Jenny en Popo Fan krijgen postuum Verdienstenbokaal

Jenny Loh en Popo Fan van Asian Glories hebben postuum de Horeca Verdiensten Bokaal gekregen. Hun zoon Kevin nam de onderscheiding in ontvangst.

10 Feb 2015 Gijsbregt Brouwer

blogger Gijsbregt is mede-oprichter van de Buik, foodtrendwatcher en podcast host

Jenny en Popo Fan krijgen postuum Verdienstenbokaal

Jenny Loh en Popo Fan van Asian Glories hebben postuum de Horeca Verdiensten Bokaal gekregen. Zoon Kevin van het bij de vliegramp met vlucht MH17 omgekomen horeca-echtpaar nam de onderscheiding in de Markthal in ontvangst.

Het was de vijftiende en laatste keer dat Koninklijke Horeca Nederland afdeling Rotterdam de Horeca Verdiensten Bokaal uitreikte. 

Voorzitter Rober Willemsen was duidelijk: er was geen twijfel over wie de Bokaal dit jaar zou krijgen. Hij roemde Jenny als gastvrouw en Popo als kok en stille kracht. Het echtpaar leverde een bijdrage aan het centrum door op twee locaties - Dim Daily en Asian Glories - te ondernemen. In het bijzonder vermeldde hij de betrokkenheid van Jenny en Popo bij de Rotterdamse horecagemeenschap: iedereen kwam graag bij Asian Glories, iedereen werd even hartelijk ontvangen.

Kevin Fan richtte zich kort tot zijn collega's. Hij sprak zijn dank uit voor het toekennen van het eerbetoon aan zijn ouders en voor de steun die hij ontvangen heeft in de afgelopen maanden. Tegenover De Buik was hij ingetogen maar duidelijk: 'Ik ben blij dat mijn ouders met deze Bokaal geëerd worden. Zelf houd ik mijn ouders in ere met een aantal gerechten op de kaart. De meest opvallende is de Jenny Burger, maar ook de Pekingeend, de Beef krokant en de dim sum zijn een blijvende herinnering aan mijn ouders.'

Foto Esmee Trouw

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Nieuwe stap voor Rose Tieleman en Osteria Liz

Rose Tieleman heeft Osteria Liz verkocht en gaat nu horeca ondernemers helpen bij hun conceptontwikkeling. Liz blijft bestaan, onder nieuwe eigenaren.

Koffie en wijn ontmoeten elkaar bij het vernieuwde Côte du Cool

Wijnbar Côte du Cool gaat voortaan ook open voor lunch en koffie. Verwacht luxe broodjes en salades, met de ontspannen sfeer van Côte die je gewend bent.

Sama Sama: Indische en Molukse gerechten zonder opsmuk

Perry de Man heeft samen met elf chefs het kookboek Sama Sama uitgebracht. Het boek bevat recepten, maar ook de verhalen die daarachter zitten.