Smaken van Boulevard Zuid: IJssalon Noli van Walid

De Buik van Rotterdam verkent de smaken van Boulevard Zuid. We belichten 15 ondernemers en hun zaken, met dit keer Walid El Hachiouvan van IJssalon Noli.

17 Sep 2024 Gesponsord

blogger Dit artikel is gesponsord. De Buik biedt merken en leveranciers de mogelijkheid om hun doelgroep te bereiken.

Smaken van Boulevard Zuid: IJssalon Noli van Walid

De Buik van Rotterdam verkent de smaken van Boulevard Zuid. Deze lange boulevard kent tientallen zaken met geheel eigen smaken, van simit tot high tea en van lomito tot baklava. Daarom belichten we 15 ondernemers en hun zaken op de Buik van Rotterdam.

Deze keer gaan we langs bij Walid El Hachiouvan van IJssalon Noli.

​IJssalon Noli 


Sinds 2020 is IJssalon Noli een vaste waarde op de Groene Hilledijk. Oprichters Walid en zijn broer Marouane hebben de plek op de Groene Hilledijk omgetoverd tot de ultieme ontmoetingsplek van maart tot oktober voor schoolgaande kinderen en liefhebbers van een heerlijk dessert of tussendoortje. Daarnaast biedt hun tweede vestiging, met een combinatie van ijs en patisserie, het hele jaar door verwennerijen op het Mathenesserplein.

Het ijs wordt allemaal in de salon zelf gemaakt, zodat het altijd vers is. Met meer dan 25 smaken valt er voor iedereen iets lekkers te vinden. Naast ijs kun je er ook terecht voor koffie van Schot Coffee Roasters uit Rotterdam. De naam 'IJssalon Noli' is een eerbetoon aan Walid’s dochters, Noor en Lina, en weerspiegelt de familieband die diep verweven zit in het bedrijf.

"De meest verkochte smaak is toch wel smurfenijs," zegt Walid lachend. "Het gaat tegen al mijn principes in als ijsmaker, maar smurfenijs is door de kinderen uit de buurt zonder twijfel de grote favoriet."

Walid 


​Naast het toveren van glimlachen op de gezichten van kinderen met hun verrukkelijke ijs, zetten Walid en zijn broer zich ook met hart en ziel in voor het onderwijs. Walid is adjunct-directeur van een Rotterdamse basisschool, terwijl Marouane ook docent is in het speciaal onderwijs.

Walid begon zijn carrière met verschillende kantoorbanen, maar ontdekte al snel dat dit niet zijn roeping was. Hij werkte daarom jarenlang als bedrijfsleider bij het iconische Koekela, wat hem de nodige ondernemerservaring gaf.

"Ik had nooit gedacht dat ik aan deze kant van de Maas een zaak zou beginnen," geeft Walid toe. "In eerste instantie waren we van plan om een ijssalon te openen in Blijdorp. We kwamen hier alleen om de ijsmachines op te halen, maar de vorige eigenaar stelde voor dat we de zaak ook overnamen. Zo kwamen we hier terecht, en het heeft me aangenaam verrast."

​De keuze van De Buik bij IJssalon Noli


Ze zeggen altijd dat de kapitein zijn schip het beste kent, dus raden we aan om Walid's favoriete smaak, Cherry Mania, te proberen. Daarnaast is de smaak pistache niet alleen helemaal on-trend, maar volgens ons ook een uitstekende indicatie van wanneer het ijs écht goed is.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Smaken van Boulevard Zuid: Almina Restaurant van Ayten

De Buik van Rotterdam verkent de smaken van Boulevard Zuid. We belichten 15 ondernemers en hun zaken, te beginnen met Ayten Ekici van Almina Restaurant.

Smaken van Boulevard Zuid: Çiğköftem van Gülay Soysal-Atalan

De Buik van Rotterdam verkent de smaken van Boulevard Zuid. We belichten 15 ondernemers en hun zaken, met dit keer Gülay Soysal van Çiğköftem.

Tweede vestiging Nonna’s Cucina opent in Nieuwerkerk aan den IJssel

Restaurant Nonna’s Cucina opent in Nieuwerkerk: Italiaans shared dining, private dining-zaal en evenementen zoals Festa Della Nonna.