Op vrijdag 11 november opende Bitter na drie weken weer haar deuren: zowel de indeling van het pand als de menukaart is omgegooid om zo het restaurant en de club nog beter op elkaar af te stemmen. Door het nieuwe shared dining concept is het nu mogelijk om lang te tafelen, maar ook om even een hapje te eten voordat je club BIT induikt. De gerechten zijn net zo verrassend gebleven, met een rendang van hert of spitskool met algen. Of je nu komt om te dineren, uit te gaan of beiden combineert, Bitter heeft alles in huis voor een avond uit.
Dineren is een feestje

Bij aankomst lopen we gelijk tegen de eerste verandering aan: we blijken door de achteringang te moeten, die eerst van club BIT was. Dit komt doordat het restaurant en de club van plaats hebben gewisseld. Hierdoor is er voor het dubbele aantal gasten ruimte om te dineren, terwijl club BIT juist kleiner en daarmee intiemer is geworden. Zodra we het restaurant inlopen, krijgen we gelijk het gevoel alsof we een avond gaan stappen door de rode en paarse neonlampen die het donkere restaurant verlichten. Ook de sfeer zit er bij iedereen goed in, door de lekkere deuntjes die de DJ de hele avond draait. Alleen het dineren is bij Bitter dus al een feestje.
Delen en dansen

De menukaart heeft ook een transformatie ondergaan, waardoor het restaurant beter aansluit bij de club. Mede-eigenaar Daniël Verschoor legt uit: "We merkten dat er een ander publiek op ons eerdere concept, fine dining, afkwam dan de mensen die hier vervolgens uit hun dak stonden te gaan in club BIT." Vandaar dat ze het besluit namen om over te gaan op shared dining. Nu is het makkelijker om een hapje te eten voor je de dansvloer onveilig maakt, maar daarnaast is het ook mogelijk om een avond lang te tafelen. Door de uitgebreide menukaart met snacks en shared dishes in combinatie met een groot assortiment aan wijn, bier en verschillende cocktails, kun je de avond zo gek maken als je wilt.
Tafeltje vol

De gerechten op de menukaart bestaan nog steeds uit bijzondere en creatieve combinaties. We besluiten daarom voor een tafeltje vol te kiezen. Zo geven we de keuzestress door aan de chef, die voor ons een selectie maakt van zes gerechten. De samenstelling bestaat uit een kleurrijke variatie met voor ieder wat wils: van ongepelde gamba’s en shiitake met pistache tot aan gefrituurde groente en rendang van hertenbiefstuk. De gerechten komen wanneer ze gereed zijn, waardoor je soms meerdere bordjes op tafel hebt staan en soms een gang hebt met één gerecht. Dat is maar goed ook, want door de grote porties zou het een overvol tafeltje worden als alles in één keer uitgeserveerd zou worden.
Algen op je bord

Het concept van Bitter mag dan zijn veranderd, de gerechten blijven van goede kwaliteit. Een combinatie die er uitspringt is de mousseline met spitskool en algen. De mousseline van aardappel is fluweelzacht en vormt een goed contrast met de licht knapperige structuur van de kort gegaarde spitskool. Beiden hebben lichte smaken om zo de smaakvolle saus te kunnen laten schitteren. Deze saus is een vegan jus de veau waar de algen in zijn doorgetrokken. Dit geeft de kruidige jus een lichtzoete en zilte smaak, die lijkt op wakame en de zeekraal maakt het af door een bite toe te voegen aan het geheel. Het is zo’n gerecht waarvan je het bord leeg wilt schrapen en er daarna nog een tijdje over napraat.
Heb je nu na het lezen gelijk zin gekregen om te gaan eten bij Bitter, maar kun je geen tafeltje meer bemachtigen? Geen probleem, want er zijn genoeg leuke plekjes aan de bar waar je ook kunt genieten van een hapje en een drankje.