Barlou is van en voor de Rotterdammer

Barlou aan de Benthuizerstraat is de nieuwste bar in het Oude Noorden. Drink een speciaalbiertje of glas wijn, of ga er uitgebreid lunchen of dineren.

12 Jul 2022 Laurie Haanschoten

blogger Laurie is een echte Bourgondiër en studeert journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Vooral wanneer er buiten de deur wordt gegeten is ze op haar best.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Lou

Benthuizerstraat 94A, Rotterdam Maaltijd: BorrelenDiner Stadsdeel: Noord Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Barlou is van en voor de Rotterdammer

Aan de Benthuizerstraat in het Oude Noorden is het nieuwe Barlou geopend. Eigenaren Bas van Dijk, Lianne Verhoef en Hilmar de Vries zijn vastberaden het compleet verbouwde pand nieuw leven in te blazen. Bas en Lianne waren altijd al overtuigd van de waarde van deze locatie: "Wij wonen zelf in het Oude Noorden en toen deze plek vrij kwam, wisten we direct dat we daar werk van moesten maken", vertellen Bas en Lianne enthousiast. 

Borrelen in de zon 


Er verschenen in het Oude Noorden verschillende koffie- en lunchzaken, maar voor een plek waar men terecht kan voor een goede borrel is nog genoeg ruimte volgens het drietal. "We willen de diversiteit die te voelen is in het Oude Noorden graag terugzien bij Barlou. Zo is iedereen welkom, jong en oud en op elk tijdstip", benadrukt Lianne. Het ruime en sfeervolle terras waar men rustig kan neerstrijken, zorgt voor een ongedwongen cafésfeer. De perfecte plek om een glaasje wijn te bestellen in de zon. Maar de verschillende wijnen zijn zeker niet het enige wat kan worden genuttigd in het levendige Barlou. Zo worden we verwelkomd met een kwalitatief kopje koffie van het Rotterdamse Schot koffie en zien we direct een ruime scala aan speciaalbier achter de bar. Dit is de specialiteit van bierkenner Hilmar. Hilmar neemt niet alleen zijn jaren ervaring uit de horeca, maar ook uit zijn eigen Brouwerij De Kopstoot mee naar de bar. Hiernaast brouwt hij voor Brewpub Reijngoud en support hij graag opkomende biermakers. Dit is een belangrijk aspect van de zaak. "De focus van de bieren ligt echt op lokale en kleinere brouwerijen, zo kunnen de gasten ook nieuwe smaken ervaren", legt Hilmar uit. 

Oosters tintje   


Bij het overgrote deel van de kaart ligt de focus op de Oosterse en vegetarische keuken. Ze hebben borrelhapjes als gefrituurde burrata met romesco of gebakken feta met olijven die je met tafelgenoten kunt delen, maar er kan ook gekozen worden voor de grotere gerechten van de kaart zoals een vegan melanzane of een falafelburger halloumi. De gebruikte producten en dranken zijn grotendeels afkomstig van lokale makers zoals Cas & Kas en Chateautjes. Het gebruik van lokale producten en dranken is passend bij de ideologie achter de bar: voor iedereen en zo ook voor de Rotterdamse maker. De keuken ligt in handen van kok Amir Namou, die zorgt voor een smaakvolle onderscheiding door onder andere zijn shakshuka en baba ganoush. Naast deze verschillende vegetarische opties, hebben ze ook een halve kip harissa en zelfs de klassieke kroketten op brood. Deze zijn overigens ook te bestellen in een veganistische versie. Voor ieder wat wils dus.

Meer dan een bar 


Wat ons direct duidelijk wordt, is dat er in Barlou sprake is van een gastvrije laagdrempeligheid. Men is welkom om overdag met een kopje koffie (of biertje) achter de laptop te zitten of een krant te lezen. Als je gaat voor een uitgebreide zit, kun je hier heel de avond vertoeven met voor-, hoofd-, en nagerechten met bijpassende wijnen of bieren. Verder staat het drietal ook open voor borrels, verjaardagen of andere evenementen: "Er is hier genoeg ruimte voor verschillende partijen, als we beneden de stoelen wat aan de zijkant schuiven, kan er zelfs gedanst worden", vertellen Bas en Hilmar. Wanneer we vragen hoe de drie eigenaren de toekomst zien, beginnen ze te glunderen: "We hopen dat we als een welkome en vertrouwde plek kunnen fungeren voor nieuwe gasten en de buurtbewoners, waarbij niets te gek is." Barlou staat voor je klaar van donderdag tot en met zondag vanaf 12.00 uur voor lunch, borrel en diner aan de bedrijvige Benthuizerstraat. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Lunchroute Dordrecht: proef de stad in vijf stops

Lekker slenteren en misschien wel op meerdere plekken lunchen? Dat kan in het pittoreske Dordrecht met deze vijf lunchtips.

Station Bergweg opent bezorghub in het Vroesenpark

In het Vroesenpark hoef je voortaan geen zware picknickmand meer mee te nemen. Via de bestelhub van Station Bergweg wordt je eten tot je kleedje bezorgd.

De Proef op de Sommelier met: Emy Koster

Voor de serie Proef op de sommelier gaat Niels van Laatum in gesprek met Rotterdamse sommeliers. In deze editie Emy Koster van Tres.