Bij de Rotterdamse buur van Restaurant Rotonde mag je uit de Bocht vliegen

Restaurant Rotonde komt met een tweede zaak aan de Goudsesingel en een van de eigenaren, Birk Heijkants, vertelt ons bij de Buik over de plannen.

17 Feb 2025 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Bij de Rotterdamse buur van Restaurant Rotonde mag je uit de Bocht vliegen

Naast het succesvolle Restaurant Rotonde komt een nieuwe zaak met een naam die minstens zo lekker bekt: Bar Bocht. Birk Heijkants, een van de eigenaren, vertelt: “Het zijn twee losse concepten, maar Bar Bocht is ook een toffe aanvulling voor gasten van Rotonde. Even een drankje vooraf, naborrelen na het eten, of gewoon spontaan binnenlopen zonder reservering.”

​Leeg pand aan de Goudsesingel

Het pand waar Bar Bocht komt, stond lange tijd leeg. “Toen we met Rotonde begonnen, zat daar koffiebar Mittwoch, toen ze stopten hadden we onze handen nog vol aan Rotonde.” Inmiddels is het 2,5 jaar later en staat het pand nog steeds leeg. “Toen begon het wel te kriebelen en zagen we mogelijkheden”, vertelt Birk.

​'Slechte' wijn: Bocht!

De naam kwam eerst. “We wilden iets met alliteratie. ‘Bar Bocht’ dus. Een knipoog naar slechte wijn.” Die hier natuurlijk niet te vinden is. “En ja, je kunt het zien als een afslag vanaf de Rotonde, of een plek waar je lekker uit de bocht mag vliegen.”

Bar Bocht is, heel simpel, een bar in de breedste zin van het woord. “Ontbijtbar, bierbar, cocktailbar—het kan allemaal. Natuurlijk kun je ’s avonds terecht voor borrels en cocktails, maar we focussen ook op overdag: goede koffie, want compagnon Roy is een echte koffieliefhebber en kijkt ernaar uit om zich hierop uit te leven. We gaan werken met koffie van Rotterdamse branders, zowel filter als espresso”, vertelt Birk.

Daarnaast serveren ze ook een goed ontbijtje (denk aan huisgemaakte patisserie en croissants van Rotterdamse bakkers) en een lekkere lunch.

​Een mix van een Parijse wijnbar en een Rotterdamse bruine kroeg

De kaart loopt door tot in de avond met goede borrelhappen en een simpele, maar hartverwarmende daghap voor wie nog wat langer wil blijven hangen. “En natuurlijk alles lokaal, net als bij Rotonde.”

Qua sfeer wordt Bar Bocht een mix van een Parijse wijnbar en een Rotterdamse bruine kroeg. “De bar is groot en staat voorin de zaak als echte eyecatcher. Warm, donker, veel hout—iets knusser dan Rotonde.”

En het leuke? Het team van Restaurant Rotonde denkt flink mee met de nieuwe zaak. “Nayyier is bij Rotonde onze cocktailexpert, maar daar staan slechts drie cocktails op de kaart en er is weinig fysieke ruimte om zich daaruit te leven. Dat gaat straks helemaal goed komen in de nieuwe bar.” 

Collega Nikki gaat de bierkaart samenstellen. “Zo wordt het een heel leuke samenkomst van mensen en kwaliteiten.” Zelfs de verbouwing doen ze zelf, met het hele team: “Het schept een sterke band en geeft meteen karakter aan Bar Bocht.”

Bar Bocht opent naar verwachting eind maart of begin april.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Kunst op de golven: ontdek de juweeltjes aan boord van de ss Rotterdam

Tijdens de nieuwe rondleiding bij ss Rotterdam, de kunsttour, maak je een culturele reis langs deze kunstwerken en de verhalen die zij vertellen.

Bij de nieuwe Bar Kruk hoef (en wil) je straks niet meer weg

Klaartje van den Dool van Klaar Gemaakt opent binnenkort Bar Kruk, in Blijdorp. De kaart is gevuld met kleine gerechtjes en goede (alcoholvrije) wijnen.

Nieuwe stap voor Rose Tieleman en Osteria Liz

Rose Tieleman heeft Osteria Liz verkocht en gaat nu horeca ondernemers helpen bij hun conceptontwikkeling. Liz blijft bestaan, onder nieuwe eigenaren.