De moderne Italiaanse keuken proef je sinds kort in Berkel en Rodenrijs bij Nonna's Cucina

Sinds kort kun je voor steengoede pasta’s, bruschetta’s en meer uit de Italiaanse keuken terecht bij Nonna’s Cucina in Berkel en Rodenrijs.

3 Apr 2024 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Nonna's Cucina

Westerplein 100, Berkel en Rodenrijs Maaltijd: LunchBorrelenDiner Keuken: Italiaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

De moderne Italiaanse keuken proef je sinds kort in Berkel en Rodenrijs bij Nonna's Cucina

Sinds kort kun je voor steengoede pasta’s, bruschetta’s en meer uit de Italiaanse keuken terecht bij Nonna’s Cucina. Luke van Velzen (voorheen chef bij Muller & Co) en Joost Stift (voorheen bedrijfsleider bij Muller & Co) nemen zo een schat aan ervaring mee naar Berkel en Rodenrijs. Combineer dat met een oogverblindend interieur een het is geen verrassing dat dit een ware hit belooft te worden.

Openingsfeest van Nonna's net achter de rug

Nog maar net bijgekomen van een flink openingsfeest, vertellen Luke en Joost over hun plannen. “Ja, het was gaaf”, blikken ze eerst enthousiast terug. "Het is tof om het eindelijk zelf te doen”, zegt Joost, “en familie, vrienden en iedereen die betrokken is geweest te verwennen met heerlijke drankjes en hapjes uit eigen keuken.”

Op eigen benen staan


Luke en Joost kennen elkaar van Muller & Co in Berkel. Joost begon daar ruim acht jaar geleden als runner en bekleedde een flink aantal functies in de zaak van Robèr Willemsen en Joyce de Jong [ook bekend van Melief BenderCafé de Pui en diverse andere zaken in de regio, red.]. 

Bij Muller ontmoeten Luke en Joost elkaar: “We hadden meteen een goede klik, vriendschappelijk gezien en we werkten goed samen”, zegt Joost.

Dat zagen ook Robèr en Joyce, want toen de ondernemers het idee kregen om een nieuwe zaak aan hun al indrukwekkende lijstje toe te voegen, vroegen ze of Luke en Joost deze wilden draaien. “We hebben allebei best wat ervaring, maar het nu zelf gaan doen is toch anders”, glundert Joost.

​Italiaanse klassiekers met een eigen draai


Als concept bedachten ze iets heel anders dan de bestaande zaken van Rober en Joyce: “We hebben een heel warme en fijne zaak neergezet die draait om Italiaanse shared dining”, legt Luke uit. 

Waarom shared? Omdat het volgens de chef zonde is als gasten maar één gerecht kunnen proeven! “Daarom bieden we kleine porties aan die perfect zijn om te delen.” Op het menu staan klassiekers zoals een rundercarpaccio en bruchetta, maar ook eigentijdse interpretaties van Italiaanse favorieten zoals een carpaccio pistache pesto, macademianoten en zwaardvis met een zachte crème van puntpaprika.

Verliefd op de Italiaanse keuken

Die stap naar de Italiaanse stijl is nieuw voor Luke, want bij Muller & Co kookte hij juist met moderne kooktechnieken, waarbij de Italiaanse natuurlijk wat traditioneler is. Maar daar heeft hij goed over nagedacht: “Ik ben echt verliefd geworden op de eenvoud en puurheid van de Italiaanse keuken

Ik ga het bijzonder en eigen maken door er toch bijzondere technieken aan toe te voegen, zoals bijvoorbeeld een pasta carbonara met een schuim van carbonarasaus." Joost benadrukt het belang van gastvrijheid en productkennis in hun nieuwe onderneming. "We gaan van een brasserie naar een Italiaanse zaak, dus service en kennis van producten zijn cruciaal."

​Bloemig interieur en opvallende flessenwand


En bij die heerlijke producten kun je ook rekenen op prachtige wijnen. “Alle wijnen zijn Italiaans. We werken met een prachtig Italiaans wijnhuis genaamd Antinori dat onder andere bekend staat om haar prachtige witte wijnen én omdat het de stoute schoenen heeft aangetrokken om bordeauxdruiven te verwerken in Italiaanse wijn”, vertelt Joost enthousiast.

Het interieur van de zaak ademt een warme Italiaanse sfeer uit, met knusse hoekjes en een overvloed aan zijden bloemen. "We hebben veel aandacht besteed aan het decor, met als hoogtepunt een indrukwekkende flessenwand met LED-verlichting", vertelt Joost. Het is alsof je in een Italiaanse binnentuin bent.

Met de weekenden al volgeboekt en zelfs al een reservering in juli, hebben Luke en Joost absoluut iets om waar te maken.


Foto's: Nonna's Cucina

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De Boshut in het Kralingse Bos: net wat spannender dan gemiddeld

Binnenkort opent in het Kralingse Bos De Boshut. Frank Huson en Maaike Groenewegen creëren een plek waar je kan genieten, zonder al te veel poespas.

By Ami Café: de nieuwe brunchplek in de Wijnhaven waar je nooit meer weg wil

De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.

Ban Nok brengt de ziel van de Thaise keuken naar de Bergselaan

De Buik sprak met Kim en Rik (van Bistrot-Bar Frère) over de recent geopende Bistro Ban Kok, waar smaken en herinneringen uit Thailand generaties verbinden.