Low ‘n Slow Barbecue en een hoop gezelligheid bij TWOHUNGRYBOIS

TWOHUNGRYBOIS Colin Knopper en Ronny Maria maken overheerlijke Low 'n Slow Texas Barbecue vanuit The Kitchen Dojo voor heel Rotterdam en omstreken.

8 Nov 2021 Sophie Blokland

blogger Sophie is student journalistiek aan de Fontys in Tilburg. Ze is dol op eten; zelf gekookt, maar klaagt ook zeker niet wanneer iemand haar wat lekkers voorschotelt. Haar verslaving? Chocola.

Low ‘n Slow Barbecue en een hoop gezelligheid bij TWOHUNGRYBOIS

Great food en good vibes, dat is waar Colin Knopper en Ronny Maria van TWOHUNGRYBOIS voor staan. Ze begonnen in de keuken van Colin, maar verzorgen nu vanuit The Kitchen Dojo heerlijke American Barbecue voor Rotterdam en omstreken.

Chef 


Een grote inspiratiebron voor de jongens is de film Chef, waarin een chef wordt ontslagen en weer helemaal opnieuw moet beginnen, maar daarin zijn passie voor eten herontdekt. “Twee jaar geleden werkte ik als marketing manager in de IT, maar ik zat eigenlijk vast”, vertelt Colin. “Ik had altijd heel erg veel plezier in koken en het bezoeken van verschillende tentjes. Na ‘Chef’ ben ik echt serieus met koken aan de slag gegaan en heb ik daarin mijn passie gevonden.” Ronny is al bezig met koken sinds hij een jaar of zeven is. “Mijn vader kon heel goed koken en dat heb ik van hem overgenomen. De film Chef heeft mij gemotiveerd om veel verschillende keukens te ontdekken, zoals ook de Texas Barbecue.”

Van Instagram naar The Dojo Kitchen 


Colin en Ronny kennen elkaar van jongs af aan. Hun gedeelde passie voor eten heeft ze weer bij elkaar gebracht. Twee jaar geleden zijn de jongens op een food inspiration trip naar New York gegaan en daar is TWOHUNGRYBOIS echt ontstaan. “We zijn begonnen door samen te gaan koken en dat op Instagram te gooien”, vertelt Colin. “We hadden niet per se een plan. We zagen wel wat er gebeurde.” Maar de Instagrampagina groeide harder dan verwacht en er volgden vele reacties. “Kennissen en vrienden begonnen te vragen of we wat voor ze wilden maken”, vertelt Ronny. “Maar dat werden steeds meer vreemden die vroegen waar ons restaurant zat.” De jongens begonnen met bestellingen maken in de keuken van Colin, waarna ze uitgroeiden naar The Kitchen Dojo.

Texas Barbecue 


Bij TWOHUNGRYBOIS kun je voornamelijk terecht voor Texas-style Barbecue. Denk aan loaded fries, een cajun smoked pulled chicken burger of taco’s met twaalf uur gegaarde brisket. Ze doen aan catering en op vrijdag kun je er vaak bestellen via UberEats. “Low ‘n Slow Barbecue is de basis”, vertelt Ronny. “Maar we halen ook veel inspiratie uit andere keukens. Zo zijn we nu weer bezig met een recept waarbij we langzaam gegaarde smoked pork belly maken, maar met een Aziatische twist. We maken eigenlijk alles waar we zin in hebben en wat we lekker vinden.”

Balans 


Colin en Ronny zijn een sterk team in de keuken en vullen elkaar goed aan. “Ik doe altijd hele gekke dingen met eten”, vertelt Colin. “Ik gooi wat ingrediënten bij elkaar en kijk wel of het goed gaat. Dit kan heel goed uitpakken, maar soms ook niet. Ik ben misschien iets té experimenteel. Ronny is wat meer traditioneel. Zo hoort het, zo maakt hij het. Maar daarin zijn we juist een hele goede balans.”

Bij TWOHUNGRYBOIS draait het om goede kwaliteit eten en een hoop gezelligheid. Ze zijn in een korte tijd goed gegroeid en zullen daar niet mee stoppen. “Een eigen stek of een foodtruck lijkt ons heel vet”, vertelt Ronny. “Maar alles gaat zoals het gaat. Er komt steeds weer een stapje bij.” Houd deze twee in de gaten, want we kunnen nog veel van ze verwachten.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Ian van Eck over de geuren van wijn: ‘puur parfum’

Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het geuren en welke invloed die kunnen hebben op je smaakpapillen.

Bentō Café, een oase van rust op het Weena

Bentō Café heeft sinds de renovatie een vernieuwde plek met open koken, huisgemaakte onigiri en binnenkort ook merchandise.

Tim by Harries: dineren met lef en vakmanschap

De Buik ging langs bij restaurant Tim by Harries aan de Hoogstraat: gedurfde gerechten, verrassende wijnen en je wordt uitgedaagd en verrast.