91Spices brengt Indiase keuken naar Gelderseplein

Bij 91Spices kun je terecht voor de complete Indiase keuken. Het interieur neemt je mee in een duizend-en-één-nacht sprookje.

31 Jan 2018 Claire Tuns

blogger Claire was hoofdredacteur bij de Buik van 2018 tot 2021.

Restaurant toevoegen aan favorieten

91Spices

Gelderseplein 46, Rotterdam Maaltijd: DinerLate night Stadsdeel: Centrum Keuken: Indiaas Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant
  • 31 Jan 2018

91Spices brengt Indiase keuken naar Gelderseplein

De naam Gelderseplein is nog niet bij iedereen bekend. Toch weten veel mensen het plein bij de Oude Haven, waarop onder andere Mooii, Lot&Daan en Fitzgerald al zitten, wel te vinden. 91Spices gaat de naamsbekendheid van dit stukje Rotterdam nog wat vergroten. 

91Spices 


Precies tussen Lot&Daan en Fitzgerald in komt Indiaas restaurant 91Spices. Die naam heeft een dubbele betekenis, vertelt medewerker Maurice Schut: “De naam is dubbelzinnig. De Indiase keuken werkt met veel kruiden en het netnummer van India is (00)91.” 

Klassiek vs. Streetfood  

Maurice: “India is natuurlijk een heel groot land, waardoor het eten ook heel divers is. De keuken zal zich daarom op verschillende vlakken gaan richten." De klassieke Indiase keuken komt centraal te staan. Hier verstaat 91Spices de keukens van Noord-India en Zuid India onder en Tandoorgerechten. Noord-Indiase gerechten bestaan vooral uit curry’s laten we ons vertellen en in Zuid-India eet men veel rijst en seafood.  


Voor de Tandoorgerechten zijn drie traditionele kleiovens in de zaak geïnstalleerd. Maurice: “De kleiovens zijn bekleed met koper en worden gestookt met houtskool. Er zijn gespecialiseerde koks uit India aangetrokken om de Tandoor te bemannen. Zij worden ondersteund door lokale krachten.” Mensen in India staan erom bekend dat ze laat gaan eten. Daarom zal de keuken tot 23.00 open zijn en kan je dus om 22.30 nog rustig binnen lopen om te eten. 

Groot terras 


91Spices gaat zich ook richten op streetfood. In het voorjaar en de zomer zullen ze een terras openen, waar plek is voor maar liefst tachtig tot honderd mensen. Tijdens de lunch kun je hier streetfoodgerechten bestellen, die je normaal bij de kraampjes op straat in India haalt. “We willen het plein meer leven gaan inblazen. Samen met Lot&Daan en Fitzgerald, maar hopelijk ook met de gemeente willen we hier van alles te gaan organiseren”, vertelt Maurice.  

Duizend-en-een-nacht 


Bij binnenkomst stap je regelrecht in een duizend-en-een-nachtsprookje. Het restaurant heeft een klassieke inrichting met moderne elementen. Het koper van de kleiovens komt op veel plekken terug, er zijn diverse zithoekjes gecreëerd en midden in de zaak staat een grote waterval als eyecatcher. Niet alleen aan het uiterlijk van de zaak is veel aandacht besteed, maar ook aan de menukaart. In de menukaarten zijn glas, leer en kruiden verwerkt. 

Indiase bieren en barbites 


Al gegeten of gewoon zin in een drankje? 91Spices is dagelijks geopend tot 00.00 en op vrijdag en zaterdag tot 01.00, waardoor je er ook van harte welkom bent voor alleen een drankje met eventueel wat Indiase barbites. Het aanbod in dranken is heel divers, van gin-tonics en cocktails tot Indiase bieren zoals Cobra en King Fisher. Bovendien hebben ze ook een speciaal non-alcoholisch drankje, dat in India vaak wordt geschonken als aperitief: mango lassi. 

Wanneer 


91Spices begint eind deze week met proefdraaien en over twee á drie weken zal de grand opening plaatsvinden. Hierbij wordt flink uitgepakt met buikdanseressen en een rode loper.  

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Tim by Harries: dineren met lef en vakmanschap

De Buik ging langs bij restaurant Tim by Harries aan de Hoogstraat: gedurfde gerechten, verrassende wijnen en je wordt uitgedaagd en verrast.

Joelia: meesterlijk impressionisme aan het Hofplein

Bij Joelia proef je van verrassende gerechten en ervaar je een ontspannen, pretentieloze bediening die altijd in is voor een gezellig praatje.

De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.