Duizenden verhalen en bouwen aan de toekomst op het ss Rotterdam

We spreken met Ton Wesselink, directeur van het ss Rotterdam, een iconisch schip vol verhalen en met een veelbelovende toekomst.

7 Okt 2024 Gesponsord

blogger Dit artikel is gesponsord. De Buik biedt merken en leveranciers de mogelijkheid om hun doelgroep te bereiken.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Lido Grill ss Rotterdam

3e Katendrechtsehoofd 25, Rotterdam Maaltijd: LunchDinerOntbijt Stadsdeel: Zuid Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Duizenden verhalen en bouwen aan de toekomst op het ss Rotterdam

Als je over de kade van Katendrecht wandelt, kun je niet om het ss Rotterdam heen. Al tien jaar is Ton Wesselink de trotse directeur van dit icoon. De Buik sprak met hem over het schip, de wijk Katendrecht en Rotterdam.

"Toen ik gevraagd werd, was ik vereerd. Ik ben een man van verhalen en dit schip heeft er duizenden. Het is geweldig om daar deel van uit te maken."

Vlaggenschip


Het ss Rotterdam, ooit het vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn, is meer dan een stukje maritieme geschiedenis. Na haar eerste reis in 1959 en haar terugkeer naar Rotterdam in 2008, heeft het schip een nieuwe rol gekregen in de stad. "Als directeur houd ik de rijke historie levend, maar bouw ik ook aan de toekomst,” legt Ton uit. Of het nu om jongeren gaat die de geschiedenis willen leren kennen of mensen die van de horeca aan boord willen genieten.

Als directeur houd ik de rijke historie levend, maar bouw ik ook aan de toekomst.Ton Wesselink

​Wederopbouw


Net als veel horecazaken had het schip, met maar liefst vier zaken aan boord, het zwaar in de coronacrisis. "We hebben alles vanaf de grond opnieuw moeten opbouwen," zegt Ton. "Maar het is ook mooi om het samen opnieuw vorm te geven. Ik ben heel trots op het team en waar we nu staan. 

En dat is terecht, want op het schip vind je een viertal unieke zaken: Lido Grill op het promenadedek heeft een open sfeer en je kijkt er zo de stad over. De Club Room is recent heropend als ‘casual fine dining’’ restaurant en kenmerkt zich door Hollandse seizoensproducten en unieke smaakcombinaties. In de intieme Ocean Wine Bar waan je je in de cruise-tijd van de 50s en de jaren vijftig Captains Lounge op het Main Deck is ideaal voor een ontspannen drankje.

​De ziel van het schip 


Maar wat maakt het ss Rotterdam nou zo bijzonder? Ton: “Toen ik net ‘aan boord’ kwam, was ik vooral onder de indruk van de geschiedenis.” Maar nu weet hij: het is de liefde die het ss Rotterdam bijzonder maakt. "We hebben 140 vrijwilligers en honderden medewerkers uit de buurt die het schip laten leven. Die passie voel je zodra je aan boord stapt."

Het schip is onlosmakelijk verbonden met Katendrecht, een wijk vol historie. "Het schip kwam hier terug toen de wijk weer in opbouw was, en het heeft bijgedragen aan die wederopbouw." Katendrecht is een prachtige mix van een oude volksbuurt en de smeltkroes van culturen in Rotterdam, volgens Ton. “De horeca, die er de laatste jaren is bijgekomen, , is daarvan een goede afspiegeling.” 

Voor de Rotterdammers

Voor Ton is het belangrijk dat het schip niet alleen toeristen aantrekt, maar vooral ook Rotterdammers blijft verwelkomen. "Rotterdammers komen hier om te eten, een rondleiding te doen een eenvoudig te genieten van het uitzicht. Dat zijn cadeautjes."

Ton heeft grote plannen voor de toekomst. "We blijven een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van Katendrecht en Rotterdam. Ik wil vooral dat het schip een trots van de stad blijft: eerlijk en Rotterdams.”

We hebben 140 vrijwilligers en honderden medewerkers uit de buurt die het schip laten leven. Die passie voel je zodra je aan boord stapt.Ton Wesselink
Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Ban Nok brengt de ziel van de Thaise keuken naar de Bergselaan

De Buik sprak met Kim en Rik (van Bistrot-Bar Frère) over de recent geopende Bistro Ban Kok, waar smaken en herinneringen uit Thailand generaties verbinden.

Wereldhavendagen 2025: ontdek wat er te doen is én waar je wilt eten

Van 5 tot en met 7 september 2025 viert Rotterdam de 48ste editie van de Wereldhavendagen. Lees hier wat er te beleven valt en waar je wilt eten.

De beste kapsalon van Rotterdam volgens de lezers van de Buik

Friet, shoarma, gesmolten kaas, salade en knoflooksaus: dit zijn de beste kapsalons van Rotterdam volgens de lezers van de Buik van Rotterdam.