Bomm brengt urban chique naar Kralingen

Bomm is een nieuwe bar en bistro in Kralingen waar je de gehele dag terecht kunt voor ontbijt, lunch en petit diner. Alles draait hier om de beleving van de klant.

3 Mei 2016 Tjeerd van der Zee

blogger Mediastudent TJ drinkt graag koffie, bezoekt regelmatig concerten en houdt van snacken.

Bomm brengt urban chique naar Kralingen

Aan de Oudedijk in Kralingen opent eind deze week Bomm. Een nieuwe bar en bistro waar je de gehele dag terecht kunt voor ontbijt, lunch en petit diner. Zet je wekker en drink in de ochtend een Italiaanse kop koffie met een krantje of ga na het werk langs voor een borrel van de uitgebreide wijnkaart.

Wie?

Steven Cheng heeft samen met zijn jongere zus en zwager Bomm opgericht. Cheng komt uit een echte horecafamilie. Zijn ouders hebben altijd restaurants gehad. Dit heeft hem een bepaald inzicht gegeven: ‘Als wij ergens uit eten gaan kijken wij eigenlijk altijd wat er beter kan. Klopt de sfeer? Wat voor wijnen staan er op de kaart? Algeheel hebben wij altijd veel kritiek, zowel positief als negatief.’ Deze passie voor eten, drinken en beleving was het begin van Bomm: ‘We zijn bij elkaar gekomen en gingen op zoek naar iets wat wij samen konden doen en waarmee wij affiniteit hadden. Dit werd iets met wijn, koffie en fijnproeverij.’

Wat?

Bomm staat voor Best Of MoMents, het draait dan ook allemaal om de beleving. ‘De kwaliteit van het eten in Rotterdam is al op zeer hoog niveau, maar wij misten een bepaald soort sfeer. Een zaak met een open karakter, urban chique.’ Toen het concept vast stond is Cheng op zoek gegaan naar een locatie. Uiteindelijk zijn ze in het voormalige pand van Madame Masette in Kralingen terecht gekomen. ‘Er moest nog veel ontzettend veel gedaan worden. Ik heb het wel een beetje onderschat. We hebben dan ook alles eruit gehaald.’



Bewust

Aanstaande donderdag opent Bomm met een speciale ‘We Care, We Share’ actie. Een percentage van de opbrengst wordt gedoneerd aan drie Rotterdamse goede doelen: Stichting Voedseltuin Rotterdam, Stichting Ambulance Wens Nederland en Stichting Meedoen in Rotterdam. Dit bewustzijn zie je ook terug op het menu: ‘Wij gebruiken biologische producten wanneer het kan. Wij kunnen ook precies traceren waar het vlees vandaan komt.’ Het verhaal achter de producten is een belangrijk onderdeel van de sfeerbeleving van Bomm. Steven kan uitgebreid vertellen over de herkomst van de wijnen, koffie en het meubilair: ‘Alles past binnen het concept.’

Eten en drinken?

Je kunt de gehele dag bij Bomm terecht. Zo kun je in de ochtend een kop Italiaanse koffie van Lavazza drinken (ook to go) met een zoetigheid of een broodje. Tijdens de lunch kun je er diverse soorten salades en broodjes vinden. In de avond kom je bij Bomm voor een petit diner: ‘Verwacht bij ons geen vier gangen diner. Bij ons krijg je een goede schotel zoals premium rib-eye, maar ook een goede pasta of visschotel.’ Ook staan er diverse foodplatters op het menu, die gedeeld mogen worden: ‘Het delen van eten geeft mensen meer mogelijkheden om met elkaar in contact te komen.’ Bij binnenkomst valt de relatief grote bar meteen op: ‘Door de zithoogte van 60 cm heb je direct contact met ons personeel.’

Sfeer?

Bij Bomm gaat het allemaal om de ervaring. Dit geldt niet alleen voor de gasten, maar ook voor het personeel. Daarom wordt er gebruik gemaakt van de Amerikaanse ‘FISH! Filosofie’. Deze methode zorgt voor meer energie, passie en een positievere houding op de werkvloer. ‘Wij proberen overal een positieve draai aan te geven. Mensen aankijken en iets positiefs opmerken. Zo geef je de klanten een stukje extra.’

Leuk detail: het lichtplan op het plafond van Bomm is de metrolijn van Rotterdam. ‘Wij waren aan het brainstormen. Welke steden passen bij onze zaak? We dachten aan New York en Londen - dat industriële - en kwamen zo op het idee om een metrolijn als lichtplan te gebruiken.’ Na het overwegen van een aantal steden, is dat Rotterdam geworden. In het midden van de zaak sta je pal onder Metrostation Beurs.

Steven hoopt met dit concept eten, drinken, sfeer en beleving bij elkaar te brengen: ‘Bomm draait om goede momenten. Dit geldt niet alleen voor de gasten, maar ook het personeel en de leveranciers. Iedereen moet het hier naar zijn zin hebben!’

Waar?

Oudedijk 217B, Kralingen

Wanneer?

Donderdag 5 mei gaat Bomm in business en in juni is de ‘grande opening’.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Ian van Eck over de geuren van wijn: ‘puur parfum’

Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het geuren en welke invloed die kunnen hebben op je smaakpapillen.

Bentō Café, een oase van rust op het Weena

Bentō Café heeft sinds de renovatie een vernieuwde plek met open koken, huisgemaakte onigiri en binnenkort ook merchandise.

Tim by Harries: dineren met lef en vakmanschap

De Buik ging langs bij restaurant Tim by Harries aan de Hoogstraat: gedurfde gerechten, verrassende wijnen en je wordt uitgedaagd en verrast.