Afgelopen maand vond de finale plaats van de kookwedstrijd waarbij Zegro jonge chefs een podium biedt: Next Gen. Chef of Rotterdam. Tijdens de finale bereidden vijf kookduo’s van verschillende koksopleidingen uit Rotterdam spraakmakende gerechten.
Afgelopen maand vond de finale plaats van de kookwedstrijd waarbij Zegro jonge chefs een podium biedt: Next Gen. Chef of Rotterdam. Tijdens de finale bereidden vijf kookduo’s van verschillende koksopleidingen uit Rotterdam spraakmakende gerechten.
Om de jonge chefs helemaal klaar te stomen voor de finale, werden voorafgaand meerdere masterclasses gegeven onder leiding van Pierrôt van Straten van 010HorecaOpleidingen. De eerste masterclass vond plaats op Gastvrij Rotterdam 2019, waar werd gestart met een exclusieve rondleiding over de beurs bij verschillende standhouders waarna de jonge talenten patisseriehapjes klaarmaakten bij de stand van Zegro. Voor veel van de jonge chefs was dit de eerste keer dat zij een horecabeurs meemaakten en dit leidde tot enthousiaste reacties. Naast een hoop kennis gingen zij ook naar huis met mooie producten voor in de keuken.
De tweede masterclass vond plaats bij Zegro, de groothandel voor horeca en grootverbruiker in regio Rotterdam. Voor veel leerlingen was dit de eerste keer dat zij een groothandel bezochten. Bij Zegro kregen zij een rondleiding door de groothandel zelf en leerden zij alles over de nieuwste gebruiken in de keuken. Bij de inpandige Slagerij de Bloois mochten de jonge chefs meekijken bij het uitbenen van een varkensbeen en mochten zij zelf klein wild uit elkaar halen, bij Schmidt werden verschillende vissen toegelicht en bij de zuivelafdeling werd uitgebreid geproefd van verschillende kazen. Erna werd in Het Smaakcollege alvast één ingrediënt bekend gemaakt van de blackbox: yuzu, een citrusvrucht uit het Verre Oosten. De jonge chefs zijn na de masterclasses helemaal klaargestoomd voor de grote finale door alvast een gerecht te bereiden in Het Smaakcollege, de keuken waar ook de finale plaatsvond.
Tijdens de finale streden vijf teams om de felbegeerde titel. Eerst werd de blackbox toegelicht, waarna de aanstormende talenten een kwartier de tijd kregen om het gerecht voor te bereide en vervolgens 2 uur om het eerste gerecht te maken. De jury bestond uit William Domenech – commercieel directeur Zegro -, Merijn Sips – chef Bravenboergroep – en Claire Tuns – hoofdredacteur de Buik. Zij letten vooral op creativiteit, kooktechniek, hygiëne en samenwerking. Na een geslaagde eerste ronde ontstonden er mooie smaakcombinaties, waarbij de jury onder de indruk was van het niveau van deze jonge chefs.
Na de tweede ronde kwam er een winnaarsduo naar voren: Abel van de Houwen en Zoey Nap. Zij lieten veelal creativiteit zien, een goed verhaal achter het gerecht en een hele soepele samenwerking. Het winnende gerecht was een strand met het zand van panko en coquille. Benieuwd naar het verloop van deze dag en de reactie van de winnaars, bekijk dan hieronder het videoverslag.
Next Gen. Chef of Rotterdam is een samenwerking tussen Zegro en de Buik Agency.
Foto's en video: Fenna van Surksum
Tegenwoordig heeft het Heineken Gebouw in Rotterdam een nieuwe invulling gekregen. De Buik deelt wat er in én rondom het Heineken Gebouw te ontdekken is.
Meer weten over lekker en lokaal eten op je werk met Rotterdam de boer op! lees je hier.
Ook dit najaar van 2025 zet de Buik alle openingen om naar uit te kijken voor je op een rijtje. Lees hier welke je echt niet mag missen.
Geniet van de volgende voordelen: