eten. Maar kijk even wat voor uitzicht je hier hebt… Vooral ’s avonds als het donker is en tijdens zonsondergang… Onbetaalbaar.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Pure smaakcombinaties en het mooiste uitzicht van Rotterdam

Nieuwe, pure en verrassend gecombineerde smaken bij het mooiste uitzicht van Rotterdam. Dit is de nieuwe menukaart van de Euromast.

Uit ons magazine: Thaise en Finse chef zijn het roerend eens over groente

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Pranee Chinnasr en Mari Pitkänen.

Uit ons magazine: Snackspert Eke Bosman over de snackrevolutie

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Eke Bosman, bekend als Snackspert.