De Wijnhaven is een opbloeiend stukje Rotterdam. Verschillende zaken openen er al hun deuren om onze buiken een momentje van geluk te bieden, zaken zoals cocktailbar Noah en Britse gastropub V11. Begin december zal wijnbar Hangar 85 de Wijnhaven nog culinairder maken.
Wat?

Weer iets om naar uit te kijken. Het is er nu nog een stoffige bedoeling, maar begin december mogen wij een nieuw woord toevoegen aan ons gastronomisch vocabulaire: Hangar 85. De hele dag kun je er terecht voor lekkere, bijzondere gerechten. Maar ook voor een kop koffie tijdens een zakelijke (of minder zakelijke) afspraak, of een goed glas wijn.
Wie?

Zeeuws onderneemster Lian Bouman. Inmiddels 11 jaar eigenaresse van restaurant Spijs in Poortvliet. Vlak na de opening van dit restaurant ging Corne van Dijke er als afwasser aan de slag. Hier ontdekte hij zijn passie voor koken en is hij de koksopleiding gaan volgen. Inmiddels heeft hij zijn opleiding afgerond en heeft hij stage gelopen bij Inter Scaldes en werkervaring opgedaan bij ’t Raedthuys in Sint-Maartensdijk. En nu gaat deze jonge chef ons verblijden met zijn eigen creaties.
Wanneer?
Begin december is het zover. De eerste reservering staat al in de agenda – er is geen weg meer terug.
Eten en drinken?
Jazeker! Gerechten waarbij de chef verschillende technieken en bereidingen van bijzondere producten laat zien. In keukentermen: mondverwennerijtjes. De porties zijn wat kleiner, waardoor je wordt uitgenodigd meer te proeven. Bijvoorbeeld langoustine met eendenlever, appel en popcorn. Of dry aged entrecote met oerpeen, rammenas en sherry. Of, of, of... Verder vind je bij Hangar 85 een uitgebreid assortiment van speciale, bijpassende, maar bovendien lekkere wijnen.
Sfeer?

Industrieel, maar toch gemoedelijk. Zo'n hangar, een opslag voor vliegtuigen, is grof en stoer – net als het restaurant. Maar wel met een comfortabele en luxe twist. Wij kunnen niet wachten!