Cocktails, glühwein en stamppot bij Containerbar Noord op het Noordplein

De wintereditie van Containerbar Noord gaat weer van quitte. Het Noordplein is drie weken lang het toneel voor de hipste feestjes en lekker eten.

8 Dec 2016 De redacteuren Rotterdam

blogger De redacteuren van De Buik van Rotterdam hebben één ding gemeen: ze praten de hele dag alleen maar over eten en drinken, en waar ze dat doen en wanneer.

Cocktails, glühwein en stamppot bij Containerbar Noord op het Noordplein

De wintereditie van Containerbar Noord gaat vandaag - donderdag - weer van quitte. Het Noordplein is drie weken lang het toneel voor de hipste feestjes en lekker eten. Hieronder staat alles op een rijtje.

Containerbar Noord op het Noordplein was afgelopen zomer een groot succes. Organisatoren Frankie en Tahnee Dros verzorgden een mooie combinatie van (kleine) feestjes, lekker eten, goede drankjes en vooral erg gezellig publiek. Nu staat de wintereditie voor de deur. Wie, wat, waar, wanneer?

Wat?

Container Bar Noord. Uhm, ja letterlijk een bar in een container, zoals we die kennen uit de haven en daarnaast nog wat containers en aankleding met tafels, stoelen, priklicht en groen. Simpel maar doeltreffend. Er zijn vaak feestjes van Rotterdams leukste feestjesbouwers, zoals YardBird, De Lobby en Disco Flamingo


Wie?

Frankie en Tahnee Dros. Inderdaad, broer en zus. Frankie kennen we van Blijdorp Festival, Contra en als helft van het DJ-duo Nino en Frankie. Tahnee kennen we uit bijna elke leuke zaak in Rotterdam: Lilith en Rijntje bijvoorbeeld. De broer en zus werken met een klein leger aan vrijwilligers die achter de bar staan.

Waarom?

Frankie en Tahnee eensluidend: "Om te zorgen voor meer levendigheid in Noord. Het Noordplein, waar we dagelijks langs fietsen, staat zo vaak leeg. Dat is gewoon zonde. En nu hoeven we niet meer na te denken waar we elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag gaan eten. We halen gewoon lekker een stamppot of burger in onze eigen bar."

Waar?

In Noord natuurlijk. Om precies te zijn op het Noordplein, bij de Rotte. Het is nauwelijks te missen als je daar aankomt.

Eten?

Lekker eten uit de buurt, zoals borrelplankjes, stamppotten (vega en met vlees) en bio hamburgers. Drankjes, koffie en thee, warme choco natuurlijk en wat specials. Voor de eerste winter editie zijn er ook een aantal nieuwe dranken toegevoegd aan het menu zoals speciaal winterbier van Warsteiner, warme choco, koffie met likeur en warme cocktails (bijvoorbeeld stoofpeervermout)

Wanneer?

Vanaf 8 december tot 1 januari. Elke week van donderdag tot en met zondag, behalve op eerste kerstdag en oudjaar. Open van 15.00 tot 23.00 uur.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Uit ons magazine: holistische cuisine: high-end cateraars veroveren de horeca (en al jouw zintuigen)

We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over de holistische cuisine.

Uit ons magazine: broodjes zijn de nieuwe trend in Amsterdam

We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over de beste broodjes in Amsterdam.

Frisse wind voor Osteria Liz met Miranda en Robert

Osteria Liz heeft nieuwe eigenaren: De Buik sprak hen over hun plannen voor het Italiaanse restaurant in het Liskwartier.