Hongerige redactiestagiair(e) gezocht

Meewerken aan de Buik van Rotterdam en op zoek naar een journalistieke stage? We zijn op zoek naar hongerige redactiestagiaires!

6 Jun 2024 De redacteuren Rotterdam

blogger De redacteuren van De Buik van Rotterdam hebben één ding gemeen: ze praten de hele dag alleen maar over eten en drinken, en waar ze dat doen en wanneer.

Hongerige redactiestagiair(e) gezocht

Schrijven over eten en drinken, nieuwsjagen, de leukste foodevenementen bezoeken, groots en meeslepend lunchen en dineren, werken voor de Buik van Rotterdam (en Amsterdam en Den Haag en Utrecht)… Wie wil dat nu niet? 

Grijp je kans, want wij hebben weer plek voor een redactiestagiair(e)!

VOLWAARDIG LID VAN DE BUIK REDACTIE

Werken op de redactie van de Buik is heel leuk om te doen, maar ook hectisch. Je werkt met strakke deadlines en je wordt er vaak op uitgestuurd om bij dat ene nieuwe tentje te gaan kijken, een interessant verhaal uit een stugge chef-kok te trekken, of een foodfestival te verslaan. 

Je werkt echter ook geregeld thuis om artikelen in het CMS te zetten, de restaurantgids bij te werken en de online agenda up to date te houden. Daarnaast kom je naar ons kantoor, zit je (uiteraard) in de horeca en zitten we geregeld op de 26e verdieping midden in Rotterdam (met geweldig uitzicht).

Je werkt in een klein team en krijgt heel veel vrijheid, maar ook veel verantwoordelijkheid. Als stagiair(e) draai je als volwaardig redactielid mee en je leert alles over de wereld van foodjournalistiek.

WAT WE VRAGEN

•   Je bent student aan een hogeschool of universiteit en houdt van schrijven
•   Je studeert bij voorkeur Media, Journalistiek of Communicatie (of een verwante studie)
•   Je schrijft graag, snel en veel
•   Je bent minstens drie dagen per week beschikbaar en voor minstens 15 weken
•   Je bent dol op Rotterdam en je kent de stad op je duimpje (of dol op Amsterdam, Den Haag of Utrecht)
•   Je bent uiteraard gek op lekker eten en drinken
•   Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, lef en initiatief. We gooien je regelmatig in het diepe
•   Je kunt goed zelfstandig werken en hebt bij voorkeur een goede thuiswerkplek

WAT WE BIEDEN

•   Een toffe stage waarbij je in heel horeca Rotterdam komt (en ook in de andere drie steden)
•   De mogelijkheid om een mooi portfolio op te bouwen
•   Veel vrijheid om je projecten op te zetten en je eigen verhalen te schrijven
•   Een professionele eindredactie die je helpt bij het verbeteren van je schrijfstijl
•   Een groot netwerk, waar je ook na je stage nog veel aan zult hebben
•   Een betrokken, jong en gezellig team met veel foodies en liefhebbers van het vak

Wil jij ons team komen versterken, stuur dan een e-mail naar rotterdam@debuik.nl o.v.v. Redactiestage. In je e-mail graag je motivatie, cv en eventueel een greep uit je portfolio.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Lunchroute Dordrecht: proef de stad in vijf stops

Lekker slenteren en misschien wel op meerdere plekken lunchen? Dat kan in het pittoreske Dordrecht met deze vijf lunchtips.

Station Bergweg opent bezorghub in het Vroesenpark

In het Vroesenpark hoef je voortaan geen zware picknickmand meer mee te nemen. Via de bestelhub van Station Bergweg wordt je eten tot je kleedje bezorgd.

De Proef op de Sommelier met: Emy Koster

Voor de serie Proef op de sommelier gaat Niels van Laatum in gesprek met Rotterdamse sommeliers. In deze editie Emy Koster van Tres.