Het Park (bij de Euromast) krijgt eindelijk een café: Parqiet

Het is mager gesteld met horeca in het Park. De komst van Parqiet moet daar verandering in brengen. In oktober hoopt het laagdrempelig parkcafé te openen.

31 Aug 2015 René Quist

blogger René is journalist, pr-adviseur en mensen-mens. Maar bovenal is hij Rotterdammer met grote voorliefde voor eten en drinken.

Het Park (bij de Euromast) krijgt eindelijk een café: Parqiet

Het Park is misschien wel een van de mooiste stadparken van Nederland. Toch is het mager gesteld met horeca in het Park. Gewoon even in je korte broek koffiedrinken of met een paar vriendinnen en paar kinderen een wijntje doen? Lastig. De komst van Parqiet moet daar verandering in brengen. Half oktober hoopt Parqiet te openen. 

Wat?

Parqiet-menu-bord

Parqiet is een nieuw parkcafé dat in het Park komt. Het moet een laagdrempelige gelegenheid worden waar je kunt ontbijten, lunchen en borrelen. Ook willen de uitbaters evenementen organiseren: denk aan lange tafels, blote voeten, varkens-aan-het-spit-avonden of sangriamiddagen.

Wie?

Parqiet is een initiatief van Meta Heijnen en Radojka Bozic. Goede vriendinnen die al eerder samen evenementen hebben opgezet. Meta had een B&B in Frankrijk. Bozic werkte in het bedrijfsleven. Geen doorgewinterde horecadieren, maar vooral super gedreven vrouwen.

Waarom?

 'We komen al lang in het park en misten een laagdrempelige zaak. Waar je gewoon even binnen kan lopen om wat te drinken. We benaderden de nieuwe eigenaar en die bleek dezelfde ideeën te hebben over de ruimte in het pand. We konden dus meteen plannen gaan maken.'Ook de gemeente wilde heel graag dat er horeca zou komen in het Koetshuis. ‘Parqiet moet voor iedereen toegankelijk zijn.’

Waar?

Parqiet-in-de-steigers

Parqiet komt te zitten in het oude koetshuis, dat schuin achter de Noorse kerk ligt in het Park aan de Baden Powelllaan. De naam is uiteraard een knipoog naar het park en de aanwezige parkieten.

Leuk?

Parqiet-kaasplank-wijn

Nou het vooruitzicht dat je niet meer het Park uit hoeft om gewoon even met paar vrienden een drankje te doen, stemt ons bijzonder vrolijk. Zeker sinds de Harbour Club in het Park zit, is er weinig laagdrempelige horeca. En het terras ziet er nu al zeer aanlokkelijk uit.

Prijzen?

Parqiet wil goede producten voor een betaalbare prijs neerzetten. Een huiswijn zal 3,75 euro gaan kosten. En de koffie is van Man met bril. En er wordt een stevige tosti geserveerd.

Wanneer?

Parqiet-terras-uitzicht

De aannemer is hard bezig het monumentale pand op te knappen. Maar zoals bij elke verbouwing is er vertraging. ‘We hopen in oktober open te gaan, maar pin ons er niet op vast.’ Maar op zonnige dagen zou het kunnen dat Parqiet het terras al bedient vanuit hun foodcaravan. Check vooral de facebookpagina.

 

 

 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Kooker. 31 Aug 2015, 20:28

Er is al wat horeca geweest in Het Park ;in gebouw de Heuvel wat nu alleen open is tijdens een verhuur zat een aantal jaren geleden een leuke zaak,ineens weg,en zo is dat meer gegaan.Nu maar hopen dat deze nieuwe aankomende horeca gelegenheid het gaat redden.Zomers geen probleem maar in de winter met bittere kou zie je toch niemand in Het Park.Misschien kan Parqiet de mensen dan trekken met een stevige wintersoep en betaalbaar.Tel uit je winst.

Kees van Dam 2 Sep 2015, 13:02

Het mag niet rustig zijn in het park. Dat is verboden. Men moet varkens aan het spit eten en sangria drinken. En dan dronken en misselijk naar huis strompelen. Dat moet tegenwoordig. Van de gemeente en de ondernemers en de hossers.

tobi 4 Sep 2015, 11:55

Ik verheug me er al op. Fijn een kop koffie drinken. Of een glas wijn...In het vroesen park staat ook al zo'n leuke uitspanning. Juist in de winter is het leuk. Wandelen op zondag en dan een lekker soepje, glaasje port.....

Marko 8 Sep 2015, 13:35

Geweldig initiatief! Ik drop in m'n lunchpauze wel langs. Widimo se!

Lees ook deze verhalen
De beste smashburgers in Rotterdam: hier eet je ze

Ontdek de 12 beste plekken voor smashburgers in Rotterdam. Van sappige classics tot creatieve specials: er is voor iedereen wat in Rotterdam.

7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.