Op de plek van Alan & Pim's in de Wijnhaven, kun je sinds kort terecht bij het aangepaste restaurant Alan Bar & Bistro. Na drie jaar maakt het bedrijf aan de Posthoornstraat een verandering door. Wij spraken met Tim Osorio, sinds juni een van de eigenaren van de vernieuwde zaak, over de nieuwe plannen.
Meer dan kip
Bij Alan Bar & Bistro kun je nog steeds terecht voor dat waar men de afgelopen jaren het restaurant voor wist te vinden: kip van het spit. Zo worden er verschillende gerechten bereidt met de rotisserie en is er keuze uit een aantal smaken gegrilde kip, met onder andere Provençaalse kruiden, in truffeljus of een Thaise variant.
Rund- en vegagerechten
Nieuw op de kaart is het aanbod rund- en vegagerechten, die volgens Tim voor een goede afwisseling in het aanbod zorgen. “Afgelopen periode hebben we getest of onze gasten ook open stonden voor andere gerechten dan kip alleen en dat sloeg aan. De reacties waren overwegend positief en het belangrijkste: we kregen er geen vragen over. Dat heeft ons doen besluiten deze volgende stap te zetten."

Naast de dinerkaart is ook de uitgebreide lunchkaart nieuw. Gasten kunnen kiezen uit diverse soepen, salades en belegde broodjes. Deze worden snel bereid, zodat je in je (korte) lunchpauze ook de mogelijkheid hebt om langs te gaan.
Ongedwongen sfeer
Tim wil dat het restaurant de ongedwongen sfeer behoudt die de vaste gasten van het restaurant gewend zijn, maar dan net op hun eigen manier. Belangrijke elementen van het oude restaurant hebben plaatsgemaakt en het interieur wordt steeds meer aangepast aan de nieuwe koers. Zo zijn bijvoorbeeld een groot deel van de hoge tafels vervangen voor een cognac-kleurige Chesterfieldbank. Ook kunnen gasten meer groen in de zaak verwachten. “Zo creëer je toch een hele huiselijke en warme sfeer”, aldus Tim.
Ook de drankkaart krijgt een upgrade. Tim: “Er is inmiddels, naast een nieuwe wijnkaart, ook een groter assortiment gin-tonic en cocktails voor de liefhebbers. Dit past ook goed bij ons plan om avonden te organiseren om een gezellige plek te worden voor de omgeving. De eerste singer-songwriter is al geboekt. Je kunt straks ook bij ons dineren met livemuziek. Zo willen we de buurt meer betrekken bij het restaurant. Wij denken dat daar veel behoefte aan is."
Alan zoekt vrienden
Wat Tim wel graag terug zou willen zien, zijn de dertienduizend volgers die het oude restaurant ooit had op social media. Daarom is hij een campagne gestart met de boodschap: ‘Alan zoekt vrienden’. "Men kan bij ons op de Posthoornstraat nog steeds terecht voor heerlijke kipgerechten en veel meer. We zijn onze voormalige vrienden uit het oog verloren. We willen ze graag laten weten dat we er nog zijn en zijn daarom een campagne op social media gestart. We hopen ze snel weer te mogen verwelkomen in ons restaurant of als volger op Instagram", sluit Tim af.