De 9 deelnemers van Rotterdams Kooktalent zijn bekend!

Voor het vierde jaar op rij organiseert De Buik Rotterdams Kooktalent. Deze negen jonge chefs hebben zich gekwalificeerd voor de voorrondes.

4 Sep 2016 Sylvana Poelen

blogger Sylvana schrijft haar scriptie voor de studie Leisure Management bij De Buik van Rotterdam.

De 9 deelnemers van Rotterdams Kooktalent zijn bekend!

Voor het vierde jaar op rij organiseert De Buik Rotterdams Kooktalent. Op 16 september zijn de voorrondes en op 18 september de finale. Negen jonge chefs hebben zich gekwalificeerd voor de voorrondes. We stellen ze voor.

De negen chefs

Nino Koster - Restaurant Aan De Zweth
Desmond Böhm - Restaurant Antichic
Tom Wakker - Restaurant café Floor
Gabrielle Tuinfort - Restaurant De Harmonie
Raoul Waardenburg - Restaurant Wereldmuseum
Antonio Hu - Vineum
Matthew Stittelaar - Restaurant Roots
Michael van der Kroft - Restaurant Tosca
Edwin Kooi - Fuiks eten en drinken

Antonio van Vineum reageert: ‘Ik zie dit als een enorme uitdaging en kan niet wachten om het op te nemen tegen de acht andere deelnemers.’ Tom van Floor wil zich graag meten met de culinaire top van Rotterdam. ‘Ik wil weten of ik het in me heb om mezelf te kunnen presenteren als het nieuwe kooktalent van onze stad’. Raoul voelt zich helemaal op zijn plek in Rotterdam. Hij noemt de stad het ‘kloppende culinaire hart van Nederland’, waar diversiteit in vakmanschap, sfeer, creativiteit geen grenzen kent. ‘Er is altijd ruimte voor mensen die durven in deze stad en dat vind ik waanzinnig.’

Jury

Ook dit jaar is er weer een culinaire jury van de Rotterdamse top samengesteld. Er zijn twee 'streetfood chefs', Job en Nathan, die extra letten op het streetfood thema.

De jury bestaat tot nu toe uit:

Job Pattinasarany - Ballroom (en deelnemer De Buik BBQ contest in 2015)
Nathan Meyer - Noah
Ian van Eck - Zegro
Fred Mustert - Restaurant Fred **
Rolph Hensens - HMB Restaurant

De juryleden beoordelen op originaliteit, creativiteit en natuurlijk op hun kookkunsten.

Thema

Streetfood is het thema van dit jaar. Deelnemers maken een klein gerecht, ongeveer tussen amuse en voorgerecht in. Het is aan de chefs om hier een creatieve invulling aan te geven en zo de jury te verrassen met hun gerecht. Streetfood is een breed begrip, denk bijvoorbeeld aan een Amerikaanse hamburger, een Vietnamese loempia en een Mexicaanse taco.

Voorrondes

Zowel de voorrondes als de finale zullen tijdens het festival RotterdamseKost in het Museumpark plaatsvinden. Tijdens de voorrondes bereidt iedere deelnemer twintig van zijn of haar gerechtjes. Deze worden uitgeserveerd aan de jury en aan omstanders, dus iedereen kan meeproeven.
Op zondag 18 september om 17:00 uur weten we wie zichzelf Rotterdams Kooktalent 2016 mag noemen. De winnaar mag zichzelf presenteren in het kooktheater én in de stand van onze partner Zegro op Gastvrij Rotterdam op 19 september.


FOTO'S: MARK BOLK & EVERT BUITENDIJK

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.

Bij Sumeyra in Rotterdam-West doe je een bakkie en je Bulgaarse boodschappen

Ontdek Sumeyra in Oud-Mathenesse: een warme buurtplek vol unieke smaken in Rotterdam.

Van tap tot tafel: de culinaire verrassing van Kaapse Maria

Kaapse Maria aan de Mauritsweg heeft meer in de mars dan alleen de 24 taps met bier en ciders: verrassende gerechten en een gastvrije sfeer voor iedereen.