Een nieuw hoofdstuk voor Asian Glories: ‘Mag comfortabel zijn’

Tijd voor iets nieuws: Asian Glories opent 15 februari aan de Westewagenstraat. Kevin Fan vertelt over zijn verhuisplannen en het achterlaten van herinneringen.

16 Jan 2024 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Asian Glories

Westewagenstraat 74, Rotterdam Maaltijd: LunchDiner Stadsdeel: Centrum Keuken: ChineesFusion Prijsniveau: Wat duurder Bekijk restaurant

Een nieuw hoofdstuk voor Asian Glories: ‘Mag comfortabel zijn’

Het befaamde Asian Glories gaat verhuizen. Vanaf medio februari is deze plek om heerlijk Aziatisch te eten niet meer te vinden op haar vertrouwde plek in de Leeuwenstraat, maar moet je, om de hoek, richting de Westewagenstraat voor een traditioneel Chinese lunch of diner. Kevin Fan vertelt over zijn verhuisplannen en over het achterlaten van oude herinneringen.

Jenny Loh en Popo

“Deze verandering markeert een mooie afsluiting van wat er gebeurd is”, zegt Kevin met een glimlach. Asian Glories werd jarenlang succesvol gedraaid door Jenny Loh en Popo Fan, Kevins ouders. 

Na het tragische verlies van zijn ouders in de MH17-ramp, nam Kevin, Rotterdams Kooktalent in 2013, het stokje over. De plannen waren er al eerder, maar stelde hij uit omdat er naar eigen zeggen veel emotionele waarde zat in de zaak zoals die was, maar nu voelt Kevin dat het tijd is voor een nieuw hoofdstuk.

“Ik heb altijd een heel sterke verantwoordelijkheid gevoeld om het zo te houden zoals mijn ouders het hebben opgebouwd en het niveau hoog te houden, maar nu voel ik dat dat af is, uiteindelijk wil ik iets anders. Dit is een mooie afsluiting van wat er gebeurd is.”

Dit is een mooie afsluiting van wat er gebeurd isKevin Fan

Traditionele gerechten blijven, maar...

En dus gaat Asian Glories weg uit het pand aan de Leeuwenstraat, maar vergis je niet: de zaak verandert van locatie, maar gasten kunnen nog steeds dezelfde traditionele gerechten blijven verwachten.

Toch zet de jonge, getalenteerde chef tegelijk de deur op een kier voor wat meer experimenten in de keuken. “Voorlopig blijven het concept en de menukaart hetzelfde. Vooral de kwaliteit moet hoog zijn en ikzelf en de gasten moeten wennen aan veranderingen. Maar uiteindelijk wil ik meer experimenteren.”, zegt hij enthousiast. Zo verwacht hij over een tijdje kleine gerechtjes, een meer ongedwongen sfeer en goede cocktails en mocktails te serveren.

Het nieuwe pand leent zich daar perfect voor. “We krijgen straks twee delen. Het lage deel behoudt de warme en huiselijke sfeer met tafellinnen, zoals Asian Glories nu is, een plek waar we herinneringen en geschiedenis koesteren”, zegt hij. “Aan de andere kant, met een hoog plafond en natuurlijke elementen, willen we een frisse, jonge sfeer creëren met veel natuurelementen”, zegt hij.

Het concept blijft nu hetzelfde, maar ik heb mooie plannen voor de toekomstKevin Fan

​Groeien met Asian Glories

Kevin erkent dat het starten van een nieuwe zaak niet zonder uitdagingen komt. "Het is mijn eerste keer, en naast het fulltime werken bij Asian Glories, loop ik soms tegen onverwachte obstakels aan tijdens de verbouwing." Als chef ontdekt hij ook de zakelijke kant van de keuken, met vergunningen en aannemers als nieuwe ingrediënten. "Ik maak fouten, maar ik leer ervan”, zegt hij vastberaden. “Ik wil dit risico nemen, want ik wil groeien. Onbekend terrein mag best een beetje oncomfortabel zijn”, klinkt zijn wijze advies aan zichzelf.

Onbekend terrein mag in het begin oncomfortabel zijnKevin Fan

​Bedankt

Voor we het interview afsluiten vraagt Kevin bescheiden; “Mag ik nog iets vragen? Zou je je gasten kunnen bedanken in het stuk?” Voorzichtig zoekt hij naar woorden: “Ik waardeer zo dat zij al die jaren trouw zijn gebleven. Laten we samen de herinnering in stand houden.”
Kevin verwacht dat de nieuwe zaak 15 februari opent aan de Westewagenstraat 74.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De Boshut in het Kralingse Bos: net wat spannender dan gemiddeld

Binnenkort opent in het Kralingse Bos De Boshut. Frank Huson en Maaike Groenewegen creëren een plek waar je kan genieten, zonder al te veel poespas.

By Ami Café: de nieuwe brunchplek in de Wijnhaven waar je nooit meer weg wil

De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.

Ban Nok brengt de ziel van de Thaise keuken naar de Bergselaan

De Buik sprak met Kim en Rik (van Bistrot-Bar Frère) over de recent geopende Bistro Ban Kok, waar smaken en herinneringen uit Thailand generaties verbinden.