Bij de nieuwe eettent Tjappa zet je je tanden in een Surinaams broodje

In Schiedam is de Surinaamse eettent Tjappa geopend met al het lekkers dat Suriname te bieden heeft.

16 Jun 2019 Anna Smitsman

blogger Anna studeert journalistiek in Tilburg. Ze is geboren in Rotterdam en kon door de stage terugkeren naar haar moederschip. Ze houdt erg van lekker eten.

Bij de nieuwe eettent Tjappa zet je je tanden in een Surinaams broodje

Voor liefhebbers van de Surinaamse keuken is er een nieuwe eettent geopend in Schiedam: Tjappa. Hier serveren ze al het lekkers dat Suriname je te bieden heeft. Met een team vol tantes in de keuken en de tropische uitstraling van het restaurant wordt er een Surinaamse sfeer gecreëerd. 

Nieuw in de horecawereld 

Karmen Koszegi en haar man Cerginio Peroti runnen samen Tjappa. Na jarenlang in de zorg te hebben gewerkt, Karmen als gastvrouw en Cerginio als verpleger, heeft het stel ervoor gekozen om in de horecawereld te stappen. Bij Karmen speelde koken wel altijd een grote rol in haar leven. “Koken is echt mijn hobby”, vertelt Karmen vrolijk. Zij begon ooit met een catering vanuit huis, maar besloot om van haar hobby haar beroep te maken. En met succes. De eettent is nu een paar dagen open en alles loopt op rolletjes. “Het is erg druk en alles gaat erg goed.” 

Voel je thuis 

Karmen en Cerginio hebben geen vaste rol in het restaurant. ”De tantes van mijn man helpen mee en waar het nodig is springen we bij”, legt Karmen uit. Tjappa is een familiebedrijf waar je terecht kunt voor authentiek Surinaamse gerechten. “We willen een Surinaamse sfeer creëren en dat als mensen binnenkomen ze zich direct thuis voelen.” Hiervoor is een moderne, tropische uitstraling gecreëerd, waarbij je wordt omringd door de warme kleuren van Suriname.  

Surinaamse lekkernijen 

Bij Tjappa kun je onder andere genieten van verschillende Surinaamse broodjes, roti, Moksi Alesi rijst met pom, kip en kousenband en saoto soep. Ook zullen er verschillende zelfgemaakte sappen zijn, zoals gember- en citroensap. 

Een team vol tantes 

De tantes staan in de keuken de Surinaamse gerechten te bereiden. “Meestal als een ouder persoon kookt dan kennen ze de smaken en weten ze welke kruiden er lekker bij is”, aldus Karmen. Ook zij heeft haar Surinaamse kookkunsten van de tantes opgepakt.  

Schiedam 

De locatie in Schiedam is heel bewust gekozen. “We hebben echt een toplocatie. Heel veel auto’s komen hier langs en in deze buurt zit niet echt een Surinaams restaurant.” Karmen laat dan ook weten dat ze veel positieve reacties krijgen over de nieuwe zaak. Ook over de naam is nagedacht. “Tjappa betekent in Surinaamse straattaal lekker eten of mee eten. Ook vind ik dat het grappig klinkt.”

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Tim by Harries: dineren met lef en vakmanschap

De Buik ging langs bij restaurant Tim by Harries aan de Hoogstraat: gedurfde gerechten, verrassende wijnen en je wordt uitgedaagd en verrast.

Joelia: meesterlijk impressionisme aan het Hofplein

Bij Joelia proef je van verrassende gerechten en ervaar je een ontspannen, pretentieloze bediening die altijd in is voor een gezellig praatje.

De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.