Marco Prins is na zijn werk bij onder andere sterrenrestaurant Parkheuvel (in de tijd van Cees Helder) en Oud Sluis van Sergio Herman, in 2013 vertrokken naar New York. Hier was hij vier jaar werkzaam bij The Chefs Table at Brooklyn Fare, waarna hij het aanbod kreeg om de keuken van New Yorkse restaurant Ukiyo te bestieren. In slechts zestien maanden tijd sleepte hij een ster in de wacht voor Ukiyo. Nu houdt Prins zijn tussenstop bij Rolph’s Deli.
De weg naar de ster

Marco Prins was net terug in Nederland toen het restaurant Ukiyo een ster kreeg. De weg naar de ster was enorm lang, zeker als je weet waar het restaurant vandaan moest komen. Ukiyo was nog van dezelfde eigenaar en had hele slechte recensies. Toen Marco in dienst kwam, kreeg hij de opdracht om dit te aan te pakken. Hij heeft keihard gewerkt om op het sterrenniveau te belanden. “Het is hard werken, maar als je veel passie hebt voor het koken valt het wel mee”, vertelt Marco ons.
Terug in Rotterdam

Momenteel staat hij in de keuken van Rolph’s Deli, iets compleet anders. “Hier zijn de mensen heel anders en de toeloop is wat langzamer”, beschrijft hij het verschil. Toch heeft Marco zijn New Yorkse ervaring wel meegenomen naar Rolph’s Deli. Zo moet je zeker eens de New Yorkse sandwich pastrami proberen. De gelijkenis tussen de twee steden ziet Marco wel, Rotterdam is een wereldstad net zoals New York. Marco en zijn vrouw noemen Rotterdam daarom ook wel New York aan De Maas. In de Amerikaanse wereldstad is veel gebeurd, Marco Prins is er getrouwd en heeft een zoontje gekregen met zijn vrouw. Om deze reden zijn zij ook teruggekeerd. Na zes jaar in New York te hebben gewoond wilde de chef dichterbij familie en vrienden wonen.
Plannen

Door de ster die Marco in New York verdiend heeft, krijgt hij veel op zich af uit de horecawereld. Zo benaderen veel restaurants Marco met de vraag of hij wil helpen met het opzetten van de menukaart. Binnenkort gaat Prins naar Praag om twee weken lang een team te trainen, zodat ze zijn gerechten een seizoen lang kunnen koken en serveren. Daarna zal hij afreizen naar Lech (Oostenrijk, red.) waar een vriend van hem eigenaar is van Rote Wand en waar ze samen diners gaan koken voor de gasten.
Eigen restaurant

Naast dat Marco werkt bij Rolph’s Deli als kok, is hij in zijn vrije tijd bezig met zijn ondernemingsplan voor het opstarten van een restaurant in Rotterdam. Een plek met een totaal beleving. “Mensen moeten een fantastische avond hebben”, licht Marco toe. Als zoon van een tuinder uit het Westland vindt hij het ook belangrijk om gebruik te maken van verse, Westlandse groente en fruit. We houden Marco en zijn plannen goed in de gaten, want wie weet rijst er straks weer een ster op in Rotterdam.