Bitter en BIT: een culinair restaurant en een club in één

Op de Keileweg komt een restaurant en club in één: Bitter en Bit. Geniet van een culinair confusion diner en ga daarna de dansvloer op.

8 Jul 2021 Sophie Blokland

blogger Sophie is student journalistiek aan de Fontys in Tilburg. Ze is dol op eten; zelf gekookt, maar klaagt ook zeker niet wanneer iemand haar wat lekkers voorschotelt. Haar verslaving? Chocola.

Bitter en BIT: een culinair restaurant en een club in één

Op de Keileweg in het ruige M4H-gebied vind je een restaurant en club in één: restaurant Bitter en club BIT. In de avond kan je er terecht om te genieten van een culinair gangendiner. Zodra je bent uitgegeten, kan je je tafel verlaten en dansen op de vloer van club BIT.

Restaurant en club

Bitter en BIT zijn van de eigenaren van het Keilecafé, in M4H, het voormalige havengebied in Rotterdam-West. “We waren bezig met het zoeken naar een locatie voor een nieuwe zaak”, vertelt Daniël Verschoor, een van de eigenaren. “Toen werden we benaderd door Joep van Lieshout, de kunstenaar. Hij had een pand gekocht, vlak bij ons en bij zijn eigen atelier en vroeg aan ons of wij daar iets mee wilden doen. Wij waren natuurlijk meteen enthousiast. We hebben lang nagedacht over het concept. Het zit natuurlijk niet in het centrum en daarnaast werken we ook nog eens samen met Joep van Lieshout. Dan moet je wel iets speciaals doen. Zo zijn we eigenlijk op het idee gekomen van een combinatie tussen een restaurant en een club.”

Confusion Kitchen


Het restaurant krijgt niet zomaar een standaard keuken. Het team heeft zelf een nieuwe term bedacht, namelijk ‘confusion kitchen’. De naam bestaat uit het woord fusion en confusing. “Veel restaurants hebben natuurlijk een fusion kitchen, wij ook. Maar we wilden wat extra’s doen”, vertelt Thijs Mutter, de kok. “We gaan bijzondere, verwarrende gerechten maken. Met ingrediënten, combinaties en bereidingswijzen die je niet snel zou verwachten. Maar dan wel van hoge kwaliteit. Bijvoorbeeld coquilles van knolselderij met gazpacho en oesterblad.” Met de confusion kitchen willen ze hun gasten bij restaurant Bitter verrassen en op het verkeerde been zetten. Er zijn volop mogelijkheden voor goede wijn-spijs combinaties, met een uitgebreide wijnkaart, die nog verder zal groeien.

Van Bitter naar BIT

Bitter zal elke woensdag tot en met zaterdag vanaf vijf uur open zijn. Tot een uurtje of tien à elf zal het puur een restaurant zijn. Maar daarna stromen de clubgangers binnen en verandert het in een waar feestje. “Stel je zit hier met je vrienden aan tafel en je bent nog lekker aan het kletsen met een wijntje erbij, dan kan je gewoon blijven zitten”, vertelt Daniël. “Wij komen dan wel vertellen dat de club opengaat en dat we een beetje gaan opruimen in het restaurant. De underground elektronische muziek gaat aan en het restaurant verandert in de chill area van de club. Als je wil, kan je de hele avond blijven zitten. Maar je kan ook opstaan en gaan dansen.” 

De officiële opening was op 23 juni. “We zijn een heel jong en creatief team en gaan er hier gewoon een feestje van maken.” Ben jij erg benieuwd naar de confusion kitchen, dan kan je nu al een tafel reserveren via www.bi-ter.nl. En via crowdfunding kan je alvast een ticket kopen voor club BIT zodra die opent.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Marleen Twigt 2 Aug 2021, 9:41

Je link klopt niet :) Mist een 't'.

Lees ook deze verhalen
7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.