Bar Berta breidt uit!

Spaans restaurant Bar Berta breidt uit met Berta Aan Tafel, tevens in de Veerhaven in Rotterdam. Ze serveren tapas, paella en vis- en vleesgerechten.

6 Apr 2022 Flora Bakker

blogger Flora is een geboren Rotterdamse en echte Bourgondiër. Haar liefde voor eten & drinken én de stad deelt zij graag met anderen en kan zij perfect combineren bij de Buik..

Bar Berta breidt uit!

Spaanse tapaszaak Bar Berta in de Veerhaven gaat uitbreiden. Vanaf medio mei kun je een paar deuren naast de oorspronkelijke vestiging terecht bij Berta Aan Tafel. Eigenaresse Magdalena Szajko: "We moeten regelmatig 'nee' verkopen omdat we vol zitten. Een uitbreiding stond nog niet op de planning, maar ik had wel een droom uiteindelijk uit te breiden en ook de mogelijkheid te bieden om aan een tafel te zitten in plaats van aan de bar." Met Berta Aan Tafel wordt deze droom werkelijkheid.

Meer mogelijkheden 

Sinds de opening in 2020 kan Bar Berta al rekenen op veel klandizie. Zoveel zelfs, dat Magdalena en haar team nu regelmatig mensen moeten teleurstellen. Toen buren Marcel en Linda Dörr van Zinc besloten de zaak te sluiten om hun eigen droom na te jagen (om naar Spanje te verhuizen), kwam dit mooie pand vrij en zijn de buren met elkaar in gesprek gegaan. Magdalena: "Ik heb aangegeven dat ik zeer geïnteresseerd was en binnen twee weken was het eigenlijk geregeld." Magdalena heeft haar kans gegrepen en opent hier nu haar tweede Berta met goed Spaans eten zoals je dat van het restaurant kunt verwachten, maar dan iets laagdrempeliger. 

Bekende hits en een pan paella 


Foto: Studio Unfolded - Sophia van den Hoek 

Doordat je bij Berta Aan Tafel ook aan lage (en grotere) tafels kunt zitten, zijn er meer mogelijkheden voor gezinnen en gezelschappen. De menukaart leent zich hier ook voor: "De hits van Bar Berta houden we ook als een soort tapas en voorgerechten en daarnaast gaan we werken met hoofdgerechten zoals je die in een Spaans restaurant ziet: vis-, vlees- en rijstgerechten, zwarte rijst en paella's." De paella's worden wel iets anders geserveerd dan dat je in Spanje kunt verwachten, maar de precieze invulling van gerechten is nog niet bekend: "De keuken is niet gebouwd op van die megapannen zoals je in Spanje ziet. We zitten nu in de onderzoeksfase en zijn hard bezig met hoe we het gaan inrichten." Berta Aan Tafel werkt straks niet met shifts zoals bij Bar Berta, maar gaat wel open voor lunch en diner, zowel binnen als op het ruime terras. 

Berta blijft 

Je kunt erop rekenen dat Berta Aan Tafel ondanks de andere setting wel de echte Berta-vibe krijgt: "We behouden de sfeer zoals die bij Bar Berta is. Het wordt iets minder rock 'n roll, maar de rode accenten komen terug in de terrasstoeltjes, parasols en de tegeltjes binnen, er staat een gezellig muziekje op en de sfeer blijft goed. Berta Aan Tafel wordt echt een zusje van Bar Berta. Je zal niet het gevoel hebben dat je in een andere zaak, andere stad of compleet andere sfeer zit. We houden de gezelligheid van Berta."

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Het culinaire slotakkoord van Marco Somer bij De Harmonie

Marco Somer en Sabine Kromkamp stoppen na deze kerst met De Harmonie. De Buik blikt terug met ze, en vooruit.

De Stoofboot: stoofvlees, friet en een biertje op de Rotte

Bar Alaska en Rivercity slaan de handen ineen voor de Stoofboot. Een rondvaart over de Rotte met stoofvlees, dekentjes, goed gezelschap en een biertje.

Waarom een dagje Rotterdam begint en eindigt bij Hotel New York

De Buik heeft een route uitgestippeld voor een dagje Rotterdam, te beginnen bij Hotel New York, dan de Maas en het centrum van de stad als uitgangspunt.