De Huismeester heeft een aantal nieuwe gerechten op de kaart en wij waren al even niet meer geweest, dus hoog tijd voor een bezoek. We proefden de pintxos en tapas, maar ook een goede bubbel en de geweldige taart. Lees snel mee over ons bezoek aan het fijne zaakje op de hoek van de Meent.
Beroemd om de pintxos en tapas

Sinds deze zomer heeft de Huismeester een nieuwe kaart. Dit is de eerste kaart van nieuwe Chef Bo van Vliert. Gelukkig zijn de drie belangrijkste zaken gebleven: pintxos en tapas om te eten, bij een bijna eindeloze drankenkaart om te genieten van de mediterrane sferen aan de Meent. Inmiddels is de Huismeester druk bezig met de winterkaart.
Liefhebbers hoeven zich geen zorgen te maken, de populaire gerechten blijven, maar er zullen ook nieuwe gerechten te proeven zijn. Voor de Buik de hoogste tijd weer eens langs te gaan en de huidige kaart te proberen.
Pintxos zijn een sociale ervaring

Wij begonnen met een paar nieuwe pintxos van de kaart. Pintxos zijn Baskische kleine hapjes. Het eten van pintxos is naast een culinaire ervaring, ook een sociale ervaring. Mensen gaan vaak van bar naar bar en proeven verschillende pintxos en drinken daarbij een goed glas wijn.
Bij de Huismeester worden de pintxos à la minute bereid en zijn het ware smaakbommetjes: schuin doorgesneden stukjes baguette met hierop uitgebalanceerde combinaties. De pintxos met tuna tataki, ceviche, bieten salade, groene asperges en paddestoelen manchego zijn nieuw op de kaart. Het brood van de pintxos is knapperig en nog prettig lauwwarm van de oven. De pintxos worden à la minute gemaakt en zijn dus altijd vers.
Wij waren vooral onder de indruk van de paddenstoelen pintxos. De kruidenboter onder de paddenstoelenmix vulde het perfect aan. De paddenstoelenmix biedt een rijke smaakervaring. Door de aardse en umami-tonen. De textuur was stevig, zonder stug te zijn. De boter van kruiden onder de paddenstoelenmix vulde dit perfect aan.
Aan de pet nat, ofwel pétillant naturel

Tonijn tataki met de pet nat rosé
Na de pintxos zijn wij overgestapt naar de tapas in combinatie met een nieuwe bubbel van de kaart, de pet nat rosé. Pet nat staat voor pétillant naturel ofwel een natuurlijk, lichte bubbel. Deze droge rosé bubbel is goed te combineren bij tapas met vis door de frisse zuren en lichtheid.
Dat komt goed uit: de tonijn tataki is nieuw op het menu. Er staat een aantal nieuwe tapas op het menu, waarbij De Huismeester klassieke tapas een eigen draai geeft. De tonijn tataki krijgt een mediterrane twist door de sojavinaigrette te maken van onder andere sinaasappelsap en limoen.
Daarnaast is er niet gekozen voor een klassieke bietensalade, met gekookte bieten, maar zijn de bieten gepoft en gedoopt in een feta crème en beurre noisette. De aardse smaak van de bieten is een goede combinatie met de frisse romige smaak van feta.
Borrelen of toch lekker dineren bij de Huismeester

Bietengerecht
Bij De Huismeester kan je het zo gek maken als je zelf wilt: een hapje bij een borrel of een uitgebreid diner met verschillende wijnen of cocktails. Waar je ook voor kiest: vakantiegevoel krijg je er automatisch bij.