Bakkit en Bagel Bagel bundelen krachten op het Zwaanshals

Vanaf 28 juni kun je langs bij de unieke pop-up van Bakkit en Bagel Bagel op het Zwaanshals voor topkwaliteit zoet én hartig.

24 Jun 2025 Laurie Haanschoten

blogger Laurie is een echte Bourgondiër en studeert journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Vooral wanneer er buiten de deur wordt gegeten is ze op haar best.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Bagel Bagel

Zwaanshals 430, Rotterdam Maaltijd: BrunchLunch Stadsdeel: Noord Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Bakkit en Bagel Bagel bundelen krachten op het Zwaanshals

Wat gebeurt er als een wereldkampioen patisserie en twee jonge bagelbakkers samen een keuken delen? Dan ontstaat er een unieke pop-up op het Zwaanshals waar je vanaf 28 juni terechtkunt voor topkwaliteit zoet én hartig.

​Behoefte aan een goede bagel

De samenwerking tussen Frank Haasnoot van patisseriezaak Bakkit en het duo achter Bagel Bagel, Daniel en Leon (22 en 23), kwam tot stand op z’n Rotterdams: spontaan. “Ze kwamen gewoon binnenlopen”, lacht Haasnoot.

“Ze wonen om de hoek, verkopen bagels via Uber Eats en droomden van een eigen winkel. Ik zei: na vier uur gaan onze bakkers weg en kunnen jullie de bakkerij gebruiken. Waarom moeilijk doen met alle risico’s van een eigen pand? En Rotterdam kan wel een goede bagel spot gebruiken.”

​Van studentenkamer naar pop-up

Daniel en Leon studeerden net af aan de Erasmus Universiteit, maar hun liefde voor ambachtelijke bagels was er al veel langer. “Ze maakten hun bagels thuis, helemaal from scratch”, vertelt Haasnoot. “Toen ik ze proefde, wist ik meteen: dit is serieus goed spul.”

Het is een samenwerking die draait op vertrouwen, passie en gedeelde liefde voor kwaliteit. “Ik weet hoe spannend het is om te starten zonder netwerk”, zegt Haasnoot. “Dit is mijn manier om iets terug te doen.”

​Uitgebreid ontbijt op zondag

Bakkit heeft drie panden op het Zwaanshals: één voor productie, één voor Bakkits zoetigheden en binnenkort dus een voor de bagels van Bagel Bagel samen met het ijs en de drankjes van Bakkit. Bezoekers kunnen er ontbijten, lunchen, iets meenemen of gewoon blijven hangen.

De pop-up is open van woensdag tot en met zondag van 09:00 tot 17:00 uur, met bewust afwijkende openingstijden. “Met Bakkit zijn we zeven dagen per week open, maar met deze locatie zijn we maandag en dinsdag dicht. Zondag is de perfecte dag voor een uitgebreid ontbijt.”

​De bagel volgens Bourdain

Op het menu staan onder andere ontbijt- en lunchbagels, maar ook specials zoals een bagel met een speelse knipoog naar “the Deli”: het broodje van de legendarische Italiaanse broodjeszaak All'Antico Vinaio.

“Ze koken en bakken elke bagel met de beste ingrediënten zoals bloem uit Frankrijk”, zegt Haasnoot. “Dit is geen fastfood. Dit is vakmanschap.”

​De toekomst

De pop-up loopt tot 28 september en dient als test: voor Bagel Bagel om te kijken of een fysieke winkel werkt en voor Bakkit om afhalen en extra beweging in het pand te testen.

“We zien wel hoe het loopt”, zegt Haasnoot. “Maar het wordt in ieder geval drie maanden heel erg leuk.”

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.

Bij Sumeyra in Rotterdam-West doe je een bakkie en je Bulgaarse boodschappen

Ontdek Sumeyra in Oud-Mathenesse: een warme buurtplek vol unieke smaken in Rotterdam.