Gouden Mossel voor Herman den Blijker

De Rotterdamse kok en TV-grootheid Herman den Blijker heeft de Gouden Mossel gewonnen. Het is de eerste keer dat deze werd uitgereikt aan een kok.

26 Nov 2013 Gijsbregt Brouwer

blogger Gijsbregt is mede-oprichter van de Buik, foodtrendwatcher en podcast host

Gouden Mossel voor Herman den Blijker

De Rotterdamse kok en TV-grootheid Herman den Blijker heeft de Gouden Mossel gewonnen. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de prijs dat deze werd uitgereikt aan een kok. De onderscheiding wordt toegekend aan mensen met bijzondere verdiensten voor de stad Rotterdam. Dit jaar was de twintigste editie van de verkiezing. Eerdere winnaars waren vooral te vinden in de rangen van Feyenoord, TV en entertainment.


Las Palmas

Herman den Blijker is in Rotterdam onder meer bekend van het restaurant Las Palmas. Hij had in het verleden bekende Rotterdamse zaken als Foody's, De Engel, Rosso en Jachtclub Hillegersberg. Op TV maakte hij vooral furore samen met zijn zakenpartner David Crouwel: samen namen ze slechtlopende restaurants onder handen en toverden ze deze om tot goed lopende formules.

De Gouden Mossel wordt jaarlijks uitgereikt door het oer-Rotterdamse restaurant Kaas Mossel in Kralingen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De ultieme eet- en drinkgids voor Rotterdam-West

Rotterdam-West heeft alles waar je als horecafan je hart aan ophaalt. Van eethuis tot finedining, van wijnbar tot bierbrouwerij. Wij zetten de ultieme lijst voor je op een rij.

Uit de Buik Magazine: Interview met Herman den Blijker: 'een erkend foodjunk'

We delen een paar favorieten uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een verhaal over Rotterdamse smaakmaker Herman den Blijker.

Dit zijn de vijf foodtrends voor 2025

De 5 foodtrends voor 2025: portion size matters; plat is het nieuwe bruis; het horecaprijsplafond; zoet of licht, maar sowieso kruidig; het betere blurren.