Chris en Roel gaan de Huismeester verlaten

Chris en Roel hebben van de Huismeester een iconische plek gemaakt op de Meent. Na drie jaar slaan ze hun vleugels uit.

3 Jan 2020 Claire Tuns

blogger Claire was hoofdredacteur bij de Buik van 2018 tot 2021.

Restaurant toevoegen aan favorieten

De Huismeester

Meent 115, Rotterdam Maaltijd: LunchDiner Stadsdeel: Centrum Keuken: Spaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Chris en Roel gaan de Huismeester verlaten

Niet meer weg te denken van de Meent: de Huismeester. Met het zonovergoten terras, de knusse inrichting, een van de kleinste keukens van Rotterdam (die zorgt voor maar liefst 40% omzet van de zaak!) waaruit heerlijke borrelhappen komen, fijne dranken en natuurlijk eigenaren Chris Fok en Roel von Weiler. Na drie mooie jaren gaan zij de Huismeester verlaten. Wij spreken de heren over het verloop van de Huismeester en de toekomstplannen.

Het begin van de Huismeester 


Chris was manager bij Reijngoud toen Roel (toen nog manager bij een hotel in Amsterdam) hem opbelde om te vragen “doe je mee?”. Totaal niet met de intentie om daar weg te gaan, antwoordde Chris “met wat?”. Een dag later stonden de twee vrienden in het voormalige pand van de conciërge van het Timmerhuis en wisten ze zeker: dit moeten we samendoen. Er was wel wat inzicht nodig om dwars door de muren heen te kijken, maar daar hadden ze de perfecte oplossing voor. Gewapend met een doos stoepkrijt van de Intertoys om de hoek en twee fluitjes van THOMS gingen ze aan de slag en tekenden ze waar volgens hen de bar en het zitgedeelte moest komen. Chris ging achter de denkbeeldige bar staan tappen en Roel nam alvast plaats op een gestoepkrijtte barkruk, mét het fluitje uiteraard. Dit voelde zo goed, dat de stoepkrijtindeling uiteindelijk de definitieve indeling is geworden.  

De Meent 


Flink gewaagd om je allereerste horecazaak te starten op de Meent, een straat waar een hoop gevestigde horeca-iconen zich bevinden. En al helemaal op de dode hoek die dit pand eerst was. De sprong in het diepe heeft flink goed uitgepakt, want drie jaar later kunnen we ons de Meent niet meer voorstellen zonder de iconische pantosti’s, truffelpopcorn, albondigas, pintxos, gran postre, nachos en pollo yakitori van de Huismeester.  

Chris en Roel 


En gelukkig hoeven we van de Huismeester zelf ook nog lang geen afscheid te nemen, maar helaas (voorlopig) wel van Chris en Roel op deze plek. Met de persoonlijke benadering hebben ze de afgelopen drie jaar een groot bestand vaste gasten opgebouwd die blijven terugkeren. Bijna al het personeel staat al vanaf het begin op de werkvloer en sommige zijn zelfs via een kleine omweg weer terug. Het is een verlengstuk van hun eigen huiskamers geworden.  

Het personeel 


Het personeel is altijd van grote waarde geweest voor de Huismeester en het mooie is dat de zaak nu wordt overgenomen door personeel! Wie dat precies zijn, verklappen we volgende week op de Buik. Volgens de heren heeft het personeel echt de zaak gemaakt. Als afscheid hadden ze voor Chris en Roel met zijn allen als verrassing een mega grote mansion geregeld in Apeldoorn, misschien wel het mooiste huis dat de heren ooit gezien hebben. Iedereen liep in smoking, er was voor een diner gezorgd en in de bioscoop van het huis hebben ze filmpjes gekeken van door de jaren heen. Wat de heren het meest gaan missen? Deze gezelligheid natuurlijk.  

Toekomstplannen 

Roel heeft altijd de grote ambitie gehad om naar het buitenland te verhuizen en dit al snel uitgesproken tegen Chris. De Huismeester zijn ze als vrienden gestart en zouden ze nooit zonder elkaar runnen. Ze zijn allebei net 31 en gaan voor ze aan iets nieuws beginnen op reis, maar wel los van elkaar. Roel gaat de wereld rond met zijn vriendin om vervolgens een bed and breakfast te starten in Lissabon (hallo nieuw vakantieadres!). Uiteraard gaat hij tijdens deze wereldreis ook langs bij Chris, die negen maanden naar Australië gaat. In Melbourne gaat Chris inspiratie opdoen voor de nieuwe horecagelegenheid die hij wil gaan starten in november, natuurlijk in Rotterdam. Mocht je dus de perfecte locatie de komende maanden tegenkomen voor een nieuwe horecazaak, weet je wie je moet benaderen! Uiteraard lees je alles over Chris zijn nieuwe zaak tegen die tijd op de Buik.  

Chris en Roel, dank voor de ontelbare vrijdagmiddagborrels met liters Angel Tears en kilo’s nachos bij de Huismeester en tot snel in Lissabon en Chris zijn nieuwe zaak! 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Renilde: een culinaire stadsoase bij uitstek

De Buik ging voor een ‘all-in’ ervaring in het Depot en maakte voor haar bezoek aan Renilde ook een rondgang door de exposities van het depotgebouw.

Burgers & Frites: Rotterdamse halalburgers met een gouden randje

De Buik ging langs bij Burgers & Frites aan het Zuidplein om die prijswinnende burgers, andere snacks en het viral toetje eens te proeven.

Uit de Buik Magazine: interview met Sippien Baarsma: ‘‘Er zijn geen garanties voor succes’’

We delen een paar favorieten uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een verhaal over drijvende kracht Sippien Baarsma.