In deze editie van onze de Buik podcast spreken Albert Kokosky Deforchaux (eigenaar Ap Halen), Paul Toorop (chef bij Calaboose), Jeff van Hoek (bekend als DJ Jeff Solo en foodie met Indische roots) en Gijsbregt Brouwer (mede-oprichter van de Buik) over de Indische keuken en Rotterdam. Ofwel, wat is de Indische keuken, hoe was het thuis eten bij onze drie gasten met Indische roots, waar eet je lekker Indisch in Rotterdam en wat moet je echt in huis hebben als je Indisch wil koken.
Podcast over de Indische keuken in Rotterdam
Na de goed beluisterde aflevering over de Chinese keuken in Rotterdam, duikt de Buik met haar podcast in de Indische keuken met maar liefst drie mensen met Indische roots in de uitzending: gasten Albert Kokosky Deforchaux en Paul Toorop en co-host Jeff van Hoek. Voor de gelegenheid had Operator Radio een tijdelijke studio opgebouwd bij Ap Halen in Delfshaven.
Onderwerpen zijn onder meer: wat moet je echt in huis halen om goed Indische te kunnen koken, waar eet je lekker Indisch in Rotterdam en kan de Indische keuken nog wel mee met de tijd? Maar vooral ook mooie persoonlijke verhalen van drie heel verschillende Rotterdammers met Indische wortels.
De podcast kun je terug luisteren via Operator Radio en via de podcast app van Apple of klik op Spotify hieronder. Wil je de hele uitzending terug kijken, dat kan ook: de video staat onderaan dit artikel.

Al het Aziatisch springt op, alle keukens zijn wereldwijd vertegenwoordigd, behalve Indisch. Paul Toorop
Operator is een Rotterdams internet radiostation met naast veel aandacht voor muziek ook een flinke dosis Rotterdamse cultuur. De Buik maakt op Operator een programma waar elke keer een Rotterdamse chef of ondernemer centraal staat of een ander Rotterdams eetfenomeen naar voren komt.